HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2017 Salı - 11:39

Buca’nın sporcuları madalyaya doymuyor

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017 yılında da başarıdan başarıya koşuyor. Tenis, futbol, taekwondo ve engelli badminton branşlarında katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalarda madalyaları silip süpüren sporcular, 3 ay gibi kısa zamanda Buca’ya 9 madalya kazandırdı.

Buca’nın sporcuları madalyaya doymuyor

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 3 yıldır artan bir ivme ile devam eden çalışmalarını madalyalarla taçlandırmayı sürdürüyor. 2017 yılına hızlı giren kulüp sporcuları katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalarda adeta kürsüden hiç inmedi. 

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün futbol, tenis, engelli badminton ve taekwondo takımları 2017’nin ilk üç ayında 3 Avrupa Şampiyonluğu, 3 Avrupa üçüncülüğü, 2 Türkiye Şampiyonluğu, 1’de Türkiye üçüncülüğü elde etme başarısı gösterdi.

“ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILAR YAKINDA”
Gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmanın en iyi yolunun sporla buluşturmak olduğunu vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İnsan hayatına dokunmanın en etkili yollarından biri de spordur. Göreve geldiğimizde insanların yaşam kalitelerini arttırma noktasında yapabileceklerimizin başına sporu koyduk. Özellikle çocuk ve gençlerimiz için sporu ulaşılabilir kılmak hedefimiz. Bu yönde de tesis ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 3 yıl içinde Belediyespor’un sporcu sayısında ciddi bir artış var. Aileler bize güvendi, çocuklarını emanet etti. Bu güven ve kararlı çalışmanın sonucunda sporcularımız da madalyaları ile yüzümüzü güldürüyor. İnanıyorum ki, birkaç yıl içinde sporcularımızla birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

3 AYDA 9 MADALYA
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz U-15 Futbol Takımımız İzmir Şampiyonu olarak katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda Kırklarelispor'u 1-0 mağlup ederek son 24'e kaldı ve Çanakkale grubunu lider tamamladı.

Kulübün tenisteki başarılı raketlerinden Orhan Gür Umur ve Arda Azkara Europe Junior Cup’da Buca’yı başarıyla temsil ederek, çiftlerde şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü engelli badminton takımı da 2017 yılını şampiyonluklarla taçlandırdı. 25-28 Şubat tarihlerinde Alanya’da yapılan 2017 Türkiye Şampiyonası’na katılan engelli badminton takımından Mine Korkmaz tek bayanlarda ikinci olurken, tek erkeklerde Arkın Toprak üçüncülük madalyasını kazandı.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımı 4-14 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen ve 46 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığı Taekwondo Festivali’nde 3 Avrupa Şampiyonluğu, 3 de bronz madalya kazandı. 

Festival kapsamındaki; Avrupa Minikler, Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkish Open-G2 müsabakalarında ter döken Bucalı sporculardan 27 kiloda Sarp Mergi Minikler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken, 55 kiloda Ceyda Akagündüz Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkısh Open-G2 müsabakaları yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu. Sude Namlı  ve Sudem Özçelik farklı kilolarda Avrupa Kulüpler üçüncülüğünü elde ederken, İlayda Aktay Avrupa Poomse üçüncüsü oldu.
 

 
İzmir'in 2 ilçesinde su kesintisi
 
Usta oyuncular Gaziemir'de ayakta alkışlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 2 ilçesinde su kesintisi
Boru hattı tamiri ve vana montajı nedeniyle Güzelbahçe ve Narlıdere'de su kesintisi yaşanacak.
Büyükşehir Belediyesi'nde Rumeli-Mardin hattı!
Balkan Dernekleri Federasyonu ile Mardinliler Federasyonu yöneticilerini ...
Karşıyaka'da bahar ‘Tay Park’ta güzel 
İzmir’i saran bahar havası, Karşıyaka’nın en gözde sosyal tesislerinden ...
 
Bornova’da 'Nutuk' dağıtımı devam ediyor
Bornova Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
Büyükpark’a bir özel mekan daha: Çınar Evi
Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe olmak üzere özel ...
Konak Tramvayı Koruma Kurulu'ndan geçti!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Konak tramvayının ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan üreticilere fidan desteği
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçilere destek olmak ...
Bakanlıktan yeni plan: Kınık'a çifte müjde
İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve hazineye ait olan arazide plan değişikliğine ...
Gaziemirliler doğa için pedalladı
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva