HABERLER>GÜNCEL
21 Ocak 2020 Salı - 15:47

Burak Oğuz’un öz geçmişindeki ayrıntı: O dernekleri gizlemiş!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un CHP Genel Merkezi’ne verdiği özgeçmişinde birçok dernek yer alırken bir dönem yöneticisi olduğu İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği üyeliğini sakladığı ortaya çıktı. Oğuz’un kendisini anlatan özgeçmişi hem parti web sitesinde hem de genel merkez kayıtlarında yer alıyor.

Burak Oğuz’un öz geçmişindeki ayrıntı: O dernekleri gizlemiş!

EGEDESONSÖZ-  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un durumuyla ilgili tartışmalar sürüyor.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, “referansı kim?” açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da değerlendirmelerde bulunmuştu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise yaptığı açıklamada FETÖ’nün CHP’de barınamayacağını söylemişti.

Burak Oğuz’un belediye başkanı seçildikten sonra ve yerel seçim öncesi CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği özgeçmişinde tutuklanmasına neden olan ilişki ağı içinde gösterilen İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yöneticiliği ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği üyeliği yer almıyor. FETÖ’nün işadamları ve iş dünyası yapılanması olduğu gerekçesiyle kapatılan İGİD ve İZDİM’in söz konusu terör örgütü ile iltisaklı olması ise biliniyor.

Oğuz’un CHP İzmir İl Başkanlığı web sitesi ve genel merkez adaylık dosyasında yer alan dernek ve STK yapılanmaları arasında FETÖ bağlantılı yerler bulunmuyor. Oğuz’un kendisi tarafından yazılan ve partiye gönderilen dernek bağlantılarında şunlar yer alıyor:

“Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) İzmir Şubesi, Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), Yönetim Kurlu Üyeliği, TABA-AmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyeliği, BATUDER –Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği Yönetim Kurlu Üyeliği, Efes Rotary Kulübü, Kulüp Başkanlığı (2013-2014), Bornova Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Girişim Derneği, Başkanlığı Başkanlığı (2015-2016), İZTO – İzmir Ticaret Odası Mesleki Bilimsel Teknik Faaliyetler Komite Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şube Üyesi, Kızılay Derneği Urla Şube Üyeliği, Gözlem Gazetesi Yayın Kurulu Üyeliği, TvDen Kanalı EkoLobi program yapımcılığı…

Kendisiyle ilgili, “çeşitli platformlarda uzmanlık alanlarıyla ilgili eğitimler vermekte, yerel ve ulusal yazılı ve görsel basında köşe yazarlığı ve program yapımcılığı yapmaktadır” ifadelerini kullanan Oğuz’un özgeçmişinde, “Serbest bölgeler, uluslararası sermaye yatırımları, vergi, finans ve muhasebe konularında uzman olan Oğuz, Amerika'dan Güney Kore'ye; Hindistan'dan Norveç'e kadar uzanan birçok uluslararası yatırımcıya hizmet vermektedir” ifadeleri yer alıyor.

OPERASYON YAPILMIŞTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgüte mali destek sağlanmasına ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda Konak - Karataş semtinde daha önce Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait Polis Moral Eğitim Merkezi olarak kullanılan binanın, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği’ne (İZDİM) değerinin altında ve usulüne aykırı kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, merkezde örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü. 

Öte yandan Oğuz hakkında hazırlanan iddianamede savcılık İGİD yönetim kurulu üyeliği ve şirket ortaklıkları dışında İZDİM üyeliğinin de bulunduğunu kayıtlara geçirmişti. 

 
Murat Koç: İzmir sahipsiz bir kent
 
Rus uçakları İdlib'i vurdu! 12 sivil öldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 22 Ocak 2020 Çarşamba 01:17

Bu fetöcünün referansı kimse derhal CHP’den ihraç edilmeli.

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 21 Ocak 2020 Salı 22:15

Örgütün siyasi kanadı ile yeterli mücadele edilmiyor hatta hiç edilmiyor nerede bu örgütün siyasi liderleri? Futbolculara bile operasyon yapıldı yapılsın da ama herkesin gözü önünde olan kişi neden alınmadı hala ve o yaşında hala transfer oluyor nedense? Kimin kanatları altında bu kişi?

Yorumu oyla      4      5  
kemal tekin 21 Ocak 2020 Salı 16:04

Tek kelimeyle bir CHP li olarak bu FETÖ cüyü başkan adayı gösterip ona oy vermemizi sağlayan kimse o onu allah bildiği gibi yapsın ve hesap sorulmalıdır.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnfaz düzenlemesi şekillendi
Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin aylardır üzerinde çalıştığı infaz düzenlemesinin ...
CHP'li İnanır, Karşıyaka Gençlik Kolları'na adaylığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, ...
Mustafa Koç mezarı başında anıldı
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding yönetim Kurulu ...
 
İzmir'deki operasyondan detaylar... FETÖ'nün beyni inkar etti!
Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde "kadim abi, irşatçı" olarak nitelendirilen ...
YSK Başkanı Güven: Oy zarfları kaldırılmalı
YSK Başkanı Sadi Güven "Oy zarfları kaldırılmalı. Oy kullanmaya gelen ...
İzmir'de sokak ortasında cinayet... Bir kadın daha hayattan koparıldı!
İzmir'de bir kişi, sokakta darbettiği eski eşini pompalı tüfekle öldürdü.
 
İzmir'de feci kaza: Yürek yakan an...
İzmir'in Kiraz ilçesinde, 2 otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana ...
El-Kaide'ye 'drone' gönderen 4 şüpheli yakalandı
Adana'da, terör örgütü El-Kaide üyelerine kargoyla 'drone' gönderdikleri ...
Eski MİT'çiden FETÖ ele başına mektup!
Tutuklu eski MİT'çi Enver Altaylı'nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva