HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2018 Cuma - 19:44

Büyükşehir'de hareketli meclis: AK Partili Doğan eleştirdi, CHP’liler masalara vurdu!

AK Partili Doğan, İZBAN ve ESHOT’ta uygulanan artı para sistemini eleştirirken, “Bu uygulama ESHOT’un boyunu aşıyor. En iyi yaptığınız işi yapın gelin bu sistemden vazgeçin, kağıt bilet sistemine geçin” dedi. CHP’liler ise Doğan’ın konuşmalarını masalara vurarak protesto etti.

Büyükşehir de hareketli meclis: AK Partili Doğan eleştirdi, CHP’liler masalara vurdu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konya’da gerçekleşen yerel yönetim zirvesine katıldığı için meclis toplantısında yer almadı.

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, önce İZBAN’da daha sonra otobüslerde uygulanan artı para sistemine ilişkin eleştirilerini sıraladı.

OTOBÜSLERDE UYGULAMAYA NE GEREK VARDI?
Doğan, “Önceki ay İZBAN’da başlayan artı para sistemini 1 Nisan itibariyle belediye otobüslere de taşınmıştır. Seferihisar’a yönelik yapılan bu çalışma, her ne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek uygulama şekilde lanse edilse de işin aslı göründüğü gibi değil. Bu sistem aldatmacadan ibaret olup halkı kandırmaya yönelik algı operasyonudur. Kelime oyunlarının altında gizli zam yapılmaktadır. Artı para ile sanki vatandaşın cebine ilave bakiye yükleniyor gibi yapılmakta. Bu uygulamayı artı para değil vatandaşın cüzdanına eksi para olarak adlandırmak gerekir. ESHOT’un zararını İZBAN’a yıktınız, peki otobüslerde bu uygulamaya ne gerek vardı?” diye sordu.

BU UYGULAMA ESHOT’UN BOYUNU AŞIYOR
Doğan, “Fahrettin Altay’dan Seferihisar’a giden 730 numaralı otobüsün yerine 985 numaralı hat getirildi. Yeni sistemle daha önceden çalışan 730 numaralı Seferihisar-Fahrettin Altay Aktarma hattı kaldırılarak yerine 985 numaralı Seferihisar-Üçkuyular İskele hattı getirilmiştir. Yani durak aynı alanda 500 metre yakına taşınmış ve bir durak ilave edilmiştir. Daha önce 5 lira belirlenen tarife 5 lira 46 kuruş olmuştur. 46 kuruşluk örtülü zam yapılmıştır. Toplam 44 kilometre olan güzergahta 15 kilometrenin üzeri ilave ücretlenmeye tabii olup yarı yolda inen hemşerilerimize inişlerde kart bastığı, validatörler vasıtasıyla para iadesi yapılmaktadır. Baktığımızda yarı yolda inen yolcular için faydalı gibi gözüken bu uygulama aslında hatalı bir karardır. Değişiklik, halkın taleplerine ne kadar yabancı olduğunu gösteriyor. Bir gün Fahri Altay Aktarma Merkezine gelip öfkeli vatandaşların şikayetlerine kulan verin. En iyi yaptığınız işi yapın gelin bu sistemden vazgeçin, kağıt bilet sistemine geçin. Bu uygulama ESHOT’un boyunu aşıyor. Vatandaşlar neredeyse yanında hesap makinesi taşıyacak. İzmir sizin sayenizde hesap uzmanı oldu. Nereye kaç lira harcamış, kartına kaç lira yüklemek zorunda hesap yapmak zorunda kalıyor. İzmirli vatandaşlar çarpım tablosu ezberler gibi ulaşım ücret tablosunu ezberlemek zorunda mı?” dedi.

CHP’LİLER MASALARA VURDU!
Doğan’ın konuşması sırasında araya giren Başkanvekili CHP’li Aydoğan, “Konuyu uzatmayın. Almışsınız elinize kağıdı karınca duası okur gibi okuyorsunuz” çıkışında bulundu. Bunun üzerine bir kısım CHP’li meclis üyesi masalara vurarak Doğan’ı protesto etti. Mecliste tansiyon yükseldi. Aydoğan, “Bilgiler yanlış. Seferihisar’dan binen kişi 5 lira para veriyordu, nerede inerse insin. Günah değil mi biri Ulamış’ta iniyor, biri Üçkuyular’da iniyor. Dilek ve temennilerde yaptığım ikaz; üç beş kelime ile mizah edilecek şeyleri okumak meclisin zamanını çalmaktadır. Burada vatandaşın menfaati var. Ulamış’a kadar 2,5 lira, yola devam ederse 5 liraya gidiyor. Muhalefetin de usulü adabı var. Çok muhalefet yapmak çok başarılı olmak demek değildir” ifadelerini kullandı.

HASPOLAT’TAN ÇİMENTO FABRİKALARI ÇIKIŞI
AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ise çimento fabrikalarının şehir dışına taşınması temennisinde bulundu. Haspolat, “İzmir kent merkezinde Bornova göbeğinde hala faaliyette olan çimento fabrikaları var. İzmir Büyükşehir Belediyesinin imar planlarının içinde kalıyor. Daha önce bu fabrikalar, maden işletme ocaklarının içindeyken şu an kentin merkezinde kalmış. Gerçekten etrafında 7-8 mahallesi var ve ciddi nüfus var.  O insanların sağlığında ciddi sıkıntı var. Ciğerleri çimentodan üç oda bir salon oldu. Bu fabrikaların şehrin dışına taşınması lazım. Ortak çalışma ile bu çimento fabrikalarını şehrin dışına çıkarılmalı” dedi.

Aydoğan ise fabrika ruhsatlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmediğini ifade etti ve “Tamam bunu temenni ederiz” diye konuştu.

 
Hanzade ÜNUZ sordu, Gülay Atıcı ERTAN anlattı: Taşı kesti, Oscar'ı kazandı ama...
 
Böylesi görülmedi... Kendi hastanesinin tabelasını yaktırmış!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 14 Nisan 2018 Cumartesi 20:21

Ankara'dan kampanyadan 60 - 70 liraya uçakla gelen kızım havaalanına gitmek için (30 kilometre ) 1.75 lira Ankaray'a 11 lirada otobüse toplam 12.75 lira veriyor.Izmir 'e gelince izban 'a artı para sisteminden sonra 2 lira veriyor.Fazla fark yokmuş değil mi ? 6 katından fazla.

Yorumu oyla      9      5  
Nurizade 14 Nisan 2018 Cumartesi 10:18

Sayın Doğan bu görüşlerini partisinin iktidar olduğu İstanbul büyükşehir belediyesine de iletsin. Çünkü kurulduğu zamandan beri metrobüste bu sistem uygulanıyor.

Yorumu oyla      11      5  
süleyman 14 Nisan 2018 Cumartesi 08:45

Bilal Doğan ,belediye otobüsleri motorin ile çalışıyor.Motorine zamları kim yapıyor.Söyle genel başkanına KHK ile indirsin akaryakıt fiyatlarını belediye otobüsleride ucuzlasın.Birde Ankara ,İstanbulda şeir içi ulaşım fiyatlarını sistemini öğren.Sonra konuş.Senin işin çok zor çok.

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim Yüncü 14 Nisan 2018 Cumartesi 07:15

Yeni uygulamalar ilk başlarda zordur, alışmak pek uzun sürmedi şimdi sistem tıkır tıkır işliyor. Ancak muhalefet eleştirmek için konu arıyor ise arkadaşımın dediği gibi çimento fabrikaları konusu çok yerinde. Şehir merkezinde kömür yakılması konusu da bir o kadar önemli, bu konular tartışılmalı.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 14 Nisan 2018 Cumartesi 00:14

İzmir belediyesi 1999 yılında kartlı sisteme geçmiştir , başkent Ankara ise yıllar sonra Ankarakart'a geçmiştir. Bozuk plak gibi kagit ilet diyenler once bunu bilsin. Artı para sistemini bende eleştirdim de sayın bilal bey istanbul belediyesi de aynı uygulamayı metrobüste yapıyor. Sizin partinizin belediyesi. Bizimle kafa mi buluyorsunuz ?

Yorumu oyla      11      5  
boy meselesi 13 Nisan 2018 Cuma 20:11

CHP'nin İzmirde yaptıkları AKP'nin ülkede yaptıklarını aşıyor, Bilal Doğan da bunun sıkıntılarını yaşıyor! Boşverin siz Eshotu filan, kurlardan haber verin, halkı soyan döviz kurlarının artışından, artan işsizlikten! Halk adına konuşmaya utanır insan, siz kalkmış bir de yapılanlrı eleştiriyorsunuz! Sindiremediniz içinize İzmirde yapılanları!

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Metrosu için nefes nefese yarış
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının ...
'Büyükşehir Sahada' vatandaşlarla buluşuyor
"Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında Kuşadası ve Söke'deki vatandaşlar ...
MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Acar: Figüran olmak istemiyorum!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile arasında ağabey-kardeş hukuku ...
 
Bucalı kursiyerlerden muhteşem performans
Buca Belediyesi, Bucalıları sanat ve müzikle buluşturmaya devam ediyor.
Bornova’da mutluluğa engel yok
Üniversite öğrencileri ve cihazla duyabilen işitme güçlüğü çeken çocuklar ...
Bucalı kadınlardan tasarruf buluşması
Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) ile ...
 
Konak'ta el emeği, göz nuru sergi: Başkan'a çok özel hediye
Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı ...
Bornova, 23 Nisan'a hazırlanıyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki özel okul eğitimci ve yöneticileriyle ...
İzmir'in o ilçesinde çifte bayram: Santra Kılıçdaroğlu'ndan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetinin yüzde 75'ini karşılayarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva