HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2019 Pazar - 12:53

Büyükşehir'de grev çanları!

İZELMAN A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 1 ve 3 No'lu şubelerde örgütlü işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, arabulucu süreci sona erdi. Büyükşehir'in teklifi yüzde 24, sendika yüzde 28 talep ediyor. Bundan sonraki süreçte, İŞKUR uyuşmazlık tutanağını bir hafta içerisinde sendikaya gönderecek. Sendika da uzlaşma sağlanamaması halinde grev tarihini belirleyecek.

Büyükşehir de grev çanları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş.'ye bağlı İZSU, idari işler, çevre sağlığı, mezarlık, otoparklar, İZELMAN Genel Müdürlüğü, sebze ve balık hali, Fen İşleri, ESHOT gibi 17 farklı birimde çalışan yaklaşık 6 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin arabulucu aşaması da sona erdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası İzmir 1 ve 3 No'lu şubelerde örgütlü bulunan işçileri kapsayan TİS görüşmelerinde, daha önce işveren tarafından önerilen yüzde 22,30 oranında zam teklifi, yüzde 24'e çıkarıldı. Yapılan görüşmelerin ardından bu oran bir puan daha arttırılarak yüzde 25 olarak sendikaya sunuldu. Sendika da istediği ücret zammı teklifini yüzde 28 olarak açıkladı. Ancak arabulucu aşamasında da uzlaşma sağlanamadı. İşçiler, sendikaya TİS konusunda yetki verdi.

'ÖNCELİĞİMİZ MAKASI DARATMAK'
Genel İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, eşit işe eşit ücret taleplerinde ısrarcı olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Aynı işi yaptığı halde, eksik alan, yani düşük maaşla çalışan arkadaşlarımız var. Biz hem taban ücrete zam yapılmasını istiyoruz hem de aynı işi yapıp da farklı ücretler alanların arasındaki makası daraltmak istiyoruz. Yapılan görüşmelerde belli bir noktaya geldik. Toplu sözleşmede kalan 7 maddeye de ayrı ayrı yüzde 25 zam geldiğini hesapladığımızda, yatay kazançta, TİS'in aslında yüzde 31 düzeyine geldiğini söyleyebiliriz. Eksik alan arkadaşlarımızın makasını daraltmak istiyoruz. Bu sözleşmede  personel için koku primi de elde ettik. İşveren ile görüşmelere devam edeceğiz. Arabulucu uyuşmazlık tutanağı tutacak ve sendikaya gönderecek. Tutanak, bir hafta içerisinde sendikaya ulaşır. Ardından da toplantılar yaparak grev tarihini belirleyeceğiz. Bu süreçte de işveren ile görüşmelerimiz sürecek." (DHA)

 
CHP Gaziemir Adayı Arda: Tüm sorunlarla tek tek ilgileneceğim
 
CHP’li İduğ: Bornova 'bisiklet dostu' olacak
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp 26 Mart 2019 Salı 01:20

herdaim faruk başkanın yanındayız.

Yorumu oyla      4      5  
Ercan 25 Mart 2019 Pazartesi 13:30

Sendika üyemiz arkadaşımız kendince hakli bir tepki göstermiş ama atladığı şu.Ekonomisi düzgün bir ulkede yaşadığımızi var saymış..Herkes insanca yaşamak ister.Yalniz sizin gelirleriniz düşük degil ki.Toplumun bluyuk bölümünün gelir düzeyi belli.Izelman zamaninda eshottan ayri bir şirket olarak kuruldu..Amaç zaten belliydi.Eshot ta çok artan personel ücretlerinin karşılayamama endişesi baş gösterdi ve bu şirket kurularak bir şekilde dengelenme yaratılmak istendi.Bu bir kamu işletmesidir Önce kamu yarari gözetilir.Maaşlarınız uzaydan gelmiyor.Vatandaşların ödediği paralardan geliyor.Belediye bir yerde vatandaş adina araci oluyor. Her maliyet yükselmesinin vatandas kendine yansıyacağını bilir.Onun için tepkileri hoş karşılaman gerek.Gelir ve gideri nedir bu kurumun.Ona göre hesap yapılır Ücret pazarlığı demek orta yolun bulunmasi demek.Benim dediğim dedik demek degil.Bunu en çok sendika başkanınız bilir.Yuzde üç bir rakam icin greve gidilmesini kimse hoş karsilamaz kardeşim kusura bakma.Olan yine vatandaşlara olacak.Ulaşım için araclari kullananlarin büyük çoğunluğu sabit gelirleri olan insanlar ve öğrenciler .Bir de tüm belediyelere büyük yük olan ucretsiz kullanimlar var.Merkezi hükümetin bunlara hiç bir desteği yok. Bu şirkete alinan insanlar zaten düşük ücreti bile bile girdi.Koşullarıda baştan kabul etti.Ortada fedakarlik falan yok.Esit işe esit ucret çok güzel slogan.Yalnız sendika başkanı da şunu soruyor mu.Nerden gelecek bu para.Istanbulda bir ilçe belediyesi sizin dediklerunizi yapti ve maaslari bile odeyemiyecek duruma geldi.As olan belli bir gelerin düzenli bir biçimde çalışanın cebine girmesidir.Aldin yüksek zammi sevindin ama bir bakiyorsun aksamalar basladi.Ne kiymeti kaldı o zammin cebine girmedikten sonra.Bunlar çok yaşandı ülkemizde . iBiraz gerçekçi olalim ya.Hiç bir şeyden ders çıkartmıyoruz ne geçmişimizden ne de bugün yaşadıklarımizdan . ona en cok üzülüyor insan..

Yorumu oyla      4      5  
.. 25 Mart 2019 Pazartesi 09:44

Burada Alınterinin, Emeğin Ekmeğinin davasını yapan haklarını arayan işçileri ve sendikasını eleştiren çok diyenler veya AKpartili belediye olsa yok izmir dışında olsa diye yorum yazan ama ALINTERİNDEN eMEKTEN yoksun İNSANLAR yorumlar yazmaya başlamış.. Bizler insanca yaşanabilir ÜCRET ve İŞ Sağlığı Ve Güvenliğinİ talep ediyoruz. Bu da En Doğal HAKKIMIZ. Yıllardır Enflasyon altında ücret aldık ve Maaşlar yok oldu eridi bitti ve dayanacak güç kalamdı kimse de ve Gerçek Enflasyonun ne olduğunu hepiniz BAL gibi biliyorsunuz. O yüzden bence bu şekilde yorumlar yapmak insanlığınıza yakışmıyor.. Sevgiyle Kalın.. İnadına Sendika İnadına DİSK..

Yorumu oyla      4      6  
selo 25 Mart 2019 Pazartesi 08:13

sayın başkan daha ne yapsın % 25 zam verdi sınırları zorlamayın 1000 tlde 250 milyon yapar

Yorumu oyla      7      7  
İzmirli 25 Mart 2019 Pazartesi 00:55

Bunlar sendikacı değil bozguncu. Kim %31 zam almış şu krizde. CHP'li belediyeler bunları iyice şımarttı.

Yorumu oyla      7      7  
ışçi 24 Mart 2019 Pazar 21:15

inşallah biter

Yorumu oyla      5      5  
aga 24 Mart 2019 Pazar 20:59

bunlar kafayı yemiş birde izmirin dışında örgütlenin göreyim sizi

Yorumu oyla      7      6  
Lombak 24 Mart 2019 Pazar 20:25

Burjuva tehditler savrulmaya başlandı. İzban gibi izelman işçilerinin yanındayız.

Yorumu oyla      4      8  
İşçi 24 Mart 2019 Pazar 19:31

Bir önceki 3 nolu şubenin neye hizmet ettiği belli değildi, tamamen siyasi ve etnik konularla adamcılık yapıyordu Yeni yönetim inşallah daha işçiye yönelik olur, üstelik 25 zam iyi rakam

Yorumu oyla      9      5  
oyunbozan 24 Mart 2019 Pazar 17:16

Sendikacilar aklinizi basiniza alin Ak Partili belediyelere giremiyorsunuz unutmayin

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan İzmir'e çağrı: 31 Mart'ta 'dur' deyin!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İktidar 4,5 yıl sonra değişecek. ...
Başkan Selvitopu: Kişiye özel değil 500 bin insan proje yapacağız
Karabağlar Belediye Başkanı aynı zamanda Millet İttifakı Karabağlar Belediye ...
Başkan Atila'dan muhtarlara veda
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vefa gecesi düzenlediği muhtarlara ...
 
Uğurlu’dan Karakayalı’ya hodri meydan: Kemalpaşa’ya kral değil, hizmetkar lazım
Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Arif ...
Başkan Pekdaş’tan Şaphane’ye çıkarma
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yerel seçimlere sayılı günler kala ...
Fıstık çamının geleceğine imza
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı üretimini ...
 
Kemeraltı'nın tarihi bu kutuda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihin korunması ve gelecek ...
Başkan Selvitopu: Kavacık bizim gözbebeğimiz
Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoda devam eden Karabağlar Belediye Başkanı, ...
Urla’ya bahar geldi... 'Mart Dokuzu Ot Festivali' coşkuyla kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Urla Doğal Sofra ve Urla ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva