HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2017 Salı - 09:54

Büyükpark’a bir özel mekan daha: Çınar Evi

Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe olmak üzere özel temalı dört mekanı kente kazandıran Bornova Belediyesi, şimdi de Çınar Evi’ni hizmete açtı. Yaş almış büyüklerimize özel olarak hazırlanan mekan, Zabıta Müdürlüğü’nün Büyükpark’taki eski yerinde, törenle hizmete açıldı.

Büyükpark’a bir özel mekan daha: Çınar Evi

Büyük Parkı vatandaşların keyifle zaman geçirebileceği bir alana dönüştürmeyi hedefleyen Bornova Belediyesi, Kızlar Kahvesi ve Down Kafe’nin ardından bu kez yaş almış büyüklerimiz için Çınar Evi projesini hayata geçirdi. Evka - 4’e taşınan Zabıta Müdürlüğü’nün Büyükpark’taki eski yerinde inşa edilen özel mekan, renkli görüntülere sahne olan törenle hizmete açıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yoğun katılımla gerçekleşen törende açılış kurdelesini yaşlılarla birlikte kesti.

BÜYÜKPARK’IN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK
Bornova Eski Belediye Başkanı Ali Sözer ile CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da katıldığı açılışa ilgi yoğundu. Yaş almış büyüklerin elini öpüp, herbiriyle tek tek ilgilenen Başkan Olgun Atila, Büyük Park’ı Türkiye’ye örnek bir alan haline getirdiklerini söyledi. Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin bulunduğu Büyükpark’ı tamamen Bornovalara ait bir alan haline getirdiklerini söyleyen Başkan Atila, “Havuzunu ve çocuk oyun alanını yenilediğimiz Büyükpark’ta önce Kızlar Kahvesi, sonra Down Kafe, şimdi de Çınar Evi’ni hizmete açtık. Yaş almış büyüklerimizin bu mekanda huzur içinde, keyifle vakit geçirmelerini diliyorum.” diye konuştu. Türkiye’nin her yerinin Bornova ve İzmir gibi olmasını dileyen Başkan Olgun Atila, “Herkes kardeşçe yaşasın ve düşüncelerini özgürve ifade etsin. Şu an burada olduğu hep birlikte daha güzel günlerimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi Bocce Takımı’nın spor kıyafetleri ile  katıldığı açılışa, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile Bornova Belediyesi Cumhuriyet Evi Çocuk Orkestrası ayrı bir renk kattı. Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserleri seslendirilirken şarkılara eşlik eden yaşlılar, kimi zamanda kendilerini müziğin ritmine bıraktı. Onlara Başkan Atila da eşlik etti.

ÇINARLARA UYGUN OYUNLAR VE KİTAPLIK
Çınar Evi’nde, çalınacak müziklerden dekorasyona, menüden oyun imkanlarına kadar her şey, yaş almış büyüklerimize uygun tarzda hazırlandı. Domino, Carrom, Bocce, Dama, Satranç gibi oyunların oynanabileceği  mekanda bir de kitaplık yer alıyor. Çınar Kafe’de Dost Kart sahibi öğrencilere İzbaş işletmesindeki diğer kafeteryalardaki gibi yarı zamanlı iş imkanı sunulacak. Mekan, 08.00-24.00 saatleri arasında açık olacak.

MEKANA ÖZEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Büyükpark’ın Fevzi Çakmak Caddesi tarafında bulunan Çınar Evi’nin çevresi içinde özel peyzaj çalışması yapıldı. Mekanın, çevresine daha estetik ve modern bir görünüm kazandırmak amacı ile yapılan çevre düzenlemesinde; yer örtücü, çalı ve mevsimlik çiçek olmak üzere yaklaşık 15.750 adet bitkinin dikimini yapıldı. Doğayla iç içe huzurlu bir ortam yaratmak için, mevsimlik çiçek dikimi ve doğal taşların birlikte kullanıldığı peyzaj çalışmaları tamamlandı. Özel formlu Şimşirler, Mavi Serviler ve Mazıların yanında herdem yeşil çalılar ile birlikte mevsimlik çiçekler ve yer örtücü bitkiler kullanıldı. Kullanılan bitkiler arasında ortanca, mahonya, çim zambağı ve akuba gibi türler bulunuyor.

 
Turhal Bez Sucuk (EIbiseli Sucuk)
 
Karataş: MHP’nin imzasını attığı her sistem…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Tramvayı Koruma Kurulu'ndan geçti!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Konak tramvayının ...
Başkan Çerçioğlu'ndan üreticilere fidan desteği
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçilere destek olmak ...
Bakanlıktan yeni plan: Kınık'a çifte müjde
İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve hazineye ait olan arazide plan değişikliğine ...
 
Gaziemirliler doğa için pedalladı
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ ...
Kemalpaşa Belediyesi'nden işitme engelilere özel Çanakkale gezisi
Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede ...
Karşıyaka Tramvayı'nda son dönemeç!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karşıyaka Tramvayı’nda ...
 
Buca en lezzetli festivale hazırlanıyor
İlçede köy turizmini geliştirici çalışmalara hız veren Buca Belediyesi, ...
Selçuk Barutçu'da buluştu: Büyük Yörük şöleni
Selçuk'ta düzenlenen Yörük Etkinliği büyük ilgi gördü. Keşkek kazanlarının ...
Karşıyaka’da 6 bin 500 aileye erzak desteği
Karşıyaka Belediyesi, gıda kolisi dağıtımına başladı. Erzak desteğiyle, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva