HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2012 Cuma - 12:20

Büyükşehir’de eylem: Sanık yakınlarından ‘yolsuzluk’ isyanı

Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından açılan davayla ilgili tutuklu ve tutuksuz sanıkların yakınları, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde 'yolsuzluk' kelimesinin kullanılmasını protesto etti. Davanın tek tutuklu sanığı Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in, önümüzdeki perşembe günü yeni yaşına girecek olması nedeniyle cezaevinde kutlama yapılacağı da öğrenildi.

Büyükşehir’de eylem: Sanık yakınlarından ‘yolsuzluk’ isyanı

İZMİR - Bugün, saat 10.00'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan, aralarında Büyükşehir Belediyesi davasının sanıklarından Erhan Bey ile tek tutuklu olarak kalan Pervin Şenel Genç'in, kardeşi Nagehan Genç'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, alkışlı ve sloganlı protestoda bulundu.

Davanın tek tutuklu sanığı Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in serbest bırakılmasına yönelik pankartların da açıldığı protesto eyleminde açıklama yapan, sanıklardan Ali Sabuktay'ın kardeşi Ayşegül Sabuktay, "Tarihi İzmir Büyükşehir Belediyesi davası, o günlerde bazı basın organlarında rüşvet operasyonu olarak isimlendirilmişti. Gözaltına alınanlar, dosya üzerinde kısıtlılık kararı olduğu için, iddianame açıklanana kadar ne ile suçlandıklarını dahi bilmezken, kimi gazeteler basın ahlakıyla bağdaşmayacak zorlama yorumlarla rüşvetten söz ediyordu. Bu davada duyarlı bir dil kullanmaya özen gösteren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Ancak biliyoruz ki, davanın başlangıcından bu yana bir kısım medya asılsız haberler yaparak, davayı `yolsuzluk' davası olarak isimlendirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik itibarsızlaştırma kampanyasının bir parçası olmayı tercih etmiştir. Bugün gelinen noktada, artık kimse rüşvetten söz edemiyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bir yılı aşkın süre demir parmaklıklar arasında tutulduğu bu davadan bazı basın organları hala bir sorumsuzluk örneği sergileyerek, `yolsuzluk davası' olarak söz ediyor. Davaya konu olan olaylarla ilgili yolsuzluk yapıldığını kanıtlayacak deliller sunulmazken, davayla ilgili bütün haberler yolsuzluk davası başlığı altında veriliyor. 15 aydır asılsız haberler yayınlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ve İzmir halkını rencide etmiş olan bazı basın organlarının, bu davadan söz ederken yolsuzluk başlığı kullanmaktan vazgeçmelerini istiyoruz. Bu tür yaftalamaların, damgalamanın neden olduğu mağduriyetten doğan maddi ve manevi tazminat haklarının saklı kaldığını hatırlatmak istiyoruz" dedi.
 
"GENÇ, YALNIZ DEĞİLDİR"
Sabuktay, konuşmasının devamında, "4 Mayıs 2010'dan beri tutuklu olan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'i bir şüpheli gibi değil, bir rehine gibi demir parmaklıklar ardında tutan zihniyet adalet duygusunu her geçen gün daha da sarsmaktadır. Adalet bir lütuf değildir. Genç, artık yalnızca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri değil, İzmir halkının ve bizlerin teyzesi, ablası, kardeşi ve yakını olmuştur. Genç, yalnız değildir, kimsesiz değildir. O cezaevinde tutulduğu sürece bizler, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve bütün İzmir halkı onunla birlikte tutsaktır. Genç'e ve İzmir'e özgürlük istiyoruz" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 
CEZAEVİNDE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının, davanın tek tutuklu sanığı Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in, önümüzdeki perşembe günü yeni yaşına girecek olması nedeniyle Yeni Şakran Cezaevi'nde kutlama yapmak için harekete geçtiği öğrenildi. Çok sayıda kişinin katılımının beklendiği doğum günü kutlamasının yanısıra, aynı gün Büyükşehir Belediyesi Binası önünden de özgürlük balonlarının havaya uçurulmasının planlandığı kaydedildi. Etkinliklere, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımının beklendiği açıklandı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nagihan 20 Temmuz 2012 Cuma 18:18

Hırsızlar rumuz;adını kendin yazmışşsın sen,bu davaya yolsuzluk diyen kendini büyük bir yolsuzluğun içinde bulurda görür ozaman suçsuz suçlanmak ne demek..

Yorumu oyla      25      11  
Tuncay Bozkurts 20 Temmuz 2012 Cuma 16:13

BUTUN KARSIYAKALILAR OLARAK Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in YANINDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ.ADALETIN MUTLAKA TECELLI EDECEGINE INANIYORUZ....

Yorumu oyla      25      11  
Hırsızlar 20 Temmuz 2012 Cuma 14:45

yolsuzluk degilde ya ne yer değiştirmemi diyelim ne diyelim

Yorumu oyla      21      30  
Ahmet Türkan 20 Temmuz 2012 Cuma 13:39

Birçok basın organının sivil faşizmin nasıl yardakçısı olduğunu anlamak için Soner Yalçın'ın Samizdat kitabını okuyun. Herşey o kadar ortada ki.

Yorumu oyla      23      9  
örgüt 20 Temmuz 2012 Cuma 13:29

Evet yolsuzluk yok ... suç uydurma örgütü var..

Yorumu oyla      26      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgili dehşeti: Önce kızı sonra kendisini öldürdü!
Alsancak’ta barışma isteğine olumsuz yanıt veren eski sevgilisi 25 yaşındaki ...
Aya Yorgi’de ‘lahana turşusu’ vakası!
Villasına komşu eğlence yerlerine karşı dev müzik ve ışık sistemleri kuran ...
Bu dairelerin içinden telefon hattı geçiyor
Müteahhit, NATO ve Genelkurmay’ın fiberoptik kablolarına zarar vermek ...
 
Ve LYS sonuçları açıklandı: İşte şampiyonlar
LYS sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı.
Aile içi şiddete mobil koruma
Aile içi şiddete karşı çağrıya dayalı görev yapacak altı polisten oluşan ...
Erdoğan talimat verdi: Üniversite harçları kalkıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üniversite harçlarının kaldırılması için çalışma talimatı verdi.
 
'Çakal' Hayri, hastanenin mahkum koğuşunda
Kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için cezaevinden firar ...
Bilirkişiler de ağır ceza mahkemesinde yargılanacak
Karabağlar Polis Merkezi Amirliği'nde polislere hakaret ettiği ve basit ...
İşsiz adamdan Büyükşehir’de intihar şovu
İş istemek için gittiği Büyükşehir Belediyesi Binası'nın 7'inci katındaki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva