HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2024 Cuma - 12:09

Büyükşehir’de ikramiye krizi… Sendikadan iş bırakma resti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İZENERJİ işçileri yaşanan ikramiye krizinin devam etmesi halinde iş bırakacaklarını duyurdu. Açıklamada “Bizler çalışma alanlarımızda kaos çıksın istemiyoruz. Ancak bıçak kemiğe dayandığında, İzmir halkına doğumdan ölüme hizmet sunan işçiler olarak alanlara inip üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir’de ikramiye krizi… Sendikadan iş bırakma resti!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri arasında İZENEJİ’de yaşanan ikramiye krizi nedeniyle işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makam odasının da olduğu Egemenlik Evi önünde eylem düzenlendi. Geciken ikramiyelerden kaynaklı işçilerin yaklaşık 10 bin TL alacağı olduğu öğrenildi.

Basın metnini okuyan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, Başkan Soyer’e seslenerek “Bizler çalışma alanlarımızda kaos çıksın istemiyoruz. Ancak bıçak kemiğe dayandığında, İzmir halkına doğumdan ölüme hizmet sunan işçiler olarak alanlara inip üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Biz emekçiler olarak sizlerin siyasi iç çekişmenize malzeme olmak istemiyoruz. Biliyoruz ki İZENERJİ emekçileri olarak bir oyunun içine çekiliyoruz. Emeğimizin karşılığını almaya çalıştığımız bir yerde bu tutumu şiddetle kınıyoruz.” dedi.



Basın metninin tamamı şu şekilde:

Bizler İZENERJİ işçileri olarak ülkede yaşanan ekonomik krizi, emekçilerin üzerine yıkmaya çalışan hükümetin saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Hayatın her gün pahalı bir hale geldiği ve her şeyin ateş pahası olduğu bu dönemde, uzun bir süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi ihlalleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Ayrıca İZENERJİ işçilerinin aksine belediyenin diğer şirketlerinin ödemeleri zamanında yapılırken şirketler arası ayrım yapılarak iş barışını bozan bu tutumları, gerek söylem gerekse yaptığımız eylemler ile defalarca uyarıda bulunduk. Buna istinaden geçen yılın ekim ayında üyelerimiz ile birlikte tam gün iş bırakma ve iş yeri temsilcilerimiz ile birlikte geceli gündüzlü eylem gerçekleştirmiştik. Bu verilen mücadele sonucunda tarihinde ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan İZENERJİ emekçilerinin sırf haklarını aradılar diye 1 günlük yevmiyeleri kesilmiştir. Bu yapılan sosyal belediyecilik ile örtüşmemektedir.  Direniş esnasında işverenle tekrar bir araya gelinerek yapılan görüşmede, sorunları birlikte aşacağız, İZENERJİ işçilerinin alacaklarını gününde ödeme sözünü alarak eylemimizi sonlandırdık.

Ancak gelinen noktada ocak ayı ikramiyemizin zamanında ödenmemesi yetmezmiş gibi dün belediye bürokratları ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde ikramiyemizin yarısını hemen, diğer yarısını ay sonunda ödeneceği tarafımıza bildirilmiştir. Aldığımız maaşların günden güne eridiği, enflasyonun hız kesmeden arttığı bir dönemde, faturanın yine İZENERJİ emekçilerine kesilmesini asla kabul etmiyoruz.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç SOYER’e buradan sesleniyoruz. Yaşamını, emeği ve alınteri ile kazanan işçilerin hakları üzerinde vermiş olduğunuz sözleri yerine getiriniz. Çünkü İZENERJİ işçilerinin toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğu maddeleri hak kaybına uğratılamaz ve mağdur edilemez! Sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiğimiz bir yerde bu tutumu kabul etmiyoruz. Önümüzde bir yerel seçim var iken bizi sokağa itmek isteyen bu ısrarlı tutumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Buradan son kez uyarıyoruz, bir an önce bu yanlıştan dönülmesini ve ikramiyelerimizin yatırılmasını talep ediyoruz.

Bizler çalışma alanlarımızda kaos çıksın istemiyoruz. Ancak bıçak kemiğe dayandığında, İzmir halkına doğumdan ölüme hizmet sunan işçiler olarak alanlara inip üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Biz emekçiler olarak sizlerin siyasi iç çekişmenize malzeme olmak istemiyoruz. Biliyoruz ki İZENERJİ emekçileri olarak bir oyunun içine çekiliyoruz. Emeğimizin karşılığını almaya çalıştığımız bir yerde bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Bu süreci müzakere ile sonuçlandırmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ancak emeğimizin karşılığını alamadığımızda ve verilen sözler yerine getirilmediğinde daha önceden yapmış olduğumuz gibi mücadelemizi vermekten kaçınmayacağımızı ve geri adım atmayacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Buradan bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına sesleniyoruz, hem biz işçiler hem de siyaseten kimsenin mağdur olmaması adına gelin bir an önce bu yanlıştan geri dönün, bir an önce işçilerin kazanılmış haklarını ödeyin.

 

 
İzmir'de konut satışlarında sert düşüş!
 
Toprak altındaki işçilerin yerleri tespit edildi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 17 Şubat 2024 Cumartesi 09:12

Sürekli ikramiye krizi kıskaca ibb bunun planlamasını neden yapmazki seçim öncesinde bu tip haberler partiye zarar verir

Yorumu oyla      1      1  
Ali Veli 17 Şubat 2024 Cumartesi 01:31

Belediyeci, sen kimsin? Yoksa torpille belediyeye girmiş birisi misin? Umarim AKP kazanır da sizi kapının önüne koyarlar. Bu yorumu yazan......... umarım aç kalıp yalvarırsın bir lokma ekmek diye.

Yorumu oyla      1      1  
izmir'li 17 Şubat 2024 Cumartesi 00:02

Memiş Sarı yıllar önce sendika önünde Cafer Gonca ile birlikte CHP metropol belediye başkan adaylarına destek nutukları atarak ellerini havaya kaldırırken İzelman işçilerinin masada aylarca imzalanmayan toplu iş sözleşmesi vardı Memiş bey ayıklar pirincin taşını

Yorumu oyla      1      1  
Ha ha ha ... 16 Şubat 2024 Cuma 19:06

CHP'li rumuzlu arkadaşım, hem maaşlar düzenli yatıyordu, aday gösterilmeyince mi böyle oldu diyorsun, sonra da kaç yıldır böyle diye ekliyorsun.

Yorumu oyla      1      1  
Murat 16 Şubat 2024 Cuma 17:22

Yaaa öyle havada vaat saçıp kadroları şişirip herkese bir parmak bal çalmakla olmuyor.

Yorumu oyla      5      2  
Bulut 16 Şubat 2024 Cuma 17:11

Sendikacılar yağlı maaşlar makam araçları keyf içindeler işçide bunlardan medet umuyor.

Yorumu oyla      4      1  
16 Şubat 2024 Cuma 16:09

Belediyeci, sen kimsin? Yoksa torpille belediyeye girmiş birisi misin? Umarim AKP kazanır da sizi kapının önüne koyarlar.

Yorumu oyla      4      4  
CHP’li 16 Şubat 2024 Cuma 14:42

Maaşlar ve ikramiyeler düzenli olarak olarak yatıyordu tunç bey genel genel merkez göstermeyince sıkıntı mı oldu sayın başkan Cemil Başkan maaş yatıramiyor diyen kişiler alın işte tunç da kaç yıldır aynı

Yorumu oyla      4      6  
Belediyeci 16 Şubat 2024 Cuma 14:00

Sözde sosyal demokrat soyer eşini CHPnin peşine verip tekrar aday olmak için orda burda konuşup CHPyi Avrupa''ya şikayet edeceğine işlerle ve işçilerle olan sıkıntılara zaman ayırmış olsa zaten adaydı. 4 yıl yatacaksın belediyeyi akp-mhp ye devreder gibi müdürler daire baskanlarini onlardan seçeceksin ve solcuların verdiği oylara ihanet edeceksin ve hala ben çok çalıştım beni aday yapın Avrupa belediyeler Birliği baskan yardımcısıyım en iyi ben bilirim diyeceksin ama iş icraata geldimi bütün işçilerle kavga eder duruma geliyorsun. Ayrıca sen kimsin ki CHP ye ayar vereceksin Avrupa belediyeler Birliği ile . Sende atanandın unutma ne ekersen onu biçersin. Önce işçinin hakkını öde tunç efendi

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'posta dolandırıcılığı'na gözaltı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kendisini postacı veya kurye olarak tanıtarak ...
Taksici cinayetinde ilk duruşma ertelendi!
İzmir Gaziemir’de kendisini üşümesin diye aracına alan taksi şoförü Oğuz ...
MSB: 4 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 4 ...
 
İzmir'deki büyük vurgunda dikkat çeken ifade: Ocakçı, FETÖ'yü suçladı!
İzmir'de, 'yüksek kar' vaadiyle, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve ...
Hayalleri gerçek oldu... Kahraman Sekin'in oğlu GS'de!
Süper Lig ekibi Galatasaray, İzmir'de şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in ...
YSK'den seçmen kaydı sorgulama uyarısı
YSK, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy kullanacakların ...
 
Nikah masasında 29 Şubat sessizliği!
Evlilik yıl dönümünü dört yılda bir kutlamayı istemeyen çiftler, düğün ...
FETÖ operasyonu: 10 kişi gözaltında!
İstanbul merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen ...
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2012 yılında Şırnak'ta 10 askerin şehit ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva