HABERLER>EKONOMİ
31 Mart 2011 Perşembe - 19:01

Bülent Akgerman ESİAD Başkanı

İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütlerinden Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD)’ın yeni yönetim kurulu başkanlığına Bülent Akgerman seçildi.

Bülent Akgerman ESİAD Başkanı

Soner Çağlar / Egedesonsöz- Bugün ESİAD dernek merkezinde yapılan Olağan Genel Kurul’da temayüller gereği uzlaşma ile belirlenen Bülent Akgerman’ın başkanlığındaki yönetim kurulu listesi oy birliği ile kabul edildi. ESİAD’ın 3 yıl süre ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek olan Bülent Akgerman’ın yanı sıra, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığına da Kemal Çolakoğlu seçildi.
Divan başkanlığını Tufan Ünal’ın yaptığı genel kurul eski başkan Sıtkı Şükürer’in konuşması ile başladı. Yaptıkları çalışmaları anlatan Şükürer, üyelere de teşekkür etti. Sıtkı Şükürer, gündemdeki konulara değinerek anayasanın içeriğini tartışmadan siyasi partilerin bilek güreşine dönüştüğünü söyledi. Şükürer, kim galip gelirse yeni anayasanın onun isteği doğrultusunda şekillendirilmesi ve Meclis'ten geçirilmeye çalışılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi. Seçim sonrasında yeni anayasa çalışmalarının gündeme geleceğini kaydeden Şükürer, “Bu vahim yanlışın düzeltilmesi için her siyasi partinin seçim öncesinde nasıl bir Anayasa tasarımını savunacağını ortaya koyması ve bunun tartışılması gerekir. Böylece sandıktan çıkacak siyasi iradenin yeni Anayasa’nın meşruiyetini güçlendireceği açıktır” dedi.

Genel seçimlerde aday adayı olan ESİAD üyelerine de destek olduklarını vurgulayan Şükürer, şunları söyledi: “Siyasi Partilere çağrı yapıyoruz. Göstereceğiniz İzmir milletvekili adayları lütfen İzmir’in yabancısı olmasın. Ülke sorunları kadar, bölge sorunlarına da hakim, sorunları sahiplenme duygusu ve çalışma kapasitesi yüksek şahsiyetleri öne çıkarın. Siyasi parti liderlerine yakınlık öncelikli seçim kriteri olmasın. Bizler özel sektör iş dünyası olarak istihdam edeceğimiz personeli seçerken ince eleyip sık dokur, işe almada ‘şirkete yarar’ ve performans kriterlerini önde tutarız. Milletvekilliği seçimi de hem aday belirleme, hem de genel seçim oylamasında bundan çok farklı olmamalı.”

ESİAD üyesi Cem Bakioğlu, kayıtdışı, adil vergi sistemi, baraj sistemi ile seçim ve siyasi partiler yasasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bakioğlu, “Kriz ortamlarında devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyenler için aflar çıkarılıyor. Bunun yanında borcunu düzenli ödeyen dürüst vatandaşlar ise ceza çekiyor. Aflar yapılsın ama borcunu zamanında ödeyen de mükafatlandırılsın” diye konuştu.

ESİAD YİK Başkanı Kemal Çolakoğlu da, “Şu anda ekonomimizi kırılgan değil ama ne yazık ki toplum kırılgan hale geldi. Şu anda bizin Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye’ye ve ilkelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Demokrasi Cumhuriyet ile birlikte olmalı. Bu ikisini birbirinden ayırt edemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti ancak laik, sosyal hukuk devleti, tek bayrak, tek ülke ve tek millet ile birlikte olabilir. Bu ilkelere sahip çıkan herkesle biz birlikte oluruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, Bülent Akgerman’ın yönetim kurulu listesi üyelerin oy birliği ile 3 yıl için seçildi. YİK Başkanı da Kemal Çolakoğlu oldu.
 
Seçimlerin ardından konuşan ESİAD yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, ESİAD üyelerine teşekkür etti. Sıtkı Şükürer gibi düşünce ve gönül adamı, ESİAD’a farklı bir boyut kazandıran bir başkandan sonra işinin çok zor olacağını dile getiren Akgerman, şöyle konuştu:
“3 yıllık görev sürem boyunca eşim ve ailemde büyük fedekarlık yapacak. Onlara şimdiden teşekkür ediyorum. ESİAD’ın da üzerimde ciddi bir ağırlığı olacak. Bunun da sorumluluğu gerçekten büyük.”
 
ESİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu
Bülent Akgerman
Arzu Amirak
Nihat Gündüz
Oğuz Özkardeş
Erol Narin
Fadıl Sivri
Alphan Manas
Ünal Kocaman
Cemal Elmasoğlu
Levent Uşkay
Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar
 
ESİAD yeni YİK Başkanlık Divanı
Kemal Çolakoğlu
Enis Özsaruhan
Mehmet Ali Kasalı
Sıtkı Şükürer
 
Denetleme Kurulu
Noyan Gürel
Mete Uğuz
Muhittin Bilget
 
Haysiyet Divanı
İdil Yaşar Yiğitbaşı
Halil Şahin
Lucien Arkas

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan tarım ve ormancılık yorumu
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş tarım ve ormancılık ihracatının ...
Eskinazi: Paniğe gerek yok
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi kumaş ve konfeksiyon ...
VOB’dan yeni ortaklık kararı
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın 2 milyon lira sermayeyle kurulması ...
 
SIM kartla hesabınız boşaltılabilir
Sanal Banka Mağdurları Derneği Başkanı Polatoğlu, “tek kullanımlık şifre” ...
Erdoğan'a destek Boyner'e eleştiri!
Meclis Başkanlığı seçimi sonrası ilk toplantıda konuşan İTO Başkanı Demirtaş ...
Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz
Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 9.2 .büyüyerek Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu.
 
Cimbom’a kira sürprizi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, "Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat ...
İTO'da Özpoyraz dönemi
İzmir Ticaret Odası’nda seçim heyecanı sona erdi. İTO’nun yeni Meclis ...
‘Yabancılar piyasaya güveniyor’
İMKB Başkanı Erkan, yabancı yatırımcıların küresel krizde İMKB'den çıkmadıklarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva