HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2018 Perşembe - 09:31

Büyük dönüşümde yeni etap: Uzundere kura çekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'ın Uzundere bölgesinde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarında 385 konut için daha kura çekimini gerçekleştirdi. 1. etabın konutlarını tamamlayan, 2. etabın temelini atan Büyükşehir, şimdi 3. etabın startını verdi.

Büyük dönüşümde yeni etap: Uzundere kura çekti

Kentsel dönüşüm projelerinde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi'ndeki ilk konutları bu yaz bitmeden teslim etmeye hazırlanırken, temelini attığı ikinci etaptan sonra 3. etabın da kura çekimini tamamladı. İlk etabın başarısı, sonraki etaplarda yapılan uzlaşma görüşmelerindeki süreyi de çok kısalttı.

Karabağlar'a bağlı Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 32 hektarlık dönüşüm bölgesinde 280 konut ve 33 işyerini kapsayan ilk etabın ardından vakit geçirmeden diğer etapların çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2. etapta yer alan 209 konut için temel atma törenini gerçekleştirmişti. Büyükşehir şimdi de, 3. etapta yer alan 385 konut için kura çekimi yaptı.

İlk hak sahibinin ismini kurayla İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın belirlediği törende heyecan ve mutluluk vardı. "Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle" Türkiye'de bir ilke daha imza attıklarını hatırlatan Dr. Sırrı Aydoğan şurnları söyledi:

“Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’de önem verdiği iki projesi var: Bir tanesi yerelde kalkınma, diğeri insanları dağıtmadan, semtinden ve komşusundan ayırmadan yerinde kentsel dönüşüm yapmak.. Biz komşuluğa çok önem veririz. Komşuluk bazen akrabalıktan bile önce gelir. Biz bu dönüşümü nasıl başardık? Sizler geldiniz anlaştınız, şimdi aynı semtte sağlıklı binalarda oturacaksınız. Ben Bornova’nın en kenar semtinde doğdum, büyüdüm ama benim için dünyanın en güzel yeri orasıdır. Bana Kordon’da en güzel yeri verseler oturamam orada; arkadaşım, tanıdığım yok! Ben sokağa çıktım mı taşlarını bile tanıyorum. Siz de çok kısa zamanda çok güzel bir yerde, kendi arkadaşlarınızla, dostlarınızla yeniden beraber olacaksınız. Bundan büyük mutluluk olur mu?"

BÜYÜKŞEHİR'DEN DÖNÜŞÜM HAMLESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallerindeki 32 hektarlık  alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabını, Uzundere'deki 12 bin 809 metrekarelik alanda başlattı. 280 konut ve 33 iş yeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat alanını kapsayan projede binalar Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Projeninyaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki 2. etabında da hak sahipleriyle “yüzde 100 uzlaşma” sağlanarak temel atma töreni gerçekleşti. Kuraları çekilen 3. Etap ile de 17 bin 259 metrekarelik 12 blok, 385 konut, 20 konut altı ticaret ve 31 ticaret, 78 ofis ve 120 odalı otel ile 111 bin metrekare inşaat ala nını kapsayan alanda kat karşılığı anahtar teslimi yapım işi ihale edilecek.

Proje tamamlandığında, 32 hektar alanda 3500 birim konut / konut altı ticaret ile merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi bulunacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen; gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu ve eğitim ağırlıklı spor kompleksi ile sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark, daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Kentsel dönüşüm alanı, yenilenmiş alt yapısı ile yakın çevresi için çekim merkezi olacak.

 
İzmir'de o ilçeye 'Akşehir' suyu
 
İzmir’de sıra dışı seçim kampanyası: Gören bir daha bakıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tavsiye 21 Haziran 2018 Perşembe 12:30

Diğer kentlerdeki kentsel dönüşümlerin de İzmirdeki gibi yapılmasını sağlayacak yasal düzenleme yaptırmasını Başkan İnce'den rica ediyoruz. Ankara ve İstanbulda yaşanan zorbalıkların ve karmaşanın önüne ancak böyle geçilebilir.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o ilçeye 'Akşehir' suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında ...
Başkan Piriştina: Buca'da İnce ve CHP rekor kıracak!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. ...
Başkan Selvitopu: Başbakan ‘millet bahçesi’, bakanlık ‘lojman’ diyor!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, Başbakan Yıldırım’ın Poligon’daki ...
 
Konak Belediyesi çöp konteynerleri yeniledi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yıpranan plastik çöp konteynerlerinde ...
Karşıyaka'nın Filizleri meyvesini verdi: Avrupa hayali gerçeğe dönüştü 
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ‘Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nden ...
Son sürat çalışma... Buca'da en kıymetli yatırım
Buca Belediyesi’nin yarınlara sahip çıkıp, üniversiteli gençlerin geleceğine ...
 
Kocaoğlu’ndan Başbakan Yıldırım’a hodri meydan: Gelip benimle yarışsana!
Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
İstanbul'dan Ödemiş çiçekçilerine destek
İstanbul Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Faruk Kacır ve ekibi, süs bitkileri sektöründe ...
Bornova Belediyesi'nden Kudurgan Deresi'ne köprü
Bornova Belediyesi; ıslah çalışmaları ve çevre düzenlemelerini 2015 yılında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva