HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2018 Pazar - 10:20

Buca trafiğine otopark hamlesi

Kent merkezinin tarihi sit alanı olması nedeniyle yol genişletmesi gerçekleştiremeyen Belediye, Buca trafiğine derin bir nefes aldıracak Buca Metro inşaatı tamamlanana kadar yeraltı ve bölgesel otoparklarla şehir içi trafiğini rahatlatacak

Buca trafiğine otopark hamlesi

Kent merkezinin tarihi sit bölgesi olması nedeniyle yolları genişletme şansı olmayan Buca Belediyesi, Buca Metrosu inşası tamamlanana kadar kent içi trafiğini bölgesel bazda yapılacak otoparklarla çözmek için harekete geçti.

Trafik yoğunluğuyla mücadelede en önemli adımın otopark olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “ Büyükşehir Belediyesi’nin kentin iki önemli girişinden biri ve otoyola tek bağlantı noktası olan Tınaztepe’deki Doğuş Caddesi’nde yaptığı yol genişletme çalışması ve Kasaplar Meydanı’ndaki 150 araç kapasiteli yeraltı otopark ve çevre düzenlemesi Buca trafiğini rahatlattı. Bornova yönünde gelişen trafikte yine Büyükşehir Belediyemizin inşasına devam ettiği Buca-Bornova’yı birbirine bağlayacak derin tünel projesi tamamlandığında düzene girecek” dedi.

METRO KAÇINILMAZ YATIRIM
İnşası devam eden her yatırımına otopark alanı belirleyen, Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nde 150, Adatepe Kapalı Pazaryeri’nde 150 ve Ova Kapalı Pazaryeri’nde 50 araçlık otopark inşası için çalışmalarını sürdüren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Şirinyer Projesi de hayata geçince Buca’nın yaklaşık 1200 araçlık otoparka kavuşacağını söyledi. “Buca’nın ana arteri tarihi sit alanı olduğu için çivi çakamıyoruz. Tek şansınız var, yerin altına inmek. O yüzden Metro, Buca için kaçınılmaz bir yatırım. Şu an bakanlıkta imzada.  Büyükşehir Belediyemiz imzadan çıkar çıkmaz ihaleye çıkacak. Biz de otoparklara yöneldik. Kentin merkezinde ne kadar otopark olursa diğer yaptığınız hizmetleri besler diye düşünüyoruz. Bizde bu dönem ciddi bir atak yaptık. Kasaplar Meydanında yeraltında 150 araçlık otopark var. İnşası devam eden Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde yeraltı otoparkı yapıyoruz. Şirinyer Projesi’nde de mahkeme aşaması tamamlandı. İnşallah Büyükşehir Belediyemizle bu yılsonunda kazma küreği vuracağız. Orada da 800 araçlık otopark olacak. Yani Kızılçullu’dan girip kent merkezine gelene kadarki alanda yaklaşık 1200 araçlık otopark olacak. Bir de bölgesel otoparklar oluşturuyoruz. Yer altı ve bölgesel otoparklarla Buca’da trafiğin rahat bir nefes alması sağlanacak” diye konuştu. 

 
İzmir'de otomobilsiz gün!
 
Bornova’ya 3 yılda 3 kültür merkezi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 23 Eylül 2018 Pazar 19:21

Önce diye bir şey yok. Her ikisi de yapılacak. Birinin her türlü proje, bürokratik işi bitmiş, diğeri hala daha onay bekliyor. Ne yapsalardı, her şeyi hazır işe başlamasınlar mıydı? Şirinyer park projesi de yıllardır mahkemelik. Başkan süreç bitti diyor da umarım niye davalık olmaz da iş yapılır.

Yorumu oyla      9      5  
Otopark 23 Eylül 2018 Pazar 14:45

Metro Narlıdere’den önce Buca’ya yapılmalıydı ! Üniversitesi var ! Nüfusu yarım milyon ! Balçova , Narlıdere nüfusu toplasan 150 bin yapmaz !

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de otomobilsiz gün!
İzmirliler, “Otomobilsiz Kent Günü” çerçevesinde motorlu taşıt trafiğine ...
Ege'ye bir sakin şehir daha!
Cittaslow Genel Başkan Yardımcılığı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü ...
Konak Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi’nin yeni yönetimi belli oldu
Konak Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi’nin Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu yapıldı.
 
Büyükşehir’den hurda sorununa neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşanan hurda sorununa kalıcı ...
İzmir örnek oldu: Avrupa’dan büyük övgü
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için İzmir’e gelen Avrupa Birliği ...
İzmir'de otomobilsiz gün
İzmir'de, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında Cumhuriyet ...
 
Kemalpaşa'da birlik aşuresi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Soğukpınar Mahallesi Tahtacılar ...
İzmir Körfezi'nde festival heyacanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Körfez ...
Başkan Pekdaş: Emek en yüce değerdir
DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi’nin düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva