HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2017 Çarşamba - 09:17

Bucaspor’da mali krize Piriştina el koydu: Seferberlik çağrısı!

Sahaların iyileştirme çalışmalarının yanı sıra puan silme cezasına yol açabilecek futbolcu borçlarının da ödenmesi konusunda talimat veren Belediye Başkanı, kongre öncesi seferberlik çağrısı yaptı.

Bucaspor’da mali krize Piriştina el koydu: Seferberlik çağrısı!

EGEDESONSÖZ – Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta zor günler geçiren ve maddi zorluklarla boğuşan Bucaspor’da yönetim olağanüstü kongre kararı alırken, kongre tarihini 17 Mart olarak belirledi.

Başkan Çetin Kayışlı, gelinen noktada kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "24 Aralık 2014 tarihinden bu yana tüm zorluklara göğüs gelerek kulübü yönetmeye çalıştım. Artık benim dinlenme zamanım geldi. Arkamdan atıp tutanları mart ayında göreve bekliyorum" açıklamasının ardından bu kez Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan detaylı bir açıklama gelmedi.

‘Bu iş ekip işidir’ vurgusu yapan Piriştina, “yeni adaylar, taraftarımız ve Bucalılar ile birlikte bu sıkıntıların hepsini aşacağız” ifadelerini kullandı. Başkan sahaların iyileştirme çalışmalarının yanı sıra puan silme cezasına yol açabilecek futbolcu borçlarının da ödenmesi konusunda talimat verdiğini açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bu iş ekip işidir
İlçemizin gurur kaynağı Bucaspor zor günlerden geçmektedir. Bizlerin bir buçuk yıldır yaptığı uyarılar ve Kulübümüzün Başkanı Sayın Çetin Kayışlı’nın bu süreçte göstermiş olduğu tüm çabaya rağmen bugün gelinen nokta göstermiştir ki bu iş bir ekip işidir.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bugüne gelindiğinde ise içimizi acıtan olaylara tanık olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak her kara günün sonunda gün yeniden doğar. İnanıyorum ki mevcut başkan, yeni adaylar, taraftarımız ve Bucalılar ile birlikte bu sıkıntıların hepsini aşacağız.

Bunları duymak bizi kahretti!
Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı ile bir araya gelerek yaptığımız görüşmede yönetimden para toplanamadığı, kulübün çıkmaza girdiği, eski futbolcular Dady ve Carlos’un alacaklarının ödenememesi nedeniyle verilen cezadan dolayı -6,-6 olmak üzere toplamda 12 puanın silinmesi durumunda takımın küme düşeceği, bu durumda çaresiz kalınacağı söylendi. Başkan Kayışlı ile birlikte görüştüğümüz futbolcu Emre Toraman da Olduruk’ta antrenman yaptıkları sahaların üzerinde yürünemeyecek kadar kötü olduğunu aktardı.

Bu görüşmenin sonrasında Bucaspor Futbol Akademisi yöneticileri ile yaptığımız görüşmede ise çocuklara yemek çıkarmakta, takımı maçlara götürecek araçlara mazot dahi almakta zorlandıkları, akademinin faaliyetlerini sürdürme noktasında tıkandıkları aktarıldı.

Bunları duymak, Buca’ya ve Bucaspor’a gönül vermiş bizleri kahretti. Bugüne kadar haklı çıkmaktan böylesine acı duyduğum bir durumla karşılaşmamıştım. Kulübümüz için böylesine önemli bir dönemde sorumluluk ve görev hepimize düşmektedir.

O paralar ödenecek, puan silinmeyecek!
Tuttuğum takım ve kente karşı olan sorumluluğumun bilinciyle ilk adımda, Bucaspor Futbol Akademisi’nin 120 sporcusunun tüm gıda, mazot ve ulaşım ihtiyacının karşılanması için talimat verdim. Kulübün Olduruk’taki antrenman sahalarının bakım ve tamiratları için Belediyemizin ilgili birimleri tarafından gerekli fizibilite çalışması yapılmış olup, yaklaşık yarım milyon lirayı bulan iyileştirme çalışmasının başlanması için de talimat vermiş bulunmaktayım. Futbolcuların ödenememiş olan primlerinin 125 bin liralık bölümünün ödenmesi için de gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Kulübün, eski futbolcuları Carlos ve Dady’ye olan borçları konusunda da futbolcuların avukatları Nihat Güman ve Nelson Suarez ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, yapılandırılan borç toplamının, 12 puan silinmemesi için gerekli olan 200 bin liralık kısmının ivedilikle ödenmesi noktasında mutabakata vardık. Böylelikle “puan silme” cezasını da engellemiş olacağız.

Destek çağrısı
Buradan camiaya bir çağrı yapmak istiyorum. “Fırtınalar”a gönül vermiş herkesi ama herkesi kulübe destek olmaya çağırıyorum. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina olarak ben başta olmak üzere tüm Buca Belediyesi ailesi, gururumuz ve onurumuz Bucasporumuz için imkanlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz.

Özet olarak, Bucasporumuzun fedakar futbolcularının primlerinin ödenmesi, Olduruk’taki antrenman sahalarının, sorumluluğumuzdaki Arena Stadı standartlarına getirilmesi, geleceğimiz, umudumuz Akademi’deki yavrularımızın sorumluluğu ve giderleri, yabancı futbolcuların ödemelerindeki sıkıntılar giderilerek, 12 puanın silinmesi, dolayısıyla da ligden düşme tehlikesi durdurulmuştur.

Kamuoyunda da bilindiği üzere bir önceki kongrenin iptali için üyeler tarafından açılmış bir dava mevcut olup; mahkeme tarafından alınacak iptal kararına meydan vermeden yönetim tarafından genel kurulun iradesine gidilmesi memnuniyet vericidir. İnanıyorum ki 17 Mart 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen, demokratik ve yasal Olağanüstü Genel Kurulun sonucunda seçilmiş yönetim çok daha iyisini yapacaktır. Biz de oluşacak yeni yönetimle birlikte Bucasporumuza desteğimizi devam ettireceğiz.

Her ne kadar “Kulüp belediyenin sorumluluğu değil” diye düşünenler olsa da “Bucaspor hepimizin sorumluluğudur” diyor; ellerinden gelen katkıyı Kulübümüze sağlayan Bucaspor Başkanı ve yönetimine, geçmiş dönemlerde katkı koyan tüm Bucasporlulara teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar çeşitli vesilelerle yaptığımız ayni ve nakdi desteğimize ilave olarak; bugünkü şartlarda, tüm Bucasporluların, bizlerin başlattığı bu seferberliğe, yönetimin oluşması ve Kulübün yaşatılması sorumluluğunu üzerlerine alarak katılmalarını bekliyorum.

Bucasporumuzla nice şampiyonluk kupaları kaldırmak dileğiyle…

 
İstanbul'da 41 adrese DEAŞ baskını!
 
Siyahi oyuncular ilk kez Oscar'a tüm alanlarda aday
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2017 Perşembe 02:32

3 yıldır neredeydin? şimdi mi aklına geldi bucaspor.. buca belediyespor'a yıllık akıttığın paranın onda birini bucaspor için verseydin bu durumda olmazdı.. bu popülist söylemlerin neyi değiştirecek bekleyip göreceğiz..

Yorumu oyla      12      5  
22 Şubat 2017 Çarşamba 19:52

Belediyeler yarışmacı takımlara lütfen destek olmasın, buna ne para ne bütçe yeter. Yazıktır, bir futbolcu bu ligde 250 bin tl ye oynar, 20 futbolcudan hesapla. Altyapıya, tesisleşmeye ise sonuna kadar destek

Yorumu oyla      11      5  
girit 22 Şubat 2017 Çarşamba 12:03

adamsın adam

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendikadan Başkan Tosun’a mobbing tepkisi
Belediye Başkanı Tosun tarafından iki kez görev yeri değiştirilen memur ...
İZSU’dan 2 ilçede 7 milyonluk ‘yağmur suyu’ harekatı
İZSU, yağışlarda sıkıntı yaşanan Buca Kuruceşme, Buca Koop, Çamlıkule ...
DİSK’ten Pekdaş’a ‘hayır’lı ziyaret
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı ...
 
Büyükşehir’den çocuklar için örnek program: Yaşasın sanat
Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ...
Büyükşehir 'çatıyı' kurdu: İzmir'de iş ve aş seferberliği!
Büyükşehir, işsizliğe karşı daha etkili adımlar atabilmek için kentin ...
Karşıyaka’nın ‘Çocuk Kütüphanesi’ çok sevildi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde açılan Şebnem ...
 
Bornova’ya Bulgaristan'dan kardeş ziyareti
Başkan Atila Bulgaristan’ın Koşukavak, Killi ve Yenipazar belediye yetkililerini ağırladı
Torbalı'da tarihe 'şiir'le yolculuk
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen 'Şiirlerle Osmanlı' konulu söyleşide ...
Orman Bakanlığı'ndan İzmir'de 'sakız' harekatı!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kilosu 100’lerce ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva