HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2013 Çarşamba - 18:07

Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev

Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. İZENERJİ Eski Genel Müdürü Ali Sabuktay sürpriz bir göreve atandı. Bu arada Hilmi Özen de yeniden görevinin başında…

Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Mahkeme süreci, davalar ve operasyonlar ile gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde cezaevinde tutuklu ismin kalmaması üzerine kadrolarda hareketlilik başladı.

Operasyon sürecinde tutuklanarak yaklaşık 6 ay cezaevinde, bir o kadar da ev hapsinde kalan İZENERJİ eski Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay, İZSU’ya müşavirlik ve danışmanlık hizmeti veren ÜNİBEL A.Ş Genel Müdürlüğü’ne atandı. İZSU’nun teknik işlerini yapan kuruluşu ÜNİBEL’e de düzenleme getirildi. Daha çok altyapı ve mühendislik işleri ile ilgilenen şirket bundan sonra tanıtım ve medya işlerini de yapacak. Sabuktay’ın uzmanlık alanı olan tanıtım, planlama ve organizasyon işleri eski şirketinden alınmış oldu. Personel maaş bordroları ve sistemleri ile ilgilenen İZENERJİ şirketi biraz daha pasif hale getirildi. Sabuktay’ın ev hapsinde olduğu dönemde şirketin genel müdürlüğüne özel sektörden Kimya Mühendisi Ali Celal Ergin getirilmişti.
 
TANITIM MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Seçimlere hazırlanan, tanıtım atağına geçen belediye halkla ilişkiler ve basın müdürlüğünün yapısını da genişletti. Belediye bünyesinde Tanıtım Müdürlüğü kuruldu. Müdürlük görevine ise ÜNİBEL A.Ş’nin genel müdürlüğünü yapan Güler Sezer getirildi.
 
SAVCI VE ÖZEN YERİNDE       
Cezaevi sürecinin ardından belediyede görevlerinin başına dönen Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, görevine başladı. Savcı’nın olmadığı süreçte daire başkanlığına vekalet eden birim müdürü Selman Taner görev yerine döndü. Öte yandan belediye ile ilişiğini kesmesi beklenen Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, yeniden dönüş yaptı. Özen’in yokluğunda göreve Mali Müşavir eski Belediye Meclis Üyesi Şükrü Parmaklı bakmıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Özen’e ayrılma dediği ifade edildi. Kocaoğlu’nu kıramayan Özen, yeniden çalışmalara başladı.
 
ÜST KADRODA YAPILANMA KULİSİ
Başkan Kocaoğlu’nun yakınlarına yaptığı açıklamada “kadroda değişiklik düşünmüyorum” dediği ifade edilirken üst yapılanmada hareketlilik devam ediyor. Eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın göreve dönüş davaları ile memurluk davasını İdare Mahkemesi ve Danıştay’da kazanmasının ardından ne olacağı merak ediliyor. Hızır’ın göreve dönmesi halinde mevcut Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in kadrosunun ne olacağı ise bilinmiyor. Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek’in İZSU Genel Müdürlüğü görevine atanabileceği konuşulurken boşalan koltuğa ise Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer’in ismi geçiyor. Şu sıralar belediye içinde konuşulan konuların başında yer alan kadro hareketliliği ise şimdilik Kocaoğlu’nun gündeminde bulunmuyor. Başkan Kocaoğlu’na yakın kaynaklar Hızır’ın yetki almasının kolay olmadığını, Canbek ve Ölçer’e ilişkin yeni görev iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söylüyorlar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2013 Cumartesi 21:47

ön seçim yoksa oy da yok chp li üyeler delegeleri ilçe baqşkanlarını il başkanlarını kurultay delegelerini miletvekillerini genel başkanın belirlenmesinde pay sahibi iseler yerel seçimlerde de belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini en iyi şekilde sewçerler bundan kimsenin kuşkusu olmasın

Yorumu oyla      11      5  
CHP Lİ YORUMCU 21 Şubat 2013 Perşembe 11:12

ALLAH AŞKINA ŞU AKP Lİ YORUMCU MEMLEKETİ NE HALE GETİRDİNİZ SADAKA TOPLUMU OLUŞTURULDU İŞSİZ AŞSIZ BİR SÜRÜ İNSAN BORÇLANDIRILIMIŞ BİR MİLLET ALLAH AŞKINA AYNAYA BAKIN Bİİİ BAKIN HİÇ YAYGARA YAPMADAN CHP Lİ BELEDİYELER HERVATANDAŞIN CEBİNE AYDA 200 TL AKTARIYOR. HANİ İSLAMDA VARDIR YA BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞERİ BİLMEYECEK O MİSAL ANLADIN DEMİİ AKP Lİ SİZ DAHA ÇOK BAĞIRIRSINIZ. İZMİR CHP DE DEVAM EDECEK SİZ ZEHİRLİ KÖMÜRLERLE NE KADAR BU İNSANLARI AVUTSANIZDA BOŞ.

Yorumu oyla      20      9  
inci baba 21 Şubat 2013 Perşembe 10:43

aziz calışyor tam halıkın derdine care bulıyor da ne yapzn birokatlar dik durmyor cok dikatlı olması lazım saykılar

Yorumu oyla      18      9  
koray 21 Şubat 2013 Perşembe 10:23

ömründe belediyede çalışmamış olanlrın belediyeye tranferleri..mahkeme... operasyon ... ajanlar...koltuk kavgası...yalancılar...tehditler... bunlar da nerden çıktı. :)

Yorumu oyla      20      17  
AK Partili Yorumcu 21 Şubat 2013 Perşembe 09:29

Bir şirkette bu kadar çok adamın yeri bu kadar sık değiştirilse o şirket üç vakte kadar batar. Büyükşehir Belediyesi anonim şirket olsaydı patron en tepedeki adamı çoktan değiştirmişti.

Yorumu oyla      23      18  
hikmet 21 Şubat 2013 Perşembe 09:17

Anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum.belediyenin en büyük sorunu tanıtım niye inatla bu anlayış güler sezer bilgisayar mühendisi kadın işinde başarılı tanıtıma veriyorsunuz ünibel billişim işi yapıyor sabuktay oraya gönderiliyor mesleği ne ilgisiz şehir plancısı başkanı nasıl aldatıyorlar.........

Yorumu oyla      22      8  
umutsuz 21 Şubat 2013 Perşembe 08:56

... tayyare selam söyle o yare... izmir boş küme...

Yorumu oyla      22      20  
ezginler 21 Şubat 2013 Perşembe 01:48

aziz kocaoğlu izmiri yönetemiyor belediyeyi yönetemiyor beceriksizlik diz boyu

Yorumu oyla      28      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in çehresini değiştirecek marina yola çıkıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Körfezi’nin farklı ...
CHP'li Başkan'dan cami müjdesi
İlçe Merkezine modern bir cami yapımı için harekete geçen Kemalpaşa Belediye ...
Gaziemir Belediyesi patron yaratıyor
Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik eğitimlerine ...
 
Başkan Sındır’a ‘çevre’ onuru
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbon salınımını ...
Selçuk’un 40 yıllık boruları yenileniyor
İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk’un içme suyu şebekesini yenilemeye hazırlanıyor. ...
361 bin binanın imarı bir tık uzaklıkta
İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini internette ...
 
Köylerin geleceği Bergama'da tartışıldı
“Geleceğin Köylerinde Kooperatifçilik ve Yeni Belediye Yasası” paneli ...
Büyükşehir'deki ihale krizlerine sendika çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ESHOT başta olmak üzere İZELMAN, İZENERJİ ...
Başkan Şenol kursiyerlerle buluştu
‘Halka hesap veriyoruz’ sloganıyla her fırsatta toplumun değişik kesimlerden ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva