HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2019 Salı - 08:46

Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir kendi hikayesini yazmalı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir artık kendi hikayesini yazmalı, resmini çizmeli” dedi.

Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir kendi hikayesini yazmalı

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasının ardından toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen AK Parti Adayı Nihat Zeybekci basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.  “Zeybekci İzmir’i Dinliyor” programları çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde soruları yanıtlayan Zeybekci çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir’in potansiyelinin kullanılmadığını belirten Zeybekci, “Bizzat yatırımcı ve İzmir’de altı ilçede işyeri, gelir vergisinde 13. Sırada olan birisi olarak söylüyorum. Bir yatırımcı şehre geldiğinde çok şeye bakar. Alternatiflerini de arar. Ürkerse, çekinirse yatırım yapmaz. İzmir’de ulaşım, yol, altyapı, katı atık gibi birçok konuda sorunlar var. İzmir artık kendi hikayesini yazmalı, resmini çizmelidir. Kent atık idari sınırlarının dışına taşmalı ve çevresiyle birlikte potansiyelini kullanmalıdır. İzmir’de bir tarih yazma fırsatı var. Bu yüzden İzmir beni heyecanlandırdı. Yoksa umurumda olmazdı. Benim makam, mevki derdim yok. En iyi arabaya binecek, en iyi yerlerde yaşayacak durumum var. Peki o zaman derdin ne? Bir deliye ihtiyaç var. Bende de delilik diz boyu” dedi.

AYNI DEVREYİZ
Zeybekci, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kimi aday göstereceği konusuyla çok ilgilenmediğini, kendi projeleri ve işlerine baktığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yakın arkadaşlığı olduğunu da vurgulayan Zeybekci, “Kendisini zaten ziyarete gittim. Aziz bey benim ağabeyimdir. Aramızda bundan önce dost, arkadaş sohbetimiz vardı. Aynı zamanda benim devremdir. 2004’te belediye başkanlığı koltuğuna oturunca o da rahmetli Ahmet Piriştina’dan sonra göreve geldi. Bir sorunumuz yok” diye konuştu.

ARAMIZDAKİ EN BÜYÜK FARK…
Zeybekci, yerel seçim kampanyasının dinleyerek, izleyerek ve sohbet ederek geçireceğini söylerken gerilimden, tartışmadan ve kavgadan uzak duracağını vurguladı. Zeybekci, 2014’te aday olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile farkının sorulması üzerine ise, “Bakınız Binali Bey İzmir için bir şanstır. AK Parti en yüksek oyu da kendisiyle almıştır. Ne yazık ki Binali Bey’in tercih edilmeyişiyle birlikte kent beş yıl kaybetmiştir. Bizim aramızda belirgin bir şekilde fark var. Ne diye soracak olursanız da şudur: Binali Bey çok pratik, çok zeki ve hızlı karar alabilen bir mühendistir. Ben ise çok zeki, pratik ve hızlı karar alabilen mühendislerle çalışmayı bilen bir işletmeciyim. Aramızdaki en büyük fark budur” dedi.

ALET OLMAYIN
Konuşmasında, ‘yaşam tarzı’ meselesine de vurgu yapan Zeybekci, “ Bir söylem var. O da ‘İzmir’in yaşam tarzı’ konusu. Tüm basın mensuplarından da rica ediyorum. Bu algıya ve söyleme alet olmayın. Kent sadece deniz, kordon ve Karşıyaka’dan ibaret değil ki… Kentin hayat tarzı başka yerlerde yok mu? Yaşam tarzı ve İzmir’in bakışı dar alana mı sıkıştırılmalı? Ben bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

ARKAMIZDAN SÖVDÜRMEDİK!
İzmir’de kentsel dönüşüm ve çevre konusunun genel anlamda bir problem olduğunu anlatan Zeybekci, bunun ortadan kaldırılması için tüm ilçelerin masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Zeybekci, “Ben yerinde dönüşümden yanayım. Kimsenin evinden, mahallesinden ayrılmadığı bir modeli planlayacağız. Denizli’de bunun örneğini gerçekleştirdik. Toplam 8 bin adet konut yaptık. Arkamızdan kimseye de sövdürmedik” diye konuştu.

BİNALARA BOYAMA YAPILACAK
Zeybekci, İzmir’in karadan ve denizden hatta havadan da görünebilecek bir şekilde makyaj düzenlemesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu konuda proje geliştirdiklerini ifade eden Zeybekci, “İzmir’de genel anlamda bir düzensiz görüntü kirliliği var. Bunun için çalışmalarımız ve projelerimiz olacak. Kentteki tüm binaları boyayacağız. Hepsi tek renk olmayacak. Şehrin giriş ve çıkışlarına, gecekondu bölgelerine makyaj yapacağız. 2019 yılında bayrağı devralırsak 9 ayda tüm İzmir’i güzel görüntüye kavuşturacağız. Bunun için bize bu süre yeterli. Rengarenk bir İzmir, düzenli bir görüntü hakim olacak” dedi.

ÇÖPTEN ELEKTRİK
İzmir’in arıtma tesisleri, katı atık tesisleri gibi problemlerinin de olduğunu belirten Zeybekci, bu konuda projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Zeybekci, “İzmir’de arıtma tesisleri çalışmıyor. Kentin ne yazık ki yağmursuyu kanalları yok. Sular, kanalizasyona veriliyor. Biz en az üç arıtma daha planlıyoruz. İzmir’in çöpünün sıfır atıkla dönüşümüne çalışacağız. Burada çöpten elektrik üretilecek” diye konuştu.

Zeybekci, İzmir’de çocuklara, gençlere ve yaşlılara yönelik bir çok projeyi hayata geçireceklerini söylerken kentin bir spor konusunda da olimpiyat stadına ihtiyacı olduğunu söyledi. Atatürk Stadı’nın olduğu alana büyük bir stat planladıklarını anlatan Zeybekci, göreve gelmeleri halinde İzmir’de 300’e yakın kapalı spor salonu, 80’e yakın da yüzme havuzu yapacaklarını söyledi. Zeybekci, kentin turizmden sağlık yatırımlarına kadar her türlü ihtiyacını da karşılayacak donanımı kendisinde gördüğünün altını çizdi.

KONYALILARLA BULUŞTU
Ege Konyalılar Federasyonu üye derneklerin başkanları, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci,'yle kahvaltıda bir araya geldi. Konyalılar, "İzmir'in kaderini değiştirmek için sizinle birlikteyiz" dedi.

Federasyon Başkanı Yusuf Derebacak ve 12 dernek başkanının katıldığı toplantıda konuşan Zeybekci, “İzmir”i yeniden planlamak için çalışıyoruz” dedi. Zeybekci, mega projeler sayesinde İzmir’in dünya kentleriyle yarışır hale geleceğini vurgulayarak, “Kente gelen turistin geminin güvertesinden hayranlıkla bakacağı bir şehir planlıyoruz. İzmir 5 yılın sonunda sorunların çoğunluğunun çözüldüğü bir yer olacak” diye konuştu.

STK'LAR ÖNEMLİ
İzmiri geleceğe hazırlamak için sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini de ifade eden Zeybekci, “Sizler vatandaşların temsilcisisiniz. İzmir’in hikayesini yazmak için biz varız ve sizin de desteğinizi bekliyoruz. Siz varsanız, ‘bu iş olur’ diyorsanız, olur bu iş” İfadelerini kullandı.

FUAR ALANI İSTEDİ
Konyalılar Federasyon Başkanı Yusuf Derebacak da, “AK Parti İzmir”e projeleri gibi mega adaylar gönderiyor. İzmir’in kaderini değiştirmek için sizin yanınızdayız” dedi. Derebacak Konya’nın İzmir’de yapılacak tanıtımları için de Zeybekci’den fuar alanı istedi. Derebacak, “Daha önce kısıtlı bir fuar yapabildik. Seçildiğiniz takdirde sizden, fuarları yapacağımız, geniş bir alan istiyoruz” diye konuştu.

 
FETÖ'nün TSK yapılanmasına 16 tutuklama!
 
İzmir'de kadınlardan 'erken yaşta evliliğe af' tepkisi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
martaval 16 Ocak 2019 Çarşamba 02:40

Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çorum ilk aklıma gelenler! Yandaşlar ve troller, bu şehirlerin başkanları hangi partidendi? Reis bunları görevden almakla hata mı etti? Yok hata etmediyse, ne diye bunları örnek gösterip duruyorsunuz? Sindirin artık, İzmir size haram! İzmir Atatürk ve cumhuriyet düşmanlarını, ota-.oka karışanları, rüşvetçileri, rantçıları, yalancıları, sözünü tutmayanları, çevre düşmanlarını, mizah düşmanlarını, sanat düşmanlarını velhasıl yaşam düşmanlarını istemiyor!

Yorumu oyla      9      5  
cekler caklar 15 Ocak 2019 Salı 21:35

Cekler ile caklar boşta kalınca AKP'nin İzmir adaylarına gidelim, en iyi onlar bilir bizim değerimizi demişler, önce gelenleri de Zeybekçiye yapışmış! Seçilemeyeceğini bilse de, vefa borcu diye Zeybekçi de başlamış bol keseden cek cak kullanmaya :) İzmir'li kendi hikayesini yazdı daha da yazacak ama sizinle değil!

Yorumu oyla      11      5  
su 15 Ocak 2019 Salı 19:38

Elbette birşeyde indirim olmasını hele şu ortamda herkes sevinir. Ancak son günlerde Ak Partili belediyeler peşpeşe 'SU FİYATLARINI' indirmeye başladılar. İstanbul-Ankara-Gaziantep diğer iller basına yansımadı. Belediye seçim sonucu garanti olmadığı için mi bu su fiyatları indiriliyor daha önce neden indirilmedi? Eğer bu indirim o belediyelere külfet getirecekse yazık değil mi? Eğer hükümet el altından bu zararı karşılayacaksa haksızlık değil mi? Seçim öncesi su da belediyelerin indirim yapmasının tek nedeni seçimi kazanma ihtimalinin azalmasıdır.

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 15 Ocak 2019 Salı 16:43

İzmir’in hikayesini İzmir’liler yazar, siz değil !

Yorumu oyla      17      6  
en büyük proje 15 Ocak 2019 Salı 16:15

Sayın Zeybekci iyilik yapmak istiyorsanız bırakın diğer projeleri, bugüne kadar çok proje duyduk hiçbirisi gerçekleşmedi. 2009 yılında milletin kabullenmemesine rağmen Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırları şimdiki il başkanı tarafından çizildi. 10 yıldır her yetkiliye anlatıldı, milletvekilleri zaten biliyor. Her iki ilçedekiler başta Ak Parti seçmeni olmak üzere bu iki ilçenin sınırlarını bu haliyle kabul etmiyor. Bu yüzden de belediye seçimlerinde bu iki ilçeden Ak Parti seçmeninden oy alamıyor. Gelin bırakın seçimi bu iki ilçenin sınırlarını insanların istediği ve şehir plancılığına uygun hale getirin İzmir'e en büyük projeniz bu olur.

Yorumu oyla      18      5  
lafın özü 15 Ocak 2019 Salı 15:36

Sayın Zeybekci İzmir'li 24 saat kordonda içki içmiyor. Örneğin ben içmeyen kesimdenim hiçkimse bana neden içmiyorsun demiyor, bende kimseye neden içiyorsun demiyorum. Bu yaşam tarzı konusunu il başkanı gündeme getirdi 'Yaşam tarzına müdahale etmiyoruz, etmek istesek kanun çıkartır yaşam tarzına müdahale ederiz' 'Seçimi kazandığımızın ertesi günü tramvayı sökeceğiz' bunlar il başkanı Aydın Şengül'ün basın önünde söylediği sözlerdir. Bu sözlere diğer partililerden çok Ak Parti seçmeni tepki göstermektedir. Çıkıp bu konuda sizin yanınızda basının önünde İzmir'liden özür dilemelidir. Ak Partinin İzmir'deki sorun teşkil eden kişiler kimler bütün İzmir biliyor. İl başkanının yersiz yorumları, İzmir'e hiçbirşey yapmadığı halde sabah akşam Kocaoğlunu eleştiren genel merkezde de görevli 2 vekil. Ve Sayın Cumhurbaşkanı İzmir'e gelmediği sürece milletin arasında gözükmeyen diğer vekiller. Bunlar düzeltilmeden çabanız beyhude zira İzmir'de Ak Partiye gönülden dava diye destek verenleri uzaklaştırdılar.

Yorumu oyla      23      5  
Gürkan 15 Ocak 2019 Salı 13:44

Merkez, Ankara'yı yıllardır siz yönetiyorsunuz. Çağ mı atladı? X konuda Ankara çağ atladı diyebileceğin bir tane örnek yok. Her yer AVM, abuk sabuk kalitesiz, bücür gökdelen projeleri doldu. Şehrin göbeği hala daha minibüs çöplüğü. Güven parkın hali nedir? Onlarca minibüsün başkentin göbeğinde ne işi var? Bu mu çağ atlamış şehir? Altyapı desen zaten fiyasko. İzmir eleştirilir ama İzmir'deki kadar yağmur kanalı Ankara'da yok. Çalışma da yok. İzmir'e metrekareye 100 kg yağmur yağar sel basar, Ankara'ya 20 kg da ... Koskoca başkent belediyesi son 5 yıldır hiçbir raylı sistem yapamıyor. Fuar alanı yapacağız dediler yalan oldu. Sanat adına yapılmış da hiçbir proje yok. Son 10 yılda şu yapıldı da çok iyi oldu denebilecek hiçbir belediye projesi yok. Toplu ulaşım yapacağız diye teleferik diye saçma sapan bir proje yaptılar. Mahalle aralarında, binaların dibinde devasa direkler dikildi. Balkonda oturanların tepesinden teleferik geçiyor :)

Yorumu oyla      24      6  
izmirli 15 Ocak 2019 Salı 12:44

Evet izmirli yine taihe gömecek sizi

Yorumu oyla      24      5  
Gürkan 15 Ocak 2019 Salı 12:16

9 ayda İzmir bambaşka olacak dediği proje boya-badanaymış :) bu niye kimsenin aklına gelmedi ki!

Yorumu oyla      23      6  
Merkez 15 Ocak 2019 Salı 11:37

İzmir sayın Zeybekci yi nin başkanlığını görsün chp bir daha rüyasında görür başkanlığı İzmir çağ atlar çünkü....

Yorumu oyla      10      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Trump'la görüştü: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
AK Partili Zeybekci’den mesaj yağmuru: O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak!
Konak İlçe binasının yenilenmesi sonrasında açılışını yapan Zeybekci, ...
 
Büyükşehir adayı Zeybekci'den Zübeyde Hanım mesajı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Mustafa ...
TMMOB 'ideal başkan adayı' profilini açıkladı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete Çamlı Barajı çıkışı!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
 
CHP Tire'de yeni başkan belli oldu
Genel merkezden gelen genelge doğrultusunda olağanüstü bir şekilde toplanan ...
Türkiye'den Trump'a çok sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Trump'ın "Kürtlere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat tesadüflerle doludur!
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat tesadüflerle doludur!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva