HABERLER>GÜNCEL
1 Kasım 2020 Pazar - 10:02

Depremde son durum... Can kaybı artıyor!

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedilen deprem, büyük panik yaşattı. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Depremde can kaybı sayısı 79'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 962. Depremin ardından 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde, 1017 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazı altında kalan bir kişi 33 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

Depremde son durum... Can kaybı artıyor!

İzmir ve çevresi Cuma günü saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı. 

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

ERDOĞAN: 24 MİLYON LİRA ÖDENEK GÖNDERİLDİ!

İZMİR'DE EĞİTİME BİR HAFTA ARA!

İŞTE YIKILAN RIZA BEY APARTMANINDA KULLANILAN MALZEME

SOYER DEPREMDEKİ SON DURUMU ANLATTI

BİR GENÇ DAHA ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İZMİRLİLERE HAKARET EDEN 6 KİŞİYE GÖZALTI!

-SEFERİHİSAR'DA DENİZ PATLADI: SULAR 10'NCU KEZ YÜKSELDİ

DEPREMDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

ERDOĞAN SON DURUMU AÇIKLADI

Depreme ilişkin son bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Samsun'da düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 58'e yükseldiğini açıkladı.

BAKAN KOCA'DAN RAPOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki depremde 3'ü ağır 8 kişinin yoğun bakımda olmak üzere 243 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı.

Bakan Koca, "Servislerde yatan 243, yoğun bakımda 8 hastamız var. Bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekliyle salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirleri hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyoruz. Deprem afetiyle mücadele ederken salgına yenik düşmemeliyiz" dedi.

17 YAŞINDAKİ İNCİ KURTARILDI
İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaş, yaklaşık 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 35 yaşlarında olduğu belirtilen Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaşa da ulaştı.

Yaralı olarak sedyeye alınan Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Aynı enkazdan kısa süre önce 53 yaşındaki Fadime Tolu da kurtarıldı.. Enkazda başka kişilerin de bulunduğunu değerlendiren arama kurtarma ekipleri, çalışmalara hız verdi.  

Soydan'ın kurtarılmasının büyük uğraşlar sonucu 17 saat sonra önce köpeği Fıstık, daha sonra da 16 yaşındaki İnci enkaz altından kurtarıldı.

ANNE VE 3 ÇOCUK KURTARILDI, DİĞER ÇOCUĞUN KURATARILMASI ÇABA SARF EDİLİYOR
İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma ekipleri, Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne ve 4 çocuğuyla iletişim kurdu. 

Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler saat 7.00 civarında 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

Enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Anne ve üç çocuğu enkazdan çıkarıldı. Tek kalan çocuğun çıkarılması için de yoğun çaba sarf ediliyor.

26 SAAT SONRA GELEN MUCİZE!
Depremde enkaz altında kalan Halim Sarı (65), arama- kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 26 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Depremde, ilk 3 katı çöküp yan yatan 11 katlı Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki arama -kurtarma sırasında çökme yaşanmaması için binaya vinçler ile destek sağlandı. Binanın zemin katındaki markette bulunduğu sırada enkaz altına kalan Halim Sarı ile temas kuruldu. Arama-kurtarma görevlilerinin konuştuğu Sarı’nın bilincinin açık olduğu belirlendi. Yapılan çalışmayla Halim Sarı kurtarıldı. Yaralı Halim Sarı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

33 SAAT SONRA KURTARILDI
İzmir'de depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'nda, depremden 33 saat sonra bir kişi sağ çıkartıldı.

70 yaşında olduğu öğrenilen Ahmet Çitim adlı vatandaş, ekipler tarafından kurtarıldıktan sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. Olay yerinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

BAKAN KURUM: EN AZ 100 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede topalm 484 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Ağırlı hasarlı binalar var, evlere girilmemeli. Şu ana kadar 100 kişi enkazdan kurtarıldı. 56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak" açıklamasını yaptı. 

BAKAN PAKDEMİRLİ: İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA YARALARI SARACAĞIZ
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Tüm hayvan ve işletmeleri ve barınaklarla ilhli taramalarımızı yürütüyoruz. Devletin tüm kurumları burada. Bu beklenmedik. İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız" dedi. 

BAKAN SELÇUK: 5 MİLYONLUK ACİL YARDIM ÖDENEĞİ ÇIKACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İzmirli vatandaşlarımızı ve depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük dileğimiz enkaz altındaki vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak. Kabinemiz STK'larımız sahadalar. Psikososyal destek vermeye devam ediyoruz. 294 kişi ile görüşmelerimiz tamamlanmış durumda. 5 milyonluk acil yardım ödeneği de çıkardık. Tek temennimiz en kısa zaman da bu yaraları sarabilmek. Hep beraber Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu süreci beraberce atlatacağımıza inaniyoruz”

GÜÇBİRLİĞİ YAPTIK
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bakanlara ve bakan yardımcılarına İzmir'in yanında oldukları için teşekkür etti. Bu tür felaketlerde güç birliği ve dayanışmanın önemine değinen Başkan Soyer, "İnsanların, kurumların eğer güçleri birleştirilmezse fayda yaratmaktan çok zarar veriyor. Bunların büyük bir koordinasyon içinde, uyumlu çalışması gerekiyor. Biz bu anlamda AFAD koordinasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesini seferber ediyoruz ve onlarla bu süreç boyunca uyumlu çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

EKİPLER SAHADA
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hem arama kurtarma hem de yurttaşların ihtiyaçları konusunda seferber olduklarını anlatan Başkan Soyer, şunları söyledi: "Enkaz kurtarma çalışması bizim profesyonel arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Onun dışında sokakta devam eden bir hayat var. Yurttaşlarımız dün geceyi dışarıda geçirdiler. Binlerce vatandaşımız dışarıda yaşamaya başladı. Bizim destek çıkmamız gereken önemli konulardan biri de bu. Orada yapılacak çok şey var. Ben bu organizasyonun, işbirliği ve uyumun buna muktedir olduğunu düşünüyorum. İzmirliler müsterih olsunlar. Onların acılarının, sıkıntılarının yanındayız. Çözmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e büyük geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum."

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ YILDIRIM'DAN DEPREM SONRASI "SABIR" UYARISI
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, artçıların devam etmesi nedeniyle tehlikenin henüz geçmediğini belirterek, İzmirlilerden sabırlı olmalarını istedi. 

Yıldırım, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, depremin üzerinden yaklaşık 20 saatin geçtiğini ve bölgede artçı sarsıntıların devam ettiğini dile getirdi. 

Dün gece sabaha kadar milletvekillerinin, bakanların enkaz kaldırma mahallinde vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onların taleplerini, beklentilerini karşılama konusunda da yardımcı oldular. Büyükşehir Belediyemiz yine yiyecek konusunda, barınma konusunda gerekli çalışmaları yaptı. Artçılar devam ettiği için tehlike henüz geçmiş değil. Bu konuda özellikle İzmirli hemşehrilerimizin biraz daha sabırlı, biraz daha tedbirli olmasını istiyoruz. Zamana karşı yarışarak bu gayreti gösteren bütün arama-kurtarma ekiplerine anlayış göstermelerini bekliyoruz. Özellikle onların daha rahat çalışması açısından buna ihtiyacımız var."

 
4 hakemin Kovid-19 testi pozitif çıktı
 
İzmir'de deprem acısı: Enkaz bölgesinden kareler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 31 Ekim 2020 Cumartesi 11:39

Bu depremden ders çıkarılmalı. Zemin kat dükkan içinde kolonları yok edilen bina dikkate alınarak, İzmir de bütün çok katlı binaların zemin katlarında kolonlara bir zarar verilip verilmediği belediye ekiplerince kontrol edilmeli. Bu iş için covid filyasyon ekipleri gibi ekipler kurulmalı ve tüm binalar taranmalı. Dükkanında yer açmak için böyle tadilatlar yapanlara büyük cezalar verilmeli.

Yorumu oyla      7      3  
sıcağı sıcağına 30 Ekim 2020 Cuma 23:17

Bu iş umarım ölenlere rahmet, yaralılara şifa dilemekle bitmez! Fotoğraflardan çok net şekilde görülen inşaat/malzeme hırsızlıklarının hesabı mutlaka sorulmalı! Yanındaki binalar dimdik ayakta iken, un ufak olmuş binayı, binaları yapan şerefsizler mutlaka afişe edilmeli,, yargılanmalı, varlıklarına el konup, depremzedelere verilmeli!

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayeti mezar başında itiraf etti! Yasak aşk dehşeti!
İstanbul Ümraniye'de, 41 yaşındaki Hasan Akman erkek kardeşi Ecevit Akman ...
Açıklama geldi: Yüz yüze eğitim genişleyecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimin genişleyip genişlemeyeceğiyle ...
Alaattin Çakıcı, CHP'li belediye başkanı ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı
Alaattin Çakıcı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la yaptığı görüşmenin ...
 
MİT TIR'ları davasında ceza yağdı!
MİT tırlarının durdurulması davasında yargılanan 27 sanık 1 yıl 10 ay ...
Sınıf öğretmeni, eşinin ölümüne dayanamadı
Kayseri'de, geçen yıl cam silerken 11'inci kattan düşerek hayatını kaybeden Ayşe ...
İlber Ortaylı: İzmirliler yaşamlarında incelikli bir tarza sahip
TÜRKONFED desteğiyle BASİFED tarafından, EGİAD, ESİAD ve İZSİAD işbirliğiyle ...
 
İzmir'in sembol parkı viraneye döndü
İzmir'in sembol parkı viraneye döndü
Muhittin AKBEL yazdı... Üstü tozlu tarih kalmasın!
Muhittin AKBEL yazdı... Üstü tozlu tarih kalmasın!
İzmir Körfezi'nde talan!
İzmir'in Balçova ilçesindeki, balıkların ve yabani kuşların üreme alanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva