HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 17:13

Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk'ta kutlandı: Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür

Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk'ta oldukça anlamlı bir törenle kutlandı. Selçuk İstasyon Meydanında bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan ve konuşmasında 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür" dedi.

Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk ta kutlandı: Bugün;  Zafer bizimdir  diyenlerin günüdür

Büyük Taarruz’un 97. Yılı Selçuk'ta oldukça anlamlı bir törenle kutlandı. Selçuk İstasyon Meydanında bulunan Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan ve konuşmasında 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Bugün; 'Zafer bizimdir' diyenlerin günüdür" dedi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende, katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.

"BUGÜN MÜCADELE ETMEKTEN HİÇ ÇEKİNMEYENLERİN GÜNÜ BUGÜN"
Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla her yıl Büyük Taarruzun yıldönümü olan 26 Ağustos’ta gerçekleşen törende ilk olarak sivil toplum örgütleri adına Kurtuluş Yolu Anıtı’na üzerinde “Zaferimiz Kutlu Olsun” çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 26 Ağustos tarihinin önemine dikkat çekti. Büyük Taarruzun 97. Yılını bir kadın belediye başkanı olarak kutlamaktan dolayı şükranlarını sunan Başkan Sengel; “Bugün 26 Ağustos. Bugünden tam 97 yıl önce bu vatanı kurtarmak için büyük adımlar atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o kararlılığının günü bugün. Bugün 26 Ağustos canı pahasına, kan dökerek, şu an bizler rahat edelim, ben bir kadın belediye başkanı olarak bu mikrofonu elime alıp konuşabileyim diye mücadele edenlerin günü bugün. Bugün 26 Ağustos “Zafer bizimdir” diyenlerin günüdür bugün. Bugün 26 Ağustos mücadele etmekten hiç çekinmeyenlerin günü bugün. Bugün 26 Ağustos emperyalizme karşı omuz omuza savaşanların günü bugün. Bugün 26 Ağustos ve biz cumhuriyete sahip çıkanların, cumhuriyete sahip çıkmak için nasıl mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha anladığımız gün bugün” diye konuştu.

BU ANITTA MÜCADELE EDENLERİ GÖRÜRSÜNÜZ
Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından Efes Selçuk’a Kurtuluş Yolu Anıtı gibi bir eserin kazandırılmasının büyük bir şans olduğunun altını çizen Başkan Sengel, Kurtuluş Yolu Anıtı’nın Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un titiz bir çalışmasının sonunda ortaya çıktığını belirterek; "Bu anıtın içerisindeki inişli çıkışlı yollar sizlere biraz engebeli gelebilir. Çünkü o zaferler kolay kazanılmadı. Bizler bugün rahat edelim diye zorlanarak yürüyenleri ve birbirine destek olarak mücadele edenleri görürsünüz bu anıtta. Atatürk bu milli mücadeleye önder olarak kendi siluetini 12.30’da her yıl olduğu gibi bugün de burada gösterecek. İçerisinde omuz omuza çarpışanları, askere oğlunu uğurlayanları göreceksiniz. Kurtuluş mücadelesinde bizler için koşar adım mücadele edenlerin ruhunu göreceksiniz. Bu mücadeleyi başlatanlara, bu yolda şehit olanlara ve bu anıtı yapan Sayın Mehmet Aksoy’a ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun” dedi.

Tören, Simge Şimşek’in Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye destanı ve Davet adlı şiirini okumasıyla devam etti.

Milli Mücadele’nin askeri ayağının sona erdiği tarih olan Büyük Taarruz’un 97. Yıldönümü için düzenlenen törende zeybek gösterisi sonrası katılımcılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Yolu Anıtı’na düşen siluetine bir kez daha tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.

 
Motorin, benzin ve LPG Otogaza zam
 
Geminin karaya oturduğu bölgede çevre felaketi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Tarım ve Sakız Koyunu Festivali coşkusu
Çeşme Belediyesi 5. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali 24-25 Ağustos ...
Karşıyaka'da 'Yamanlar Köy Şenliği' coşkusu
Karşıyaka Belediyesi tarafından, yerelde kalkınmaya katkı sağlamak ve ...
Başkan Engin’den çalışanlara: Sizler benim temsilcimsiniz
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeni haftaya çalışanlarıyla birlikte ...
 
Torbalı'da börülce şöleni
Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği kırsal kalkınma ve köy turizminin canlandırılmasının ...
Güzelbahçe'de kadına şiddet protestosu
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri ...
Başkan İduğ'dan iki mahalleye havuz ve fitness salonu müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altındağ, Çamdibi ve Yeşilova ...
 
BAYSEM'de öğrenci kapasitesi yükseldi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM), baştan aşağı yenilendi. ...
Mordoğan’da plajları koruma seferberliği
Karaburun’da çevre gönüllüleri ve Belediye Başkanı Erdoğan el ele vererek ...
Buca'da trafolar kente renk katıyor
Sanatı sokaklara taşıyan Buca Belediyesi, kent genelinde kirli ve üzerlerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva