HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2013 Cumartesi - 13:26

Bulvara miting gibi açılış: Kocaoğlu hükümete meydan okudu

Homeros Bulvarı adı verilen ve Buca’yla Yeşildere’yi bağlayan yolun açılışı miting havasında geçti. Başkan Kocaoğlu’nun adaylık başvurusu yapması ve Mustafa Balbay’ın yaklaşık 5 yıllık hasretten sonra kentle buluşması büyük coşkuya sahne oldu. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları üzerinden iktidara kelimenin tam anlamıyla meydan okudu.

Bulvara miting gibi açılış: Kocaoğlu hükümete meydan okudu

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, 35 metre yüksekliğindeki viyadük nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan ve Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayacak bulvar düzenlenen törenle açıldı.

- KOCAOĞLU’NDAN 3 KRİTİK SORUYA 3 CEVAP…

Meclis kararıyla Homeros adını alan bulvarın Buca Gürçeşme’de gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP il ve ilçe örgütleri yöneticilerinin yanı sıra özgürlük sonrası ilk kez kente gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partinin diğer vekillerinden Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir adaylığının açıklanmasından hemen sonra Büyükşehir aday adaylığı başvurusunu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasının başında Mustafa Balbay’a seslendi, “Beş yıla yakın ayrılıktan sonra Sayın Balbay aramıza geldi. Hoş geldiniz, onur verdiniz. Yaşasın özgürlük” dedi.

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?
Başkan Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada AK Parti’nin İzmir’e yaptığını söylediği kamu yatırımlarının miktarını eleştirdi. Kocaoğlu, “Daha dün sabah AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın ‘İzmir’e 11 yılda 15 milyar TL’lik yatırım yaptık’ diye açıklaması çıktı. Biz ‘Bu rakamı nereden buldunuz, dökümünü açıklayın’ diyecekken Başbakan İzmir’e geldi ve 6 milyar TL daha ekleyip 21 milyar TL’ye çıkarttı” dedi.

Bu sözler sonrası alandan yükselen ‘Yuh’ seslerini susturan Kocaoğlu, “Şimdi İzmirlilerin huzurunda soruyorum. Şu yatırımın dökümleri ile açıklayın da herkes öğrensin! İzmir, Türkiye öğrensin. Biz de öğrenelim. Biz devlet rakamlarından, hükümetin 11 yılda yaptığı yatırımı söylüyoruz. Tam 5 milyar 300 milyon TL’dir. Bizim 9 yılda yaptığımız yatırım 5 milyar 600 milyon TL’dir. Hem iki sene az, hem de 300 milyon TL fazladır. Nerede yatırım, nerede rakam. Kimi kandırıyorsunuz” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan’ın dünkü konuşmasının bir bölümünün altına imza attığını söyleyen Kocaoğlu, bunun “İzmir demokrasiden yana olmuş, baskıya direnmiş bir şehirdir. Özgürlüklerine sahip çıkan kenttir” sözü olduğunu ifade etti. 

Kocaoğlu, “Başka kentleri bilmem ama kent hakkında karar almak yerine İzmir halkının aldığı kararlara uymak öncülüğümüzdür. İzmir’de katılımcılık vardır. Tüm İzmirliler kenti yönetir. İzmir’de tüm kenti bilen, önünü açan yerel yönetim anlayışı vardır. İktidardadır ve sizlerin desteği ile iktidarda olacaktır. Bu kentin doğasının, tarihinin, yaşam kalitesinin bozulmasına hiçbir İzmirli izin vermez. Vermedi, vermeyecek. Ama en başta da başkanınız izin vermedi, vermeyecektir. İzmirlinin kamusal varlığına sahip çıkmak ve tehlike karşısında durmak önce benim görevimdir. 10 yıldır bunu yapmaya çalışıyorum. İzmir’in değerlerini korumak için koşullar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın, engellere rağmen mücadeleye devam edeceğim. Bunu yaparken yeni projeler ve heyecan ile İzmir’i Akdeniz’in incisi yapmak için yola çıkıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kalkındırılıyor. 11 yıldır göstermelik projelerle ‘oy verirsiniz’ yaparız zihniyeti ne yaptıysa onu yapacaktır. Biz İzmir’i kalkındırıyoruz.  Başbakan iki kere İzmir’e geldi ve ‘kongre merkezi yok’ dedi. Dünya’nın hiçbir yerinde fuar alanı ve kongre merkezini belediye yapmaz. Devlet bütçesi ile yapılır. Agora restorasyonu, antik tiyatro devlet tarafından yapılır ama hükümet yapmadığı için Büyükşehir Belediyesi yaptı” dedi.  



BAYRAĞI DİKMEYE HAZIR MISINIZ?
“Başbakana bir selam daha gönderiyorum” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı, “AKP’nin il kongrelerini yaptığı Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nun parası olan 22 milyon TL’yi Büyükşehir Belediyesi verdi. Dün adaylık açıklaması yaptığı KSK Arena’nın arazisi belediyeye aittir. O salonu da kuruşuna kadar Büyükşehir yapmış ve Karşıyaka Belediyesi’ne teslim etmiştir. Siz neyi soruyorsunuz. Eser istiyorsanız, mücadele istiyorsanız, adalet istiyorsanız, ötekileştirmemek, sevmek, insana değer vermek bizde... 30 Mart sonrasında hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçe belediyelerde CHP’nin bayrağını dikmeye hazır mısınız?” diye konuştu.

BU YOL BUCA’NIN HAYALİYDİ!
Açılışı yapılan yol ile ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, “Uçanyol İzmir’de 40 yıldır söylenen, söylendikçe yükselen bir yoldu. Bu yol Buca’nın hayaliydi... Bütün geciktirme ve engellemelere rağmen açıyoruz.  Kazasız belasız kullanın. Sadece bir çıkışı olan Buca ikinci çıkışa kavuştu. Menderes Caddesi’nin yükü hafifledi. Ayrıca Gürçeşme Caddesi’ni de genişletiyoruz.  Bu yol için 18 milyon TL kamulaştırma, 22 milyon TL’de inşaatı tuttu. Yani projenin tamamı 40 milyon TL’dir. Bu proje burada kalmayacak” ifadelerini kullandı.


 
YERELDE İKTİDAR GENELE TAŞINACAK
Törende konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “En karanlık günlerde bile umudumu kesmedim. Her zaman halka inandım. Benim için birinci özgürlük aileme kavuşmaksa ikinci özgürlük de İzmir’e kavuşmaktır. Her şeyden önce iyi bir İzmir milletvekili olacağım. Kentimizin Ankara’da temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağım. Kabul ederlerse İzmir’deki tüm belediye başkan adaylarının yardımcısı olacağım. İzmir’de CHP’ye şunu öneriyorum. İzmir’de gerçekleştirilecek yerel iktidarın ardından genelde iktidar enerjisi sağlanacaktır. Tam 2,5 yıldır sizi yeterince temsil edemedim. Demir parmaklıkların ardında bile ‘ne yapabilirim’ dedim. Size özgürlükte kavuşmak üzere demiştim ve kavuştuk.  İzmir’e geldiğimde CHP İzmir milletvekilinin yapması gereken il başkanını ve Kocaoğlu’nu ziyaret etmektir. Zaten şu anda Kocaoğlu’nun makamındayız. İcraat yapılan, iş yapılan yerler belediye başkanının makamıdır. Tekrar merhaba özgürlük” diye konuştu.
 
UZAKTAN KUMANDA İLE İŞ OLMAZ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı törende yaptığı konuşmada Mustafa Balbay’ın hak ihlaline uğrayan insanlardan birisi olduğunu söyledi. Yüz binlerce kişinin oyunu alan Balbay’ın İzmir’de olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Tatı, Homeros Caddesi ile birlikte ilçenin yol ihtiyacının karşılandığını ifade etti. Tatı, “Uzaktan kumanda, kulaktan dolma bilgilerle iş olmuyor, icraat ile oluyor. Buca’da tüm adaylar ulaşım dedi ama CHP’li belediyeler gereğini yaptı. Başbakan dün İzmir’deydi ama kent ile ilgili bilgisi yok. Konuşmasında ‘kongre merkezi bile yok’ dedi. İzmir’de 4,5 yıl önce kongre merkezi projesini gönderdim ama Maliye Bakanlığı’nın önünde bekliyor. Suç başbakanın bürokratlarında... Türkiye’nin İzmir vizyonuna ihtiyacı var” dedi.


 
ADAYLIK VE BALBAY HEYECANI İZDİHAM YAŞATTI
Gürçeşme’de miting havasında geçen törene binlerce partili katıldı. Başkan Kocaoğlu’nun başvuru yaparak seçim startını vermesi ve Mustafa Balbay’ın yaklaşık 5 yıllık aradan sonra kentle buluşmasının yarattığı heyecan alana yansıdı. Yoğun ilgi nedeniyle alanda zaman zaman izdiham yaşandı.

BAŞBAKANI ‘YUH’LATTIRMADI!
Açılış törenine katılan partililer hem Başkan Kocaoğlu’nun hem de Başkan Tatı’nın konuşmalarında Başbakan Erdoğan’ın adının geçtiği yerlerde ‘yuh’ diye bağırarak tepki gösterdi. Kocaoğlu hükümete yatırım eleştirisi yaptığı bölümde yükselen ‘yuh’ seslerini bastırdı. Başkan vatandaşlara ‘Yuh yok’ diye seslendi.



OTOGAR’A UZAYACAK
Homeros Bulvarı’nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşakla bağlantı sağlandı.
 
Büyükşehir, projenin Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan viyadük kısmını geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hizmete almıştı. Projeye göre, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanıyor. Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar oluşturulan katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Homeros Bulvarı’nın 6.2 kilometrelik ilaveyle Otogar’a kadar uzatılması için çalışmalar devam ediyor.
 
Buca’daki yeni bulvara adı verilen Homeros, M.Ö. 8. yüzyılda İzmir yöresinde yaşadı. Ünlü İlyada ve Odysseia adlı destanların derleyicisi olarak tüm dünya tarafından biliniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izelman işçisi 16 Aralık 2013 Pazartesi 01:27

sayın kocaoğlu izelman ve izenerji işçsi sizi unutmamıştır.

Yorumu oyla      11      6  
ziyaretçi 15 Aralık 2013 Pazar 22:49

kocaoğlu bir yol yaptı havaya girmiş.izmir in trafik sorunu ne olacak .yüzde yetmişi gecekondu hala sizin on senedir yönettiğiniz izmir in.metro ne zaman bitecek.körfezin kirliliğine ne demeli.

Yorumu oyla      11      6  
Mustafa ÖZDEMİR 15 Aralık 2013 Pazar 20:58

Sn.Kocaoğlu,artık işiniz çok zor,vatandaşın boş laflara karnı tok.Sayenizde İzmir büyükşehirler arasında en geri kalmış kent haline geldi.Bu güne kadar slagonlarla,yaşam tarzına müdehale ediyorlar diye işi götürdünüz ama artık sert kayaya çarptınız.Karşınızda adeta bir proje ve yatırım makinası olan Binali Yıldırım var.Bence,belediyedeki özel eşyalarınızı şimdiden toparlamaya başlayın.İş çok ciddi!.

Yorumu oyla      23      20  
kemal 15 Aralık 2013 Pazar 15:32

gönülsüz binalinin destekçileri... aklınız sıra yorum adı altında siyaset yapacaksınız değil mi? Sizi gidi sizi... Sizi gidi sizi. İzmir azizdir aziz kalacak. ne yaparsanız yapın bu gerçeğe alıştırın kendinizi.

Yorumu oyla      38      25  
Homeros Sevdası!!! 15 Aralık 2013 Pazar 15:09

Sahi sizde bu Helen(yunan)aşkı eros'tan mı geliyor.Halkın ana belleğine malum medya uçan yol sloganı indirmişken ikaros demek yerine büyük pitho ve ate yazık olmuş.Süleyman Şah,Çaka Bey,Umar Bey,Yıldırım Beyazıt ve Abdülhamit han dururken bari üç rahmetliden İsmet İnönü,Bülent Ecevit veya Ahmet Piriştina adını koysaydınız.Yada köprüyü kullanacak izmirliye Büyükşehir web sayfanızdan isim önermelerini ve oy kullanmalarını sağlasaydınız.Çıkan sonuç HALKIN isteği olurdu.Vadiden sonra köprü sırada homerosun nesi var?Aşağı kalemi?

Yorumu oyla      24      22  
15 Aralık 2013 Pazar 12:49

çok matta bir iş yaptıgını sanıyorsun..izmir adayı olursan sana oy yok.!

Yorumu oyla      30      30  
ado 15 Aralık 2013 Pazar 12:30

nato dan bucaya giriş tam felaket üçkuyuların orası tam felaket ışık falan bişey yok tam arap saçı işçievleri kavşağı var tırafiğin sıkıntılı yerleri kısaca bu yerlere alt geçit özellikle nato ve üçkuyular tarafına şart yoksa buca tırafiği gene bildiğiniz gibi otobüsler bu uçan yolu kullanmıyacakki

Yorumu oyla      33      14  
megaköylü 15 Aralık 2013 Pazar 11:34

dağ fare doğurdu.9 yılda 500 metre yol.bu kadar abarttılar.tabi başka yapılan bir şey olmayınca 500 metre yol otoban oluyor.)))

Yorumu oyla      29      35  
hüseyin 15 Aralık 2013 Pazar 11:14

akp daha ne istiyor ülkeyi parsel parsel satmadımı teröritle oturup müzakere etmedimi atalarımızdan kalan değerleri özlleştirip daha sonra çıkıp utanmadan özelleştirmeden bilmem şu kadar kar yaptık demedimi daha neyin kafasını yaşıyorlar izmirimizi kusura bakmasınlar vermeyiz izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      39      16  
İzmirli vatandaş 15 Aralık 2013 Pazar 01:57

AK Parti kurulalı kaç yıl oldu.Madem uçanyoldan 40 yıldır bahsediliyor bu zamana kadar aklınız nerdeydi?Teleferik kaç yıldır kapalı şimdi evraklar 3 aydır gelmiyor diye bir bahanenin altına sığınıyorsunuz.Siz kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz Allah aşkına.10 yıl önce İzmir neyse şimdide aynı.Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ismini koymak varken,Homeros Blv ne Allah aşkına

Yorumu oyla      26      36  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak’ta modanın en büyük alışveriş partisi!
Modanın en büyük alışveriş partisi ‘Night Out Shopping’ İzmir’in kalbi ...
Bornova’nın gençlik merkezi öğrencilerin gözdesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçede yaşayan ...
‘Yıllara inat’ zirve: Sağlıklı yaşlanmanın sırları
Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı ve Başarılı ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘adaylık’ raporu: Yıldırım olmasaydı…
Büyükşehir Belediye Başkanı, adaylık başvurusu sonrası önemli açıklamalarda ...
Güzelbahçe parkları 10 bini aşkın çiçekle bezeniyor
Güzelbahçe'deki 90 park belediyeye ait fidanlıkta bulunan 120 ayrı türde ...
Karşıyaka büyük ustaları unutmadı
Ülkemizin yetiştirdiği en büyük yazar ve şairlerinden Can Yücel ile Fakir ...
 
Öğrenciler Konak'ta Tükçeyi masaya yatırdı
Ekin Koleji’nin geleneksel hale getirdiği Çocuk Kurultayı’nın 13’üncüsü ...
Ödemişli çocuklar özgürce deney yapıyor
Ödemiş Belediyesi eğitime katkı çalışmaları kapsamında farklı bir proje ...
Büyükşehir’den ‘can dostu’ hizmet: Soğukta aç kalmayacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğukların yaşandığı havalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva