HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2020 Perşembe - 12:40

Bülent Arınç: KHK'lılar dağa mı çıksın?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, TV5’te yayınlanan Ankara Bürosu programında gazeteci Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç: KHK lılar dağa mı çıksın?

Bülent Arınç, CIA eski Başkanı Henry Barkey ile görüşmesini, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek için söylediği  ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ ve ‘KHK faciadır’ sözlerine açıklık getirdi.  

Parsel numarasını söylememe gerek yok 

“Haziran 2015 yılında konuştum. O dönem yaptığım açıklamalar meydanda. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ama ben kendi kendime söz verdim. Bundan sonra ne Gökçek adını ağzıma alacağım ne de onla ilgili bir şey konuşacağım. Çünkü herkesin bildiğini ayrıca benim söylememe gerek yok. Ankara’da neler yaşandığını, kimin kimlerle ne yaptığını ya da yapmadığını bilir insanlar. Bunu illa sen söyleyeceksin, benim söylediklerim zaten ortada herkes biliyor. Kendisi de dedi; ben o dönem bütün dindar cemaatlere arsa da verdim şunu da verdim. Şimdi olayın boyutu böyle! Benim kalkıp parsel numarası söylememe gerek yok. Yargıya da intikal etmiş durumlar. O yüzden ben kapattım konuyu. O kendisi açmaya çalıştı. Hüseyin Gülerce ile bir program yapıyorlardı. TGRT’deydi bende mecburen bağlandım; bunun yalan olduğunu söyledim. Hüseyin Gülerce’nin her şeyinin yalan olduğu gibi.”

Sen 1 trilyon versen orada konuşamazsın 

“2013 yılının Kasım ayıydı. Ben Amerika’da defalarca konuşmalar yaptım. Buraları irtibatlı kuruluşlar. SETA zaten bizim bir kuruluşumuz. İngiltere’de Chatham House’’da konuştum. Burada konuşmak her kişinin karı değildir. Alman Parlemontosunda konuşma yaptım. Benim o zaman ki görevim şuydu; yurt dışında Türkiye’deki yatırım imkânlarını düşünen, Türkiye’nin perspektifini öğretmek isteyenler Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i davet ederlerdi. Finans gurupları diyelim. Onlar giderlerdi ama 2013’ten itibaren dediler ki bu sadece finansla ilgili değil. Türkiye’deki siyasi istikrarı görmemiz gerekiyor dediler. Bunu da en iyi anlatacak olan Bülent Arınç’tır dediler. Bende davet üstüne davet almaya başladım. Chatham House’’da 2014’ün şubatında konuşmuşum. Şimdi bazılarına göre Chatham House’a katılmak çok büyük suçmuş. Ahmak bunlar. Sen 1 trilyon versen gidip orada konuşamazsın. Orada konuşacak adam gibi adam davet ediyorlar. Türkiye ne hale geldi. Bu trol kafa gerçeklerin üzerini örttüğünü zannediyor.”

Barkey bizim için muteber bir adamdır 

Twitter’da gördüm. Parkey arkası dönük oturuyor. Sağ tarafımda Washington Büyükelçimiz Namık Tan var. Türkiye’den gelen birkaç arkadaş daha var. Henry Barkey’in olduğuna bende kanaat getirdim. T24 yapmış o haberi. Burada benim bir suçum yok. Suç kabul edilirse. Büyükelçi yanımda, SETA’da konuşma yapıyorum. SETA’nın temsilcisi de orada. Eğer  Barkey tehlikeli bir adamsa onların davet etmemesi gerekir. Davet listesini ben hazırlamadım, SETA hazırladı.  Barkey bugün suçlanan bir adam ise ben onu 2013 yılında toplantıya geldiği zaman tanımadım ki, Refah Partisi döneminde Türkiye’ye geldi. Ben tanımazdım onu Dengir Fırat getirdi. Bize, Refah Partisi’nin Türkiye için şans olduğunu ama askeri müdahalenin buna müdahale edeceğini, hatta Anayasa Mahkemesi’ni o dönem kapatacağını bunun istihbaratını aldığının bunun için ne yapılacağını konuşuyordu. Bizim için muteber bir adamdır. AK Parti’nin kuruluşundan önce de Türkiye’ye geldi. O dönemde muteber bir insandı. AK Parti’nin kuruluşunu önemsiyordu. Hakkımızdaki önyargıların silinmesi gerektiğini de söylüyordu. Cumhurbaşkanımız daha o dönem milletvekili ve başbakan değilken batı ülkeleri ve ABD’de üst düzey ziyaretler yaptı. Bu bizim bir iftiharımızdır. Dış dünyanın bizim hakkımızdaki önyargılarını değiştirebilir miyiz diye gayret ettik. Barkey’de onlardan biriydi.”

Kavala ile görüşmesi suç olarak gösterilmemeli

“Barkey’in Osman Kavala ile ne görüştüğünü ben bilmem. Osman Kavala ile hayatta hiç görüşmedik. Bir el sıkmamız da mümkün değil. Ama Henry Barkey’in onunla görüşmesi ve içeriğini bilmemekle beraber bir suç olarak gösterilmemesi gerekir. Nasıl bizim toplantımıza geldiği gibi bir suç değilse. Soros ile ilgili durumlar var. Tabii, bunlar benim kabul edemediğim şeyler. Soros bir ara Türkiye’de muteber biriydi. Açık Toplum Vakfı vardı. Bunun temsilcilerinden biri Can Peker’di.”

Dağa mı çıksın?

“Beraat etmiş, hakkında takipsizlik kararı verilmiş veya hakkında hiçbir dava açılmamış insanlar sadece ihraç edilmekle kalmadı. Yurtdışına yasağı var, pasaportlarına el kondu vs. şimdi böyle bir adamı düşünün iş arıyor ve iş bulamıyor. Kimse buna iş vermiyor. ‘Yurtdışına gideyim bari yurtdışında nevalemi çıkarayım, 3 tane çocuğum var, 5 tane bakmakla zorunlu olduğum insan var.’ Yurtdışına çıkamıyor. Ben de isyan ediyorum; Bu adam dağa mı çıksın? Bunlar da inançlı insanlar. Bir yargı kararına biz itibar etmeyeceksek neye itibar edeceğiz? Anayasanın o maddesi orda; Yargı kararları bütün kurumları bağlar diyor. Ben diyorum ki arkadaşlarıma dostlarıma, bu işle ilgili olanlara; En basit bir işi teklif ediyorum size. Beraat edenleri, takipsizlik kararı alanları veya soruşturma geçirmeyenleri görevlerine iade edin. Bu insanları tekrar topluma kazandırmamız lazım”

Açık olan BankAsya'ya para yatırmak neden suç olsun?

“Adaletin zıddı zulümdür. Azı çoğu olmaz. Ayet-i Kerime; ‘Sizin bir topluluğa olan, bir kavme olan veya bir kişiye olan nefretiniz sizi adaletten ayırmasın.’ Biz bu adamları sevmiyoruz ama topluca bakamazsın. Babanın suçundan evladı suçlamak da mümkün değil. Suçta cezada şahsilik prensibi vardır. Bugün en zor hâkimlerimizin savcılarımızın işi. Yargıtay Allah onlardan razı olsun. Yargıtay’ımızda gerçek hukukçular var. Suçu sabit olmuşsa onamayı veriyorlar. Suçu sabit olmayana ise yine evrensel bir hukuk kuralı vardır; şüpheden sanık yararlanır. Son güne kadar açık olan Bankasya’daki hesap hareketliliği niye suç olsun? Son güne kadar aktif olan bir sendika üyeliği niye suç olsun? Silahlı terör örgütü olmanın suç unsurlarının olup olmadığına bakıyor Yargıtay. Ben onları selamlıyorum. 

Bir kesim rövanş hazırlığı içerisinde

“Yargıtay bazı kararları bozmaya başladı. O bozmalar üzerinden şimdi yerel mahkemeler de daha isabetli kararlar vermeye başladı. Bu birilerinin hoşuna gitmiyor. Bir kesim istiyor ki onlar bir rövanş hazırlığı içerisinde ‘bize zamanında şöyle yapmışlardı biz de onların hepsine böyle yapacağız.’ Sana kim yaptıysa hesabını ondan sor. Günahsız bir insana niye bu kadar kinle bakıyorsun?”

 
Kadın yönetmenler Buca’da buluşuyor!
 
Smyrna'dan gümüş takılar çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem adımı: Büyük İstanbul planı hazırlıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası büyük İstanbul depremi için büyük ...
CHP'li Serter’den bakanlara 'Corona virüs' sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, dünyaya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
 
Batur'dan Lider'e açılış daveti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan Yücel’e tebrik ziyareti
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yeniden il başkanı seçilen ...
CHP Menemen İlçe Örgütü’nden Ankara çıkarması
Yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ...
 
Erdoğan'dan Rusya'ya İdlib tepkisi!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ...
PM Üyesi Tekin’den kurultay mesajı: Örgüt ne görev biçiyorsa yaparız!
PM Üyesi Umut Tekin, yaklaşan kurultay öncesinde açıklama yaparken,  ‘Aday ...
CHP'de sürpriz genel başkan adayı!
Mart ayı sonunda yapılacak CHP'nin 37. Olağan Kurultay hazırlıkları sürerken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva