HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2016 Cumartesi - 18:46

Buca’nın yeni merkezinde Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Sorgulayın!

Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin açılışını yapan CHP Genel Başkanı, “Atatürk’ün gençliğe hitabesini haftada bir kez okuyun. Gencin görevi sadece kendi sorunlarını değil toplumun sorunlarını çözmektir. Dünyayı sorgulayın, her şeyi sorgulayın. Okuyun” dedi.

Buca’nın yeni merkezinde Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: Sorgulayın!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 günlük İzmir programı çerçevesinde Kasım ayında yaptığı ziyarette yoğun ülke gündemi nedeniyle töreni ertelenen Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin açılışını da yaptı.

Buca Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde bininci üye Adnan Doğukan Toprak’a IPAD hediye eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gençlere de önemli mesajlar verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Madem Türkiye Cumhuriyeti size emanet edildi, Atatürk’ün gençliğe hitabesini haftada bir kez okuyun. Gencin görevi sadece kendi sorunlarını değil toplumun sorunlarını çözmektir. Dünyayı sorgulayın, her şeyi sorgulayın. Okuyun” dedi.

GENÇLERDEN ÇİÇEK YAĞMURU
Kılıçdaroğlu sahneye adımını attığı an Buca’nın gençlik örgütü genel başkanlarını çiçek yağmuruna tuttu.



GENEL BAŞKANDAN GENÇLERE NASİHAT…

CHP Genel Başkanı eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
Bizim öğrenciliğimizde bu tesisler yoktu. Keşke olsaydı ama siz çok daha fazlasına layıksınız.  Şunu asla unutmayın; Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni sadece ve sadece gençlere emanet etmiştir. Tüm gençlerden isteğim; madem Türkiye Cumhuriyeti size emanet edildi, Atatürk’ün gençliğe hitabesini haftada bir kez okuyun.  Bugün yaşadığımız pek çok soruna oradan gönderme yapıldığını göreceksiniz. Gençler bu ülkenin dünyada saygınlık kazanması için temel unsursa hitabeyi ve Nutuk’u okuyacağız.  Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü yeteri kadar tanımıyoruz, gençlerimize yeteri kadar öğretemiyoruz.  Atatürk’ün iki temel ayağı vardır. Birisi bağımsızlık ve özgürlük... ‘Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir’ der. Bir ülke bağımsız ve insanları özgür değilse o ülkenin geleceği yoktur.  Diğer konu özgürlüğü ve bağımsızlığı savaş meydanlarında aldılar. Ama sürekli kılmanın temel koşulu ekonomiden geçer. Bir ülke üretmiyorsa başkalarının ürettiğini tüketiyorsa o ülkenin geleceği parlak değildir.  ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülkenin geleceği karanlıktır’ der.  Bu kentte İktisat kongresini toplamıştır. Bir metrelik demiryolu yoktu. Okuma yazma oranı kadınlarda binde 8, erkeklerde yüzde 6… Bugün çok bilmişler söyler ya o zaman niye demokrasi yok, çok partili hayata geçilmedi?’ diye. Hakkari’de kurulacak seçim sandığının başına okumuş adamı nereden koyacaksınız? Gençler kişisel çıkar peşinde koşmamalı. Sanata, spora, siyasete ilgi gösterin. ‘Aman bana ne?’ demeyin. Dediğiniz an bu ülkede yaşamanızın hiçbir anlamı kalmaz. Gencin görevi sadece kendi sorunlarını değil toplumun sorunlarını çözmektir.

LOZAN VE OSMANLI GÖNDERMESİ!
Dünyayı sorgulayın, her şeyi sorgulayın. Okuyun. Yakın tarihimizi, Cumhuriyet tarihimizi okuyun. Cumhuriyetin hangi koşullarda kurulduğunu bilin. Cumhuriyet bize altın tepside sunulmadı. Bugün Türkiye’yi yönetenler yakın tarihini bilmeyenlerdir. Rivayete göre konuşuyorlar. Bilgi birikimleri yok. Lozan’ı tartışmaya açıyorlar. Oysa Lozan bu ülkenin tapusudur. Sevr’i de bilmiyorlar. İşgali bilmiyorlar. Osmanlı atalarımızdır. Gurur da duyarız. Ama Osmanlı neden battı? Bunu hiç sorgulamıyoruz. Eğitim sisteminden dolayı battı. Osmanlı kendi sonunu aşama aşama eğitimsizlikle hazırladı. 

TÜRKİYE RUSYA’YA YÜZDE 60 ORANINDA BAĞIMLI
Bir ülke enerji konusunda başka bir ülkeye yüzde 40 oranında bağımlı olamaz. Olursa bağımsızlığı her an tehlikededir.  Şu an Türkiye Rusya’ya yüzde 60 oranında enerji olarak bağımlı. Biz ilişkiler bozulsun derdinde değiliz ama bunları düşünmeniz lazım. Planlama denilen bir kavram var. Niye vardır? Bir ülkenin geleceğini sağlıklı nasıl inşa ederiz. Halklar uzun vadeli düşünemez. Bunu düşünecek olan bürokrasidir.

ÇALMADAN ÇALIŞSIN!
Demokrasi nedir? Ben bir vergi ödüyorsam ve hesabını sorabiliyorsam demokrasi vardır. Herkes her alanda vergi ödüyor. Arabaya biner ödersin, sinemaya gider ödersin, bir tek soluduğun havanın vergisini vermezsin. Bir ülkede bir saray yapılır da kaça mala olduğu hala söylenmezse bu ülkede demokrasi yoktur. Soruyoruz söyleyen yok. Başbakan, bakanlar herkes biliyor. Yapılan yanlışı biliyor ama açıklayamıyorlar. Ödenen her verginin kuruşunu sormak zorundadır. Siyasi ahlak yasası çıkaralım deniyor. Gençlere kötü örnek oluyorlar. Yeni bir şey çıktı, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ deniyor. Yahu çalmadan çalışsın…

TARİKAT GÖNDERMESİ!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu güzel tesisi gençlik kollarımız, emekçilerimiz ve büyükşehir personelimizin katkılarıyla ortaya çıkardık. Tesis ismi de ilçe başkanımızın önerisiyle ölümsüzleşti. Sayın Genel Başkanım çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için verdiğiniz önemi biliyoruz.   Eğer çocuklar tarikatlara bırakılırsa ne kadar tehlikeli sonuçlar çıkacağını gördük. Sizin talimatınızla okul altından başladık.  Çocuklarımıza lise çağına kadar destek olduk” dedi. Başkan Piriştina gerçekleşen ve gerçekleşecek diğer projeler hakkında da bilgi verdi.

GÖKTEPE’DEN GENÇ ÇIKIŞI, ERDEM’DEN DESTEK
Merkezdeki amfi tiyatroda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gelmesini bekleyen kalabalık büyük çoğunlukla gençlerden oluştu.

Parti yöneticileri az sayıdaki yaşlı vatandaşları koltukları tamamen gençlere bırakması için uyardı.

Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe mikrofonu alarak, “Siyasette yer vermiyorsunuz bari burada yer verin. Bugün burayı gençlik ateşiyle yakaladım” diye esprili bir konuşma yaptı. Başkan Göktepe’nin bu çıkışı alanda homurtulara neden oldu.

Tepki toplayan Göktepe’nin ardından bu kez İstanbul Milletvekili Eren Erdem söz aldı ve “Siyasette gençlere yer verelim deniyor. Haydar kardeşim o kadar içten söyledi ki, konuşma ihtiyacı hissettim. Lütfen gençlerimize yol açalım” dedi.

MERKEZDE NELER VAR?
Buca Belediyesi tarafından yaptırılan ve çamaşırhaneden fitness salonlarına, cep sinemalarından workshop alanlarına kadar gençlerin tüm aktivitelerine ev sahipliği yapacak şekilde projelendirilen merkez, 4,5 milyon TL’ye mal oldu. Yapım maliyetinin yüzde 60'ını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı.

Buca'daki gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir tesis olarak düzenlenen merkezde 3 adet cep sineması bulunuyor. Tarık Akan Gençlik Merkezi'nin diğer hizmetleri sadece üniversite öğrencilerinin kullanımına açık olacak. 18-29 yaş arası üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri merkezin hizmetlerinden üye olarak, ücretsiz yararlanacak. 5 katlı merkezin bodrum katında play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor.

Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35'er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor.

Gençlik Merkezi'nin 3. kat ise cep sinemalarının katı olarak belirlendi. Salonlardan ikisi sadece cep sineması olarak, biri de hem sinema hem de tiyatro salonu olarak düzenlendi.

Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek.

 
Ve anayasa teklifi Meclis'te: İşte maddeler
 
AK Parti ve MHP'den 'Anayasa' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumartesi bereketi: Buca ve Sahilevlerine yeni hayat!
Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü ve Sahilevleri'nde ...
Büyükşehir ihaleye çıktı: Buca konutları sahiplerini bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da inşa ettiği konutların 34 dairesini ...
Karşıyaka’da Kent Koop zincirine üçüncü halka
Karşıyaka Belediyesi; Mavişehir ve Bostanlı’nın ardından üçüncü şubeyi ...
 
Konak'ta bir yeni spor merkezi daha
Vatandaşın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren ...
Karabağlar’da ‘temiz çevre’ harekatı: Başkanlar çöp topladı
"Temiz sokaklar, temiz çevre" için düzenlenen etkinliğe katılan Karabağlar ...
İzmir’de empati zamanı: ‘Özel’ merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Kocaoğlu
Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
Travel Turkey Çeşme'ye umut verdi
İzmir'de 10. kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Çeşme rüzgarı ...
Büyükşehir'den zeytin üreticisine 'kasa kasa' destek!
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
Başkan Arslan’dan manidar ‘araba’ paylaşımı!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ilçede sürekli tartışma konusu olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva