HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2016 Salı - 09:01

Büyük Zafer'in 94.yılı: İlk adres Anıtkabir

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı kutlanıyor. Törenler, devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Terör olayları nedeniyle önceki yıllarda yapılan askeri geçit töreni bu yıl yapılmayacak.

Büyük Zafer in 94.yılı: İlk adres Anıtkabir

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı... İlk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Törene Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar, yüksek yargı kurumu başkanları kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 

Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksunluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'mızı Büyük Zafer’e ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

VATANDAŞLAR DA KATILDI
Bu yıl düzenlenen törenlerde Anıtkabir'de bir ilk de yaşandı. Önceki yıllarda Anıtkabir, devlet ve askeri erkanın katıldığı törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılıyordu. Bu sene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin katıldığı tören bölümüne ilk kez vatandaşlar da alındı. Anıtkabir'deki töreni izleyen vatandaşlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler de yer aldı. Anıtkabir'e girişler sırasında vatandaşların yanı sıra askerler de arandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Anıtkabir'deki törende yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Törene katılan askerlere kimlik kontrolü yapıldı. Askerler, X-Ray cihazından geçirilerek içeriye alındı.

Havada polis helikopteri görev yaparken, güvenliği de özel harekat polisleri sağladı. Anıtkabir ve çevresinde kamera taşıyabilen ve uzaktan kumandalı drone'lara karşı da özel bir silahla önlem alındı. 

ASKERİ GEÇİT YOK
Anıtkabir'deki törenin ardından Erdoğan, Beştepe'de tebrikleri kabul etti. Meclis Başkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ise Beştepe'deki kabule katılmadı. 

AKM'DEKİ TÖREN DE İPTAL
Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 30 Ağustos törenleri için yapılan platform dün şiddetli rüzgar nedeniyle yıkılmıştı. Yaşanan olay nedeniyle hipodrom kullanılamaz geldi. Bu nedenle buradaki törenlerin iptal edildiği duyuruldu. Geçit töreni şehir merkezinde, TBMM ile eski Meclis arasındaki güzergahta gerçekleştirilecek.
Daha önce Hipodrom’da düzenlenen etkinlikte uçaklar, tanklar, toplar, askeri araçlar geçit töreninde yer alıyordu. Bu kez törende onlar olmayacak.

Ancak, 4. Kolordu Komutanlığı ve Ankara Garnizonu'nun organize ettiği geçit töreninde askerler ve lise öğrencileri yer alacak. Mehteran Konseri'nin iki marş seslendireceği törende, dev Türk bayrağının geçişi de gerçekleştirilecek.

İSTANBUL'DA 30 AĞUSTOS
İstanbul Valiliği de "son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşların hatıralarına duyulan saygı" nedeniyle 30 Ağustos resepsiyonunun iptal edildiğini duyurmuştu.
İstanbul'da ise kutlamalar, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı. 

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şahin, Avsever ve Topbaş, daha sonra İstanbul Valiliğindeki tören için Taksim'den ayrıldı.

 
Manisa'da silahlı kavga: 2 ölü, biri polis 3 yaralı
 
İzmir dahil 5 ilin bağlı olduğu jandarma komutanlığı kapatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mete Yarar'dan saldırı sonrası en detaylı açıklama
Kadıköy'de silahlı saldırıya uğrayan güvenlik uzmanı Mete Yarar, kendisine ...
KPSS soruşturmasında 13 TRT çalışanı tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'ye yönelik KPSS sorularının sızdırılmasıyla ...
Otizmli Ozan Gültekin'in yüzü dalışla güldü
İzmir'de yaşayan otizmli Ozan Gültekin, dalış sporuyla tanışması sonrası ...
 
İzmir'deki cinayetin zanlısı 19 yıl sonra yakalandı
İzmir'de 19 yıl önce bir kişinin öldürülme olayına karıştığı iddiasıyla ...
İzmir'in o ilçesinde FETÖ'den 69 tutuklama!
Tire'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 132 kişiden 69'u tutuklandı.
Kilis'e Suriye'den 3 roket atıldı: Yaralılar var!
Kilis'te akşam saatlerinde art arda 3 roket atıldı. Suriye'den atıldığı ...
 
Şişli Belediyesi'ndeki cinayette 5 tutuklama
Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ...
TSK: 10 köy daha teröristlerden temizlendi
TSK'dan Cerablus'taki son duruma ilişkin yapılan açıklamada, 10 köyün ...
İzmir o ilçesinde bir taş ocağı krizi daha!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kemalpaşa Ansızca’da kalker ocağı ve entegre ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva