HABERLER>EKONOMİ
11 Şubat 2013 Pazartesi - 12:19

Büyük festival: İzmir alışverişe doyacak

Kent ticaretinin devamını sağlamak ve vatandaşlara keyifli bir ortam sağlamak amacıyla kolları sıvayan İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile 13-23 Şubat 2013 tarihleri arasında İzmir Alışveriş Festivali'ni düzenleyecek. Etkinlik kapsamında Alsancak, Hatay, Konak, Güzelyalı, Karşıyaka, Kemeraltı ve Buca'daki çarşılarda indirimli ürün alma imkanı olacak. Yine festival kapsamındaki çarşılar, sabahtan akşam 10'a kadar açık kalacak.

Büyük festival: İzmir alışverişe doyacak

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir'deki ticaret hayatının devamını sağlamak ve kentte keyifli bir alışveriş ortamı yaratmak amacıyla kolları sıvayan İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile 13-23 Şubat 2013 tarihleri arasında İzmir Alışveriş Festivali'ni düzenleyecek. Etkinlik kapsamında Alsancak, Hatay, Konak, Güzelyalı, Karşıyaka, Kemeraltı ve Buca'daki çarşılarda indirimli ürün alma imkanı olacak.
Düzenlenen basın toplantısında festivalle ilgili bilgi veren İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi "Belirli sektörlerin bir arada bulundukları çarşılar, kentimizde alışverişin en canlı olduğu mekanlardır. Dolayısıyla kentimiz için çarşılar ticaretin can damarıdır. İzmirlilerin yanı sıra çevre illerden de birçok kişi alıveriş için İzmir tercih ediyor. bu nedenle çarşıların her daim canlı tutulması ticaretin devamlılığının sağlanması amacıyla İzmir'de alışveriş festivali düzenlenmesi fikrini ortaya koyduk" dedi.

İTO Meclis Üyesi Süleyman Subaşı'nın da hazır bulunduğu toplantıda, daha önce Karşıyaka ve Kemeraltı'nda benzer bir organizasyon gerçekleştirildiğini hatırlatan Eskinazi, "Geçen yıl düzenlenen festivali daha da büyüterek devam ettirmek için çalışmalara başladık. Oda olarak Şubat ayında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve gelinlik fuarının cazibesiyle birlikte yeni bir alışveriş festivali düzenliyoruz" şeklinde konuştu. 


Eskinazi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Alışveriş Festivali, 13-23 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Karşıyaka ve Kemeraltı'nın yanı sıra Buca, Hatay, Güzelyalı ve Alsancak gibi önemli çarşılarımızı da organizasyon içine aldık. Böylece tüm İzmir'i hareketlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda çarşılarımız, sabah 10'dan akşam 10'a kadar açık kalacak. Festivalin açılışını gelinlik fuarının açılışı ile aynı anda yapacağız. Yine etkinlikler kapsamında konserler, havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek."
 
FİYATLAR DİBE VURDU
Hazır giyim ve tekstil ürünlerinde fiyatların dibe vurduğunu ifade eden Eskinazi, "Şu anda ürün fiyatları en düşük seviyesinde ve bütün mallarda olmasa bile 'yüzde 70' gerçeği var. Bu da alım gücüyle ilgili. Biz bu etkinlik sayesinde festival boyunca alışverişin yüzde 50 oranında artacağını düşünüyoruz. Çünkü, oraya gelip vitrini görenlerin alışveriş yapmama imkanı yok" dedi. 

Festivalin açılışını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu ile İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire Süt ‘köfteyle’ Türkiye pazarında
Özel hazırlanış tekniğiyle Ege mutfağının en beğenilen yemeklerinden olan ...
Tarihi yürüyüşte kritik hafta: Ve Loscertales İzmir’de…
Geride kalan yılın son ayı adaylık dosyasını teslim eden İzmir bu kez ...
İzmir'in eneji devinin hisselerini ilanla topluyor!
İzmir'in önde gelen gelen enerji şirketlerinden biri olan çok ortaklı ...
 
İTO meclis üyesinden Yapı Denetim Kanunu eleştirisi
İTO Meclis Üyesi ve Başaran Yapı Denetim Kuruluşu Müdürü Osman Mumcu, ...
Denizli ve Muğla'dan EXPO'ya tam destek
İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecini komşu kentlerle paylaşmak amacıyla ...
Ünlü modeller IF Wedding’de boy gösteriyor
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında düzenlenecek defileler, bu yılın ...
 
Mövenpick Hotel'den özel ‘İzmir gecesi’
Mövenpick Hotel İzmir son zamanlarda sık sık düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Ödemişli muhtarlardan Ege-Koop ve Aslan'a övgü
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Efeler Diyarı Ödemiş’te Belediye ...
Nasır’dan ‘dönüşüm’de güç birliği vurgusu
İTO Yönetim Kurulu başkan adayı, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva