HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2018 Salı - 12:36

Büyükşehir aday adayı Taşkın hızlı başladı: Öğrenciye ulaşım bedava!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan CHP’li Sefa Taşkın, çalışmalara hızlı başladı. Aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde İzmir’de tüm öğrenciler için ulaşımı ücretsiz yapacağını söyleyen Taşkın, su faturalarının yüksek olduğunu ve faturaları yarı yarıya indireceğini öne sürdü

Büyükşehir aday adayı Taşkın hızlı başladı: Öğrenciye ulaşım bedava!

Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 10 yıl boyunca Bergama Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve yerel yönetimlerinde tecrübeli olduğunu savunan Taşkın, adaylığının sıradan bir adaylık olmayacağını iddia etti. İzmir’i ekibi ile birlikte değiştirmek istediğini aktaran Taşkın, "İzmir’i sadece yaşanabilir bir şehir yapmak için değil, demokratik bir şehir yapmak da istiyorum. Muhtarlar, sanayi odaları, sendikaları ile birlikte İzmir’i yönetmek istiyorum. Herkesin yönetime katılmasını istiyorum" dedi. İzmir’in Akdeniz’in incisi olduğunu söyleyen Sefa Taşkın, "İzmir neden Barcelo’na olmasın" diye sordu. Yine yeşil bir kent için çalışacaklarını da kaydeden Taşkın, "Uçakla İzmir’in üstünden geçtiğinizde, aşağının beton yığını olduğunu görüyorsunuz. En küçük yeşil alanlara bile beton inşa ediliyor. Biz daha yeşil bir kent için mücadele edeceğiz" diye konuştu. Aynı zamanda adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın dayısı olan Taşkın, yeğeninin aday gösterilmesi durumunda ona destek olacağını bildirdi.

'PROJELER TOPLUM ONAYINA SUNULMALI'
Çevrenin kirletilmesini engellemek için çalışacaklarını vurgulayan Sefa Taşkın, belediye başkanlığının, yukarıda oturarak karar vermek olmadığını, kuralları yeniden oluşturarak, toplumu yeniden yönetmeye talip olduklarını anlattı. Taşkın, "Benim evim Karşıyaka Alaybey’de. Kapımın önünden tramvay geçiyor. Bundan memnunum ama bu konu toplum tarafından tam olarak içselleştirilemediği için eleştiriliyor. Projeler yapılırken, bunlar toplumun onayına sunulmalı ve onların fikirleri alınmalı" dedi. Belediyeciliğin yalnızca halktan para tahsil eden kurumlar olmadığını söyleyen Taşkın, seçim vaatlerini de şöyle sıraladı: "İzmir’deki su paraları yarı fiyatına inecek. Bu popülist bir yaklaşım değil. Seçim vaadi de değil. Bütçelerde bu konuda fedakarlık yapılabilir. Ulaşım giderlerinde üniversite öğrencileri dahil bütün öğrencilere ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak. Sadece bütçe denkleştiren, bununla övünen kurumlar olunmamalı. İnsanların daha kolay yaşamaları için o bütçeden fedakarlık yapılabilir."

CHP Genel Merkezi’nin Bergama’dan aday olmasını istemesi halinde bu öneriyi kabul etmeyeceğini de dile getiren Taşkın, artık İzmir’de yapacağı işlerinin olduğunu belirtti. Sefa Taşkın, aday adaylığı açıklamasının ardından, adaylık dosyasını CHP İzmir İl Başkanlığı’na teslim etti. (DHA)

 
İzmir Körfezi'nde dev tatbikat başladı!
 
Konsolosluğun ardından konut da aranacak!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baba 17 Ekim 2018 Çarşamba 00:13

Neo ogrencilerin ucretsiz tasinmasi serviscilerin pek hosuna gitmedi herhalde. Destekliyorum guzel bir dusunce umarim her aday ornek alir. Pozitif ayrimciligi severim. Ayrica sunuda isterumki su metroyu iceride tasiyin sadece kiyi seridene ve es dost ahbaba degil esit sekilde hizmet yapin. Fakirinde evine yakin olsun. Sirf memurlara yahut patrona degil herkese esit yapin su hizmeti. Yapinki adaletli olasiniz. Baskanlik guzel ama adil olmayi gerektirir ister.l inanan ol ister inanmayan ol hesabi sorulmaz diye dusunuyorsan toprak olman gerekiyor.

Yorumu oyla      9      6  
gürkan 16 Ekim 2018 Salı 19:11

Kamu hizmeti olan ulaşımda kar amacı güdülse zaten bilet fiyatları daha da pahalı olur ancak kamu hizmetinin de devam edebilmesi, bu işin sürdürülebilir olması gerekir. Ulaşımın lastik tekerleklisi, şuyu buyu yok ne demek? O zaman raylı sistem yapmaya da gerek yok. bu neyin kafası? Raylı sistem yapmak maliyetli bir iştir ancak yolcu olan yere yolcu potansiyeline göre metro veya tramvay yaparsan işletme maliyetin düşer. Özellikle pik saatlerde yoğun yolcu olan yerde otobüs işletmeciliği yaparsan korkunç zarar edersin, üstüne de yolcu eziyet çeker. Tam tersine yeterli yolcu olmayan yere de metro vb. sistem yaparsan yine zarar edersin. Bugün İzmir'de raylı sistemin payı önemli ölçüde arttı ancak Buca, Karabağlar, otogar ve kuzey metro hattı da devreye girdiğinde ESHOT küçülecek, doğal olarak her yıl büyükşehirin cebinden ESHOT'un zararını kapatmak için çıkan kaynak da yatırıma kalacak. Bilet fiyatları da düşecek. Merkez, taşra ayrımı da dünyada da vardır, Türkiye'de de vardır, İzmir'de de olması gayet doğal ve doğrudur. Bütünşehir oldu diye köylere de mi 90 dakika verilsin? Böyle bir mantık dünyanın neresinde var? Getirilmek istenen gittiğin kadar öde de dünyanın bir çok ülkesinde vardır. Örneğin Güney Kore'de istasyonlarda bilet alırken hangi istasyona gideceğin sorulur, ona göre bilet verilir. Merkezden uzaklaştıkça bilet fiyatları artar. Bilet fiyatları belirlenirken 1-2-3-4 ... bölge diye ayrılır, bölgelere göre de ücret alınır. 1.bölge ile 4.bölge bilet fiyatları aynı olamaz. Kamu hizmeti, olmalı diye bir mantık yok. Ancak dış ilçelerden benzer mesafelerden merkeze gelecek yolcu aynı ücreti vermelidir. birinden 5 lira diğerinden 10 lira alırsan olmaz da sen başka şey diyorsun. Ben genel sistemden bahsediyorum sen Ayrancılar-Sarnıç otobüsünden bahsediyorsun. Bu hatta B grubundan A grubuna alınabilir, yani 90 dakika verilebilir ancak şehir dışı sayılabilecek bir yer olduğu için bilet fiyatlarında "AYARLAMA" olabilir.

Yorumu oyla      9      5  
İsmail Yıldız 16 Ekim 2018 Salı 17:45

Sayın Taşkın, insan ve katılım odaklı çözümler öneriyor.. Belediyeler kâr amaçlı şirketler değildir.. Belediye başkanları da şirket patronu değildir.. ... Pekâla ulaşım, eğitim-öğretim sezonu için ücretsiz hale getirilebilir.. Pekâla su fiyatları yarı, yarıya indirilebilir.. Buna rağmen asla zarar olmaz.. Bütün gelir kalemi buna mı dayalıdır..? Amaç halkın, cebini korumak.. Çocukları Suçtan uzaklaştıracak sosyal önlemler almak.. Meslek öğretmek.. Yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek.. Üretebilir Yaşanabilir yeşil bir kent yaratmak.. Kırsal kesimi kooperatifçiliğe özendirmek, üretimi arttırmak.. Bu kooperatiflerin üretim çeşitliliğini.. Arttırmak için çok sayıda genç ziraat mühendislerini görevlendirmek... Bütün bunlar, Sayın Sefa Taşkın''ın samimiyetle, inanarak yaklaştığı konulardır.. Kendisine başarılar diliyorum.. Kutluyorum..

Yorumu oyla      9      6  
Kamu hizmeti 16 Ekim 2018 Salı 16:25

Kamu hizmetlerinde kar amacı güdülmez ! Hizmet eşit verilir ! Hizmetten faydalanan faydalandığı ölçüde külfetine Katlanır ! Bütün şehirin bir bölümünü merkez , bir bölümüne taşra deyip ,kamu hizmeti olan toplu ulaşımda bir tarafta ilk binişten sonra 90 dk sınırsız aktarma hakkı ( bugüne kadar tespit edilen 90 dk. en fazla tek biletle 12 kez aktarma yapılmış ) ver ! Diğer taraftan taşra dediğin yerde 10, 30, 50, 80 dk süre farketmiyor her belediye otobüsüne binildiğinde ücret al . Buna Urla ve Seferihisar’da uygulanan gittiğin kadar öde uygulaması da dahil . Ulaşımın lastik tekerleklisi, demir tekerleklisi de olmaz ! O zaman şehrin her tarafına metro,tramvay , İzban yap ! Lastik tekerleklinin kişiye ulaşım maliyeti vatandaşın sorunu olamaz ! Vatandaş kazandığı ölçüde vergisini veriyorsa , belediye de ödenen vergilerden payını alıyorsa hizmeti eşit vermeli ! 17 km lik mesafe ( 25 dakika ) 2 belediye ulaşım aracı be 2 bilet ( 6,00.-TL ) olur mu ?

Yorumu oyla      9      13  
Gürkan 16 Ekim 2018 Salı 16:16

Öğrenciye bedava meselesine gelirsek de; yapılır mı yapılır ancak bir bakmışsın yıl sonunda ESHOT 1 milyar TL zarar etmiş :) iyi de o paraya şu an Narlıdere' ye metro yapılıyor. O paraya Fuar İzmir + Opera İzmir gibi devasa yapılar yapıldı, yapılıyor. 5 yıl boyunca oluşacak zararı söylemiyorum bile. Devlet 65 yaş bedava olacak dedi; iyi güzel de 65 yaşa bedava ( İzmir'de yanlış bilmiyorsam 500 bin civarında 65 yaş ve üzeri insan var ), bazı meslek gruplarına indirim-bedava, öğrenciye indirim ama asgari ücretli tam bilet basıyor. Bu nasıl mantık ? Devlet şu şu grup bedava binecek diyorsa bunun bedelini belediyeye ödemelidir. Yoksa bu işin sürdürülebilir bir tarafı yok.

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 16 Ekim 2018 Salı 15:08

Canım kardeşim taşrada oturmak ile merkezde oturmanın bedeli bir mi de ücretler aynı olacak ? Taşradan merkeze eşit mesafe, eşit ücret istemek başka bir şey, merkez ile taşra aynı olsun demek başka bir şey. Eşit ücret nedir ? Merkezde 90 dakika olmasa belediye daha çok zarar eder. Bunu anlamak için çok zeki olmaya da gerek yok. Bugün lastik tekerlekli araçlarda yolcu taşımak kişi başına belediyeye maliyeti ortalama 3,5 liradır. Tam bilet merkezde 3 liradır ancak belediyeye kalan para 1,35 kuruştur. 90 dakika olmasa bugün çalışan otobüsün 2-3 katı daha otobüsün sefere çıkması gerekir. Zarar da 2-3' ye katlar. Trafik, gürültü, çevre kirliliği de cabası.

Yorumu oyla      14      5  
işkembeden 16 Ekim 2018 Salı 14:31

Yürü be koçum, kim tutar seni? Aynı AKP'li başkanlar gibi, at işkembeden :)

Yorumu oyla      17      5  
Bedava proje 16 Ekim 2018 Salı 14:01

Öğrencilere ulaşım Ücretsiz olduğunda bedelini kim ödeyecek ? Merkez ilçelerde toplu ulaşımda 90 dk aktarma hakkı var ama bunun bedelinin çevre ilçelerden 90 dk aktarma hakkını iptal ederek ödetiyorlar ! Vatandaşın karşısına ulaşımda bedava projelerle , 90 dk. aktarmayla çıkmayın ! Eşit ve adil uygulanabilir projeler üretin ki haksızlık olmasın ! İzmir’de Ulaşımda Önce şuanki mevcut adaletsizliği düzeltin !

Yorumu oyla      10      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın ödüllü atölyesi
Roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’nde hizmet ...
Karabağlarlı kadınlar Çanakkale'de
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar'da yaşayan kadınlara yönelik Çanakkale ...
Bornova’da gaziler unutulmadı
Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, Ekim Ayı Meclisi’nin bir oturumu için ...
 
Büyükşehir'den o ihale ilgili açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceğini duyurduğu Çiğli, Karşıyaka ...
Bornova Belediyesi’nden eğitime destek
Erzene Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait  3.500 metrekarelik belediye arsası ...
İzmir'in mülteci mezarlığı: 412 numaralı ada
Avrupa’ya kaçak yollardan giriş yaparken Ege Denizi'nde boğularak yaşamını ...
 
Selçuk'ta kurs zamanı!
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kış dönemi kursları başlıyor. İlk ...
Karabağlar Belediyesi 'dolandırıcılara' karşı uyardı!
Bazı kişi veya kişilerin hemşehrilerimizi telefonla arayarak Özel Kalem ...
Başkan Hasan Arslan’ın acı günü
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın dün vefat eden annesi Fidan Arslan’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva