HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2021 Perşembe - 16:33

Büyükşehir Belediye tiyatroları Yücel Erten'e emanet

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Yücel Erten getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danışma Kurulu’nun ön değerlendirme sonucu belirlediği iki isim arasından Yücel Erten’in görevlendirilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediye tiyatroları Yücel Erten e emanet

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten oldu. Danışma Kurulu üyeleri yapılan başvurulardan ön değerlendirme sonucu iki isim belirleyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sundu. Telat Yurtsever ve Yücel Erten isimleri arasından Başkan Soyer’in atadığı isim Yücel Erten oldu.

Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu üyeleri arasında bulunan Yücel Erten ön değerlendirme öncesinde diğer jüri üyelerinin teklifi doğrultusunda danışma kurulu üyeliğinden ayrılarak Genel Sanat Yönetmenliği için başvuru dosyasını vermişti.

Yücel Erten Kimdir?
Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü, ardından Federal Almanya Essen Folkwang Yüksek Okulu Reji Bölümü’nü bitiren Erten, Dekor-Kostüm alanında da ihtisas öğrenimini tamamladı. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Trabzon Devlet Tiyatrolarında; İstanbul, İzmit, Eskişehir Şehir Tiyatrolarında; çeşitli özel tiyatrolar ile Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Devlet Operalarında yönetmenlik yaptı. Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Makedonya ve Polonya’da oyunlar yönetti. İzmit BB Şehir Tiyatrosunda Genel Sanat Yönetmenliği ve Devlet Tiyatroları'nda Başrejisörlük ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Genel Müdürlük için seçim yöntemini yaşama geçirmek amacı ile istifa etti. 2000 yılında Devlet Tiyatrolarından kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Erten sahnelediği 80’i aşkın oyunda, 8’i yurt dışında olmak üzere 40’ı aşkın ödülle onurlandırıldı. Oyun çevirileri ve sahne uyarlamalarının yanı sıra, Türkçe’den Almanca’ya 6 oyun çevirisi var. Yayınlanmış yapıtları: “Devletin Tiyatrosu Olmaz! (Mı?)” ve “Akıntıya Kürek” (Anılar).

 

Logosu da yarışmayla belirlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın logosunu belirlemek amacıyla düzenlenen yarışma da sonuçlandı. Katılım şartlarına uygunluğu onaylanan 295 kişinin 542 çalışması değerlendirilmek üzere jüriye sunulduğu yarışmada Mahir Akkoyun’un çalışması oybirliği ile birinciliğe layık görüldü.

Çalışmalara Danışma Kurulu öncülük ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020-2024 Stratejik Planındaki “Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik” hedefi doğrultusunda Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu tarafından taslağı hazırlanan Şehir Tiyatroları Yönetmeliği Büyükşehir Meclisi’nin 10 Ağustos 2020’de aldığı 522 sayılı kararla kabul edildi. Cezmi Baskın, Eren Aysan, Hülya Nutku, Bilgehan Oğuz, Levent Üzümcü, Zeynep Altıok, Orhan Alkaya’dan oluşan Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu yönetmelik doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Almanya ve Amerika'dan turist alan Göbeller Köyü'nde muhtar ve bölge halkıyla sohbet eden Başkan Soyer, 20 evde yapılan ev pansiyonculuğunun pandemi sonrası sürdürülmesi ve geliştirilmesi için destek vereceklerini söyledi. Soyer, "Evlerinizin turizm acenteleri ile buluşmasını sağlayacağız. İlk etapta 20 evle başlıyoruz" dedi.

Akşam saatlerinde kadar süren köy gezilerinin son durağında Başkan Soyer, Yerlitahtacı Köyü'ne geçti. Başkan Soyer, köyde tahtacı kültürünü devam ettirmek üzere yapılması planlanan anı evinin yerini inceledi.

 
Gündem Karabağlar'daki plan... Sosyal medyada 'üniversite' atışma!
 
Tavuk pazarında terör saldırısı: 2 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu’ndan üniversite için yapılan yeni plana itiraz!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
Başkan Soyer’den Bakırçay’a müjdeler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakırçay Havzası turunun ...
Bergama’da 'tarihi' toplantı: İade süreci için düğmeye basıldı!
Zeus Sunağı’nın anavatanı Bergama’ya getirilmesi için yol haritasını belirlenmesi ...
 
Çiğli'ye Avrupa’dan bir ödül daha
Hayata geçirdiği hizmet ve projelerle iki yıldır Avrupa vitrinine çıkan ...
Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı açıldı
Turizm sektörü, uzun bir aranın ardından 14. Travel Turkey İzmir Dijital ...
Bornova'da 'Balkan' zirvesi
Bornova Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve ...
 
Karşıyaka’da milyonluk dayanışma
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle ...
Kemalpaşa'da sosyal yardımlar hız kesmiyor
Pandemi döneminde ekonomik olarak yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalarının ...
Travel Turkey'de Bayraklı farkı
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl internet ortamında düzenlenen 14'üncü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva