HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2021 Çarşamba - 19:12

Büyükşehir çalışanlarına toplu konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Hayvan Hakları Daire Başkanlığı kurulmasına yönelik önerge oy birliğiyle kabul edilmesi üzerine söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu çalışma için hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olacak, ilham verecek bir çalışma" dedi. Mecliste ayrıca Büyükşehir çalışanlarına toplu konut yapılması için harekete geçildi. Büyükşehir Belediye Bşakanvekili tarafından yapılan açıklamada "Şu ana kadar çalışanlarımızdan 550 kişi kooperatife ön kayıt yaptırdı. 91 bin metrekare inşaat yapımı bulunuyor. 720 -780 arasında konut yapılacak" dedi.

Büyükşehir çalışanlarına toplu konut müjdesi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi.

İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlık yaptı.

Sakin geçen meclisin gündeminde ise hayvan hakları için daire başkanlığının kurulması ve belediye bünyesinde olan Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi'ne kooperatif yapılması için aktarılan nakdi ücret aktarımı oldu.

HAYVAN HAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Hayvan Hakları Daire Başkanlığı kurulmasına yönelik önerge oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda, İzmir ili sınırları içerisinde öncelikle vatandaşların sağlığını, emniyetini ve can güvenliğini korumak üzere sahipsiz sokak hayvanlarının hayvan refahı, hayvan özgürlüğü ve hayvan hakları kapsamında korunması ile üreme popülasyonunun planlı kısırlaştırmayla kontrol altına alınması, kayıt sistemlerinin geliştirilmesi, rehabilitasyon, tedavi, sahiplendirme, yaşam alanlarında insanlarla bir arada yaşama becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışma yapacak. Kurulması öngörülen komisyona yönelik konuşan Başkan Tunç Soyer, “Belediye Başkanlığı adaylığım sırasında ‘ben sadece bana oy verenlerin değil, flamingoların da başkanı olmak istiyorum’ demiştim. Bu çalışma için hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olacak, ilham verecek bir çalışma. Bu komisyonla ilgili hukuk komisyonunun bir çalışma yapmasını istiyorum ki ayakları yere basan bir çalışma olsun” dedi.

Başkan Tunç Soyer'in ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, bazı çalışmaların mülteciler ile ilgili de yapılması gerektiğini belirten belirtti. Hızal, "Oy birliği ile geçen bir madde bu konudaki görüşümüz devam ediyor. Ancak mülteciler bu madde de ve veya diye geçiyor ancak İzmir'de 150 bin'in üzerinde bir nüfus var. Artık göçmenler ve mülteciler içinde bir özel çalışma yapmamış gerekiyor. Bizim eksik gördüğümüz bir noktayı belirtmek için söz aldım" diye konuştu.

ARAÇ HİBELERİ YOLDA
Mecliste ayrıca Türkiye'nin çeşitli bölgelerine araç hibeleri görüşülü, Mecliste, Başkanlık Makamınca Gündeme Eklenen Önergeler kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına, Ödemiş Belediye Başkanlığına, Edirne İpsala Belediye Başkanlığına, Kırklareli Ahmetbey Belediye Başkanlığına, Giresun Eynesil Belediye Başkanlığına, Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanlığına ve Edirne Keşan Belediye Başkanlığına otobüs, römork ve tankerlerin bedelsiz hibe edilmesi konusu gündeme alındı.

İlgili gündem maddeleri görüşülüp karara bağlanması için oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

KADINLARIN İSMİ ORMANLARDA YAŞATILACAK
Oturumda ayrıca, uğradıkları şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınların anısına ve aynı zamanda şiddetle mücadelede BM’nin öngördüğü farkındalık etkinlik günleri olan 25 Kasım-10 Aralık günleri arasında her yıl Orman Genel Müdürlüğünün göstereceği bir ormanlık alanda ya da İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerinin göstereceği yeşil alanlarda Turuncu Bahçe ismiyle fidan dikilmesi ve BM Genel Kurulu Kararlarına bu şekilde aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla yerel yönetim olarak katkı sağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

'SERMAYE ARTTIRIMI' TARTIŞMASI
Mecliste ayrıca Başkan Makamınca Gündeme Eklenen Önergelerin son maddesinde yer alan 'Belediye şirketine sermaye arttırımı' konusu damga vurdu. Çiğli'de bulunan ve mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşıunmazların Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketine devredilmesine yönelik önerge meclise geldi. AK Parti grubu, önerge hakkında daha fazla bilgi verilmesini istedi.

CHP Grubu adın konuşan Mustafa Özuslu, "Toplu konut yapılması için çalışmalar başlatılacaktır. Belediye ve şirket çalışanları bir yapı kooperatifi kurarak toplu konut için bizden talepleri oldu. Bu alanlarda konut üretimi planlıyoruz. Şu ana kadar çalışanlarımızdan 550 kişi kooperatife ön kayıt yaptırdı. 91 bin metrekare inşaat yapımı bulunuyor. 720 -780 arasında konut yapılacak. Meclisin kabulü halinde hızlı proje süreci başlatılacak” dedi. 

Başkan Soyer ise AK Parti Grubu'na “Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum. Bunu komisyona bırakıyorum” dedi. İlgili önergede, “şirket sermayesinin 36.618.000,00TL’den 23.776.156,00-TL nakdi, 58.223.844,00-TL ayni olmak üzere toplam 82.000.000,00-TL artırılarak 118.618.000,00-TL’ye çıkarılmasına kararı doğrultusunda Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%99,672505'ine tekabül eden) 81.731.454,27-TL’lik tutarın rüçhan hakkının kullanılarak 58.223.844,00-TL’sinin ayni sermaye olarak, 23.507.610,27-TL’sinin nakdi sermaye olarak karşılanabilmesi” ifadeleri yer aldı.

SOYER: "MADDİ MANEVİ YANLARINDA OLACAĞIZ"
Gündem dışı konuşmalarda hiçbir Meclis Üyesi söz almaması üzerine  kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Tunç Soyer, "Rıdvan başkanımıza geçmiş olsun dün servis aracı devrilmişti, çok şükür ki vahim bir şey olmadan ucuz atlatıldı. İzmir'de toplu ulaşımda HES uygulamasına geçtik. Büyük aksamalar olur mu diye ilk başta korkmuştuk ancak şuan tıkır tıkır işliyor. Çok büyük oranda başarılı bir şekilde gittiğini söyleyebilirim. Son olarak da dünkü yağmur gerçekten ok büyük felakete yol açtı. 212 işyeri ve haneye su baskınları yaşandı. Biz sabaha kadar mağduriyetleri gidermek için çalıştık. Bunlar bize ihbar ile gelen  tespitler. Sizlerin varsa mağduriyetleri olan arkadaşlar lütfen bunları paylaşın, kimseyi mağdur etmek istemiyoruz, maddi ve manevi her tülü yanlarında olacağız"

 
CHP Genel Merkezi'nden Menemen tepkisi!
 
Milletvekili Bayır’dan Menemen yorumu: Herkesin günahı var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif coban 14 Ocak 2021 Perşembe 09:20

Keşke büyükşehirin yapmış olduğu sosyal konutlar Evka1_2_3_4_5_6_7 devam etse

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de 'seyyar' zirvesi: Soyer'den yol haritası!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ziyaret eden İzmir Seyyar Satıcılar ...
Menemen Belediyesi'ne kura günü haciz şoku!
Menemen Belediyesi'ne ait zeytinyağı fabrikasına, 2.5 milyon liralık borcu ...
Başkan Eriş'ten 20 ayın değerlendirmesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 20 ay boyunca gerçekleştirilen çalışmaları ...
 
Gaziemir'de yağış sonrası aralıksız çalışma
Gaziemir Belediyesi ekipleri, etkili olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle ...
Kura sonrası açıklama: Başkanvekili Pehlivan’dan birlik mesajı
Mahkeme kararı sonrası ikinci kez yapılan Menemen Belediyesi Başkanvekilliği ...
Başkan Gümrükçü'den Avrupa spor kentlerine mektup
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Avrupa Spor Kentleri Federasyonu'nun ...
 
Konak Belediyesi'nden yağmur seferberliği
İzmir’de etkili olan ve gece saatlerinde şiddetini artıran kuvvetli sağanak ...
Akşam bozuldu, sabah onarıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, dün geceki yağmurda patlayan ...
Bornova Belediyesi’nden miniklere edebiyat atölyesi
Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, yeni yıla çocuklara kitap ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva