HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2021 Cuma - 20:22

Büyükşehir'de gündem 'Çiğli konutları': AK Parti'den şartlı ret sonrası kritik gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Çiğli'de Büyükşehir çalışanlarına konut yapımı ele alındı. Komisyonlarda görüşülen maddeye AK Partili komisyon üyeleri şartlı ret oyu kullanırken, meclis öncesi yapılan yoğun görüşmelerde komisyondan oy çokluğu ile geçen maddenin, AK Parti'nin ısrarı sonrası ilgili komisyona geri gönderilmesi kararı verildi.

Büyükşehir de gündem  Çiğli konutları : AK Parti den şartlı ret sonrası kritik gelişme!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılı Ocak ayı olağan Meclis'inin üçüncü oturumu gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetiminde gerçekleştirilirken, meclise İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Meclisin açılışında ise Ege Üniversitesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz SARS-CoV-2 Gerçeği ve Aşılar konulu bir sunum gerçekleştirdi. Koronavirüs ve aşı ile ilgili bilgilendirmede bulunan Gürüz, konuyla ilgili çalışmalara da değindi. Gürüz ayrıca Türkiye'deki üniversitelerin yürüttüğü aşı çalışmalarını ve hangi aşamada olduğuna da değindi.

Gürüz'ün bilgilendirmelerinin arından ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Şahin Külkürpark Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı hakkında Meclis üyeleri ve izleyicilere bilgilendirme yaptı.

YENİ GÖREVLENDİRMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mecliste ayrıca yeni görevlendirmeler de gerçekleştirildi. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından belediyede üst unvanlı görevlere atanan personelle ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda; Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Hakan Uzun Otobüs İşletme Dairesi Başkanı kadrosuna, belediyeye açıktan ataması yapılan Kerem Ziya Yangöz Özel Kalem Şube Müdürü kadrosuna, avukat kadrosunda bulunan Çağrı Çelik de Ulaşım Teknolojileri Dairesi Başkanı kadrosuna atandı.

KRİTİK MADDE KOMİSYONLARA GERİ GÖNDERİLDİ

Meclise damga vuran konu ise Çiğli ilçesi sınırları içerisine yapılması planlanan personeller için konut yapılması talebi oldu. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen gündem metnine CHP'li komisyon üyeleri 'kabul' oyu verirken, AK Partili komisyon üyeleri ise 'depremzedeler ve İzmirlileri kapsaması durumunda destek veririz' şerhi ile ret oyu kullandı.  Meclis öncesi, Mecliste bulunan partilerin Grup Başkanvekilleri ve Grup Sözcüleri arasında yoğun bir görüşme gerçekleşti.

Görüşme sonrası, "Çiğli ilçesi, Küçük Çiğli Mahallesi, 1056 ada, 1 parsel ile 1061 ada, 1 parsele ilişkin taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İş Birliği Merkezi A.Ş.’ye ayni sermaye olarak devredilmesinin Hukuk Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Şirketler Komisyonunca oy çokluğu ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe Komisyonunca AK Parti Mensubu Meclis Üyelerinin; “Karara konu olan arsanın Belediye Şirketine devredilmesine ve sosyal konut yapılmasına karşı değiliz. Aksine bu konuyu hep birlikte destekliyoruz. Ancak 4,3 milyon İzmirliye ait bir arazinin Belediye Şirketine devredildiği durumda bu arazinin sadece belediye çalışanlarına ait kooperatife konut üretimi için kullanılmasını etik bulmuyoruz. Belediyemizin yeni dönemde ilk yapacağı ekonutların yüz binlerce evi olmayan İzmirliyi bir kenara bırakarak sadece Belediye çalışanlarına konut üretmesi İzmir halkının bir kamu kurumu olan Belediyemize duyduğu güven ve saygıyı zedeleyeceği; halk arasında ‘bal tutan parmağını yalar’ sözünü doğrular bir algı yaratacağını belirtmek isteriz. Bu tip bir projenin halk ve Belediye çalışanlarını bir arada konut sahibi yapacağı karma bir konut projesi olması gerektiği inancı ile ret oyu kullanıyoruz. Bu arazinin depremzedeler ve evi olmayan İzmirlileri de kapsaması durumunda bu kararı destekleyeceğimizi belirtiyoruz.” şeklindeki muhalefet şerhine karşılık oy çokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor"un görüşülmesi sırasında gündem maddesi tüm parti gruplarının oyları ile ilgili komisyona geri gönderildi.

 
Son 24 saate ilişkin veriler açıklandı: Günlük hasta sayısı binin altına düştü!
 
İzmir açıklarında korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 15 Ocak 2021 Cuma 23:23

2021 yılı yatırım programı resmi gazetede yayımlanmış. Otogar metro hattına sadece 3 bin lira ayrılmış. 40 adet metro aracı için de 1 bin lira ayrılmış. Bütçeye bakarsak bu yıl da metro yalan oldu. Hızlı tren de 2025 sonrasına kalmış görünüyor. Diğer tarafta belediye ise; Buca Metrosu, Narlıdere Metrosu, Çiğli Tramvayı inşaatları, metro ve tramvay hatlarında kullanılmak üzere araçlar için ciddi bütçeler ayırmış. Bu ayrılan komik bütçeler sonrası kim, ne diyecek çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'nun bu haftaki durağı Karalar Mahallesi
Bergama'nın dört bir yanında vatandaşlarla bir araya gelen öneri ve istekleri ...
Başkan Batur’dan eleştirilere yanıt: Felaket tellallığı yapıyorlar!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaşanan sel felaketinin ardından AK ...
Torbalı Belediyesi'nden 20 ay raporu: 90 milyon borç ödendi
2014-2019 yılları arasında yaptıkları birçok iş için 35 milyon lira kredi ...
 
Nazım Hikmet Çiğli’de anılacak
Türk Edebiyatının duayen isimlerinden olan Nazım Hikmet 119. doğum yıl ...
Maden şirketinden Kınık'taki ilkokula ek derslik
Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat Madencilik şirketi tarafından Kınık ...
Büyükşehir'den sanata pandemi desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren kültür ...
 
AK Partili Sürekli'den Bergama mesaisi
Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile ...
'Sürdürülebilir turizm' 14. Travel Turkey İzmir Dijital’de!
Turizm sektörünün Türkiye’deki ilk sanal fuarı olacak 14. Travel Turkey ...
Büyükşehir'de rota ilk hizmet binası: 130 yıl sonra yeniden!
30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva