HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2013 Pazartesi - 13:35

Buca’nın üretken kadınlarından Tatı’ya tam not

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Kent Konseyi üyeleri ile pazar kahvaltısı yaparak, Buca’nın dünden bugüne nasıl geliştiğini, Buca’da yapılan ilklerin ne oldukları hakkında birçok konuyu paylaştı.

Buca’nın üretken kadınlarından Tatı’ya tam not

İZMİR - Buca Belediyesi Kent Konseyi üyelerini aileleri ile birlikte Buca Gölet alanında ağırlayan Başkan Ercan Tatı, yaklaşık bir saat süren bir slayt gösterisi ile kendi döneminde gelişen Buca’yı anlattı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya eşi Oya Tatı, Buca Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, Buca Kent Konseyi Üyeleri ve aileleri katıldı.
 
Yaklaşık iki yüz kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Başkan Ercan Tatı, Buca Kent Konseyi’nin İzmir genelinde en başarılı ve en çok çalışan kent konseyi olduğuna değindi. Buca Kent Konseyi’nin her bir üyesiyle gurur duyduğuna değinen Tatı, “ Dört buçuk yıldır Buca’da başkanlık görevini sürdürüyorum. Bu zaman diliminde birçok projede Kent Konseyimiz ile hareket ettik. İyi günlerimiz yanında çok kahrımızı da çektiler. Kent Konseyi Başkanımız başta olmak üzere her yaştan üyemize teşekkürlerimi sunuyorum”  dedi.
 
Buca’nın bugüne kadar kaderiyle oynayarak Buca’yı ve Bucalı’yı yokluğa mahkum edenlere isyan eden Başkan Ercan Tatı, geçmiş dönemde yapılan yanlışları da haykırdı. Dört buçuk yıllık başkanlık görevinde birçok ilki Buca’ya kazandıran Tatı, geçmiş dönemlerde Buca’nın borç batağına düşürüldüğünü anlattı. Seçim zamanı Buca’ya afişler asılarak kapalı pazaryeri, yüzme havuzu, bulvarlar ve birçok şeyin sıralandığını ancak kendi dönemlerinde bunların inşa edilerek hayata geçtiğini söyledi. Başkan Tatı Buca’ya yapılan hizmetleri de slayt üzerinden tüm katılımcılara göstererek anlatı. Tatı şöyle konuştu:

 “Biz bu belediyeyi 38 milyon TL borç ile 14 milyona indirdik. Bu arada neler yaptık. Buca'nın ilçesinin ilklerini gerçekleştirdik. İlk kez Buca'ya modern pazaryeri yaptık. Şirinyer projemiz yapılıyor. 1. 75 metre kare idi şimdi 5 metre karedir. En az kişi başına 10 metrekare olacak. Parklarımızı görüyorsunuz. Daha da örnek olacak parklarımızı yapacağız. Yörük Ali Efe Parkı, bizler bu yaşta gündüz dolaşamazdık, şimdi ise gece yarısı torunlarımız dolaşabiliyor. Sizler sayesinde dolaşıyor. Okullarımıza, camilerimize, cem evlerimize, kiliselerimize girdik, girmeye de devam edeceğiz ve çıkmayacağız. Araçlarımızı yeniledik daha da yenileceğiz. Çünkü ben köylerimin, yollarımın daha fazla araca, ve geleceğe ihtiyacı var. İkinci olimpik havuzu yapacağız. İlçemizin ilk Olimpik Yüzme Havuzunu bitirdik çocuklarımız kurslarına başladılar. Kültür merkezimiz bitti, açılışını yapacağız.”
 
“CEZAEVİ YERİNE AVM YOK”
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı dört buçuk yılını değerlendirdiği toplantıda Buca Cezaevi ile ilgili akıllarda soru işareti olan bir konuya da değindi. Başkan Tatı, Buca Cezaevi’nin kaldırılması halinde onun alanına Alışveriş merkezi yapılacağı söylemlerine karşı çıktı. Tatı, görevi süresince eğer cezaevinin kalkması durumunda alanı AVM olarak değil yeşil alan olarak kullanacaklarını söyledi. Tatı, “Buca’ya AVM yapılmayacak. Buca halkının dolaşacağı yeşil alan yapılacak. Çocuklar için park ve eğlence merkezi yapılacak. Tiyatrolar, oyunlar sergilenecek. Mensubu olduğum partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi, rant partisi değildir. Rant bekleyenler gitsinler şeyhlerinin elini öpsünler” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ASLI 26 Eylül 2013 Perşembe 09:56

Teşekkürler başkanım.Ağzı olan konuşuyor.Siz onlara bakmayın.Buca halkı siz çok seviyor.ve destekliyor.Bazı yorumcuların rahatsızlığı artmış yine.Tabii Bucada yaşamadıkları yaptıkları yorumlardan belli zaten.

Yorumu oyla      12      5  
24 Eylül 2013 Salı 09:27

allah aşkına şu cümleye sağlam 3-5 örnek verecek biri var mı ( Park ve pazaryeri martavalı hariç olsun ama ) " Dört buçuk yıllık başkanlık görevinde birçok ilki Buca’ya kazandıran Tatı.." Nedir bu ilkler ?

Yorumu oyla      12      8  
YORUMCU BABA 23 Eylül 2013 Pazartesi 16:10

Cemil Şeboyun Bucaya Kazandırdıkları İle Bizim Partimizin Mevcut Belediye Başkanının Yaptıklarını Kıyaslıyorumda,Arada Dağlar Kadar Fark Var.Hâla Andersondan Masallar Anlatıyor.Sen Kendini AFİŞLER le Ne Kadar Methetsende,Bucalılar Neyin Ne Olduğunu Biliyor.Dua Edinde Cemil Şeboy Tekrar Aday Olmasın.Şu An Bile Yanında Amatör Küme Futbolcusu Gibi Kalıyorsunuz.

Yorumu oyla      26      13  
TC DEMOKRAT 23 Eylül 2013 Pazartesi 14:26

Gelelim Asıl Konuya.4,5 Yılda Yapılanları Sıralıyalım. 1-Her Şeyi Bahane Edip Yapılan Gereksiz KONSERLER. 2-Her Köşe Başında Açılan BAR-BİRAHANE ve KAFELER. 3-Kaldırımların Esnaflar Tarafından İşgaline Göz Yumulması. 4-Her Taraf Beton Yığınına Dönerken,Otoparksız Binalara Ruhsat Vermeniz. 5-Menderes Caddesindeki Trafiğe B.Ş.B.ile Birlikte Çözüm Bulamayışınız. 6-Sokaklar Asvalt Diye Ağlıyor,Umurunuzda Değil. 7-Okullar Ve,Camilere Yapılan Hizmetleri Yasa Gereği Zaten Yapmak ZORUNDUSINIZ

Yorumu oyla      28      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta yeni dönemde okullara bank
Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kentte yer alan okulların banklarını yeniliyor.
Başkan’dan ‘ahilik’ zirvesinde Başkent’e proje mesajı
Ahilik Haftası kapsamında esnaf teşkilatının temsilcilerini ağırlayan ...
Seferihisarlılar Buluşması’nda gündem barış!
4. Seferihisarlılar Buluşması’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘kuzey’ çıkarması
Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonu mesaisini kentin kuzeydeki ...
Yazmaya devam etsin diye İsmail’e sevgilerle…
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş., İzmir’in Beydağ ...
Alsancak sokaklarında bayram havası!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yıllardır esnafın ve vatandaşın ...
 
Bornova'dan 'can dostlarımıza' şefkat
Bornova Belediyesi, hasta ve yaralı hayvanların tedavisi başta olmak üzere ...
Karşıyaka'dan KARBİS'e tam koruma
Karşıyaka’yı bisikletle buluşturan KARBİS’e “hırsız” önlemi alındı. Yıl ...
Seferihisar 4. kez kültürleri buluşturdu
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve 6 gün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva