HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2016 Cuma - 11:58

Büyükşehir dava açtı, golf sahası planı durdu!

Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonrası mahkeme Kemalpaşa Belediyesi’nin önerisi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan golf alanı planında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, özel proje alanı adı altında yapılan 180 hektarlık alanın yeniden tasdik edilmesini istedi.

Büyükşehir dava açtı, golf sahası planı durdu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun yerel seçim sonrası göreve gelmesinin ardından gündeme getirdiği ilk projelerden birisi olan 'golf alanları kurulması' fikri yargıya takıldı.  İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine planın yürütmesini durdurdu.

İlçenin Antalya Belek’teki golf alanlarına sahip olmasını isteyen belediye yönetimi işbaşına geldikten sonra 1990 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından planlana işlenen golf alanlarını yeniden masaya yatırdı.  Dönemin Yukarıkızılca Belediyesi tarafından tasdik ettirilen planlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda ortadan kaldırıldı. 5 yıl önce Büyükşehir’in yaptığı planlara eski planlardaki golf alanları işlenmedi. Kemalpaşa Belediyesi de, şu anda Torbalı Yolu üzerinde Nazarköy’ün de bulunduğu alanda yeniden turizm hareketliliğinin oluşması için çalışma başlattı. Eski planlar ve o dönem çalışmalar yapan yatırımcılarla yeniden görüşmeler başladı. Japonların da o dönem destek sözü verdiği projenin sınırları belirlenerek çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi.

BAKANLIK ONAYLADI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ortasından Torbalı Yolu’nun geçtiği bir bölümü Nazarköy’de kalan, büyük kısmı yolun batısındaki Savanda Göleti’ne kadar uzanan 180 hektarlık alanı 'özel proje alanı' ilan etti. Bölgenin, 1/5000 ölçekli Nazım ve Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı yapıldı.

DAVA GELDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi de bakanlığın yaptığı çalışmalara itiraz etti. Belediye, özel proje alanı ilan edilmesinin gerekçelerinin oluşmadığını ve bakanlığın bu bölgede planlama yetkisinin bulunmadığını dile getirdi. Konu davaya dönüşürken mahkeme bilirkişi atadı. Bilirkişiler raporunda, özel proje alanının tasdik edilen sınırlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca raporda, bir bölgenin özel proje alanı olması için gerekçelerin oluşması, bu gerekçelerin de belirtilmesi, anlatılması ve analiz edilmesi gerektiği vurgulandı. Mahkeme de bilirkişi raporu doğrultusunda çalışmaların yürütmesini durdurdu.

Kemalpaşa Belediyesi’ne mahkeme kararı tebliği edilirken, belediyenin itiraz etmeden projenin sınırlarını yeniden tasdik edeceği öğrenildi. Bir ay içinde çalışmalar başlayacak ve durdurulan plan, yeniden düzenleme yapılarak bakanlığa gönderilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da planı düzenledikten sonra yeniden askıya çıkartarak hukuki gerekçeleri ortadan kaldırmış olacak.

ÇOK GÜZEL BİR PROJEYDİ
Kemalpaşa’da golf alanlarının olmasının bölgeye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “İlçemiz hızla gelişiyor. Ulaşımın kolay, yaşamın keyifli olacağı bir bölgede projemizi belirlemiştik. Burada golf alanlarının yapılmasının tarihi 30 yıl öncesine kadar gidiyor. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeye itiraz geldi. Mahkeme kararının gereklerini yerine getireceğiz. Nazarköy de bizim için çok önemli. Hemen yakınında DSİ ile birlikte gölet projemiz var. Bölge çok büyük bir rekreasyon alanı olacak. Raporlara baktığınızda ise golf sahaları için en uygun yer olarak görünüyor. Bu proje ilçemize katkı koyacaktır” dedi.

 
Ve Ankaralı Namık'ın ölüm nedeni belli oldu
 
Eski Devlet Başkanı’nın evine yolsuzluk baskını!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalpasalı... 4 Mart 2016 Cuma 18:21

her sey bitti bi golf sahası kalmıstı zaten.bosuna oy verilmiş..yazık 5 seneye...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni 'tarama' projesi: Körfez’e niyet, Meles’e kısmet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles ve Arap derelerinde dip taraması projesi ...
Vergi Dairesi’nden Buca Belediyesi’ne haciz!
Buca Vergi Dairesi belediyenin borçlarına karşılık alacaklarına haciz ...
Gaziemir'de özel güne özel hediyeler
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evleri kadın kursiyerlerinin ürünleri, ...
 
Büyükşehir’den kadın personele 8 Mart izni!
Kadın çalışanlarına “8 Mart izni” konusunda geleneği bozmayan İzmir Büyükşehir ...
Karşıyakalı kadınlara 8 Mart hediyesi
Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırlayan Karşıyaka ...
Karagöz'ün artık Buca'da da bir evi var!
Artık Karagöz’ün İzmir’de bir evi var. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan D8’e mesaj var!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 milyar nüfusa sahip 8 islam ...
Çiğli'den Harmandalılı çocuklara özel ilgi
İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden Çiğli Belediyesi tarafından ...
Karabağlar’da kadının adı var
Her yıl kutlanan 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde açıklamalarda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva