HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2020 Perşembe - 10:26

Burak Oğuz hakim karşısında: Ne ifade verdi? Mahkemeden ne karar çıktı?

Urla Belediye Başkanı iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz’un davası 19 Haziran ertelendi.

Burak Oğuz hakim karşısında: Ne ifade verdi? Mahkemeden ne karar çıktı?

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- Urla Belediye Başkanlığını yürüttüğü sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önce görevden alınan sonrasında tutuklanan CHP'li Burak Oğuz’un davası 19 Haziran tarihine ertelendi.

Duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Duruşmada ayrıca CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ile Burak Oğuz’un eşi Burcu Oğuz da bulundu.

16 Aralık'ta tutuklanan, ardından Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne gönderilen, süreçte hakkında iddianame oluşturulan Oğuz için mahkeme, koronavirüs nedeniyle meydana gelen olağandışı durumdan ve tanıkların dinlenememesinden dolayı 19 Haziran tarihine erteleme kararı verdi.

“YOĞUN BİR İŞ POTANSİYELİMİZ VARDI”
17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan Burak Oğuz, “birçok konuda suçlanıyor olmama rağmen sürecin en başından bu yanan delilleri ile birlikte savunmamı defalarca yaptım. Ticari hayatımın getirdiği ilişkiler nedeniyle defterlerini tuttuğum şirketler arasında FETÖ’cü kişiler olmasından dolayı buradayım. Bizim yoğun bir iş potansiyelimiz vardı. Görüşme ve para trafiğinin olduğu dönemler aynı zamanda benim bu kişilere karşı alacak davası açtığım ve icra takibi başlattığım döneme denk geliyor. Ben belediye başkanlığı yaparken konu buraya gelindi. İl Başkanımız Deniz Yücel’in sürecin en başından bilgisi vardı. Partimizin yetkili makamlarını bilgilendirmiştik. Ben dışarıdan atanan bir belediye başkanı değilim. Makam aracımla savcıya ifade verdim. Urlalılar beni tanır, bilir, ailemi görür. Onların elinde büyüdüm. Mağdurum. Eşim aylardır iddialara karşı delil topluyor. Pandemi nedeniyle zor durumdayız. CHP’liyim. Ölene kadar da CHP’li kalacağım. Başka yerde siyaset yapmadım. Bizde parti içerisinde mücadele ile bir yerlere gelmek zordur. Ben zoru başararak belediye başkanı seçildim” dedi.

YAKALAMA KARARLARI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
Oğuz FETÖ soruşturması nedeniyle devlet memurluğu görevlerinden ihraç edilen bazı isimlerin kendi muhasebe bürosunda çalışması ile ilgili olarak ise “Ercan Aldemir, Lokman Uçan ve Hakkı Güzel isimli kişilerle biz kendi aramızda sözleşme yaptık. Bu bir teşvik sözleşmesi idi. Onun belgesini mahkeme heyetine teslim ettik. Kişilerin haklarında yakalama kararı olduğunu bilmiyordum. 2017’nin Mayıs ayında yakalama ve arama kararı çıkan bir kişi ile 24 Nisan 2018’de sözleşme imzalamışım. Ben bu kişilerin durumlarını bilsem yapar mıyım? Ticari olarak ve para kazanmak için bu işi yaptım. Müşteri de kazandım. 2017-2019 tarihleri arasında bu kişilerle yaptığım işlerden kazandığım para 179 bin TL’dir. Bu da sürecin tamamen ticari ilişki olduğunun göstergesidir. 21 tanık ifadesinden sadece 3’!ü aleyhime ifade verdi. Mutlu Tuncer ve Önder Şengüler, benimle ilgili ‘FETÖ bağlantısını bilmiyoruz’ dediler. Sadece Melih Çamkıran iddialarda bulundu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bir an önce tahliye istiyorum” dedi.

AVUKATLARI TAHLİYE İSTEDİ
Mahkeme heyeti, Oğuz’un avukatları Umut Köroğlu ve Hüseyin Kelleci’ye de görüşlerini sordu. Avukat Köroğlu, “Müvekkilimizin FETÖ ile irtibatına dair net bilgiler yok. ByLock kullanmıyor, herhangi bir dijital tespit yapılmış değil. Banka hesap numarası yok. Gizli yerlerde sohbet yapmamış. 450 şirketten sadece 8’inin FETÖ ile irtibatı var. Bunlarında ne olduğu zaten belli… Bir belediye başkanı sözleşme yaptığı kişileri FETÖ’cü olduğunu bilse telefonunu veriri mi? Üniversite mezunu, rekor oy alıp seçilmiş bir belediye başkanının kaçma şüphesi yoktur” dedi.

Avukat Kellleci ise “Tanınmış ve göz önünde olan bir belediye başkanına binlerce kişi telefon ile ulaşabilir. Telefonlar üzerinde yapılan tespitler doğru değil. Terör örgütü üyeliği yok, belediye başkanı iken bu örgüte maddi çıkar sağlamışlığı ya da diyaloğu da yok. Tüm ticari yaşamının sadece yüzde 1’inde denk gelen muhasebe defterlerinden suçlama yapılıyor. Tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Mahkeme heyeti karar için salondan ayrılıp arka odaya geçtikten sonra avukatlar salonda milletvekilleri Sındır, Sertel ile İl Başkanı Yücel’in bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Oğuz, “Sizleri çok seviyorum. Hepinizi çok özledim. Bir an önce kavuşmak istiyorum” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Milletvekili Sertel, Oğuz’a hitaben “Burak kardeşim, biz seni biliyoruz, tanıyoruz. Suçlu olduuğuna zerre kadar ihtimal vermiyoruz. Bir an önce kavuşmak istiyoruz”” dedi.

Sındır da duruşma çıkışında yaptığı açıklamada kaçma şüphesi olmayan ve delilleri karartma ihtimali bulunmayan bir kişinin mahkeme heyeti tarafından tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Sındır süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Öte yandan eşi Burcu Oğuz ise “Zor günler geçiriyoruz. Ailecek mağduruz. Bu sürecin sonlanmasını istiyoruz. Tüm suçlamalar karşısında avukatlarımız delilleri aylardır sunuyorlar. Ben de bizzat evrak bulmaktan görüşmelere kadar birçok çalışma yapıyorum. Artık bu sürecin tamamlanmasını umuyoruz. Adalete, yargıya güvenmek istiyoruz" ”dedi.

 
Gaziemir Belediyesi’nden tatlı sürpriz
 
Yılanın ısırdığı genç için 'panzehir' operasyonu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer Kayakıran 23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:12

İnşallah Adalet en kısa zamanda suçsuzluğunu ortaya çıkaracaktır.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona günlerinde camide ibadet için 8 kural
29 Mayıs'tan itibaren, şartları uygun camiler ibadete açılacak. Bilim ...
Eski kız arkadaşını pompalı tüfekle vurdu!
Niğde'de evinin önünde otomobilini park eden A.Y. (37) adlı kadın, eski ...
Prof. Dr. Emin Darendeliler hayatını kaybetti
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin ...
 
Kiraladığı evi kumarhaneye dönüştürdü: 17 gözaltı!
Karaman'da, kumar oynayanlara yönelik düzenlenen operasyonda aynı oda ...
Bayramlık baklava siparişine Kovid-19 düzenlemesi
Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası" ...
DEAŞ'ın yeni lideri Irak'ta yakalandı
Irak İstihbarat Servisi, DEAŞ'ın kurucu lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesinin ...
 
Bakanın konvoyunda zincirleme kaza!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Konya'daki ziyaretlerinde ...
65 yaş üstü seyahat izninin detayları belli oldu!
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine "65 yaş ve üzeri vatandaşlar ...
Uçuşların başlayacağı tarih belli oldu!
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı iç hat seferlerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva