HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2020 Perşembe - 19:54

Buca Meclisi'nde gündem İstanbul Sözleşmesi

Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı.

Buca Meclisi nde gündem İstanbul Sözleşmesi

Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanlığı’nı Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yaptı.

Kırıklar artık Kırklar
Buca Belediyesi Meclisi’nden oy birliği ile geçen isim değişikliği kararı sonrası konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Kırklar mahallemize hayırlı olsun. Yıllardan beri veridkleri mücadeleden sonra 1950 yıllara ait bir belgeye de ulaşılmış komisyonumuz tarafından. O dönemde beklide bir hata sonucu olan yanlışı düzeltmiş olduk. Kırklar Mahallemize hayırlı olsun demek istiyorum.” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması kaçınılmazdır”
CHP Meclis Üyesi Merve Doğan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını eleştirdi. Doğan “Gündemde olan bir konuya değinmek istiyorum. Öncelikle kadınlar birçok yerde eylem yaptı. Ancak maalesef ki İzmir’de de kadınlar polis şiddetine uğradı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çok önemli olan bir İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına çok üzüldüm. Bugün baktığımızda yaşamak istiyoruz çığlığı ile öldürülen Emine Bulut, vücudu önce yakılan Pınar Gültekin, onlar koruyamadığımız kadınlar. Oysa daha adını hatırlamadığımız binlerce kadın var. Sözleşmenin 7’inci maddesini hatırlatarak sözleşmenin uygulanmasının yerel yönetimler açısından önemini de belirtmek isterim. Bizler artık genelden yerele her alanda kadın mücadelesinin toplumun geleceği için önemli olduğunu bilerek davranmalıyız. Bu konu artık siyasi meseleleri geçmiştir. İstanbul Sözleşmesinin uygulanması geldiğimiz noktada kaçınılmazdır ve tartışmaya açılmamalıdır” diye konuştu.

“İstanbul Sözleşmesi siyaset üstüdür”
Doğan’ın ardından söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya çıkmasının doğru olmadığını belirtirken “Özellikle kadına şiddetin çok yoğunlaştığı, aile içi şiddetin arttığı bir dönemde İstanbul Sözleşmesinin tartışmaya açılmasını doğru bulmuyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Şu an bu konunun tartışmaya çıkması çok doğru bir karar değildir. Bu konu siyasi konuların üstündedir” diye konuştu.

“İstanbul Sözleşmesi yaşatamamış”
İstanbul Sözleşmesi’nin ismine takılmanın anlamsız olduğunu belirten AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Tourchian, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı kartonlara katılmadıklarını belirtti. Tourchian “Keşke Buca olarak burada her türlü canlıya uygulanan şiddete karşı dursaydık. CHP Grubuna dağıtılan, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı kartonlara katılmıyoruz. AK Parti Grubu olarak biz şiddetin karşısında olduğumuz her ortamda söyledik. Keşke bugün toplu bir birliktelikle mesaj verebilseydik. İstanbul Sözleşmesi yaşatır mı? 2014’te yürürlüğe girmiş, yaşatmamış! Bizim meselemiz sözleşme meselesi değil. Biz şiddetin karşısındayız. Bütün paydaşlar bir araya gelelim nasıl durdurabiliriz, onu konuşalım. Başka bir ceza gerektiren kanunu da konuşabiliriz” dedi. Başkan Kılıç, “Olabilir. İsmini değiştirelim ama içindekiler dursun” ifadelerini kullandı. Tourchian, “Bir sözleşme üzerinden konuyu kısırlaştırmayalım” diye konuştu. Kılıç, bunun üzerine “Daha ağır düzenlemeler gelsin. Biz de onu istiyoruz" dedi.

“Sizin söylemleriniz hukuk ve muhasebe yeteneğinizin olmadığını gösterir”
Geçtiğimiz günlerde basında çıkan belediyenin zarar ettiği iddialarını yalanlayan Başkan Kılıç “Ben sizi üzecek bir durum varsa yine özür delerim. Ancak bütün ulusal basında ve yerel medyada Buca Belediyesi 50 milyon TL’yi buhar etmiş yazıyor ve ben buna bir şey demiyorum siz tepki gösteriyorsunuz. Ben çok basit bir şekilde bu haber yalandır diye söyledim. Sizin söylemleriniz burada hukuk ve muhasebe yeteneğinizin olmadığını gösterir” diye konuştu.


 
“Detaylı bir çalışma gerçekleştirildi”
Konuyla ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Nuri Aydın ise konuyla ilgili detaylı bir çalışma gerçekleştirildiğini vurguladı. Aydın: “Öncelikle biz denetim komisyonu veya hukuk komisyonunda siyasi bir düşünce ile hareket etmedik. Biz defalarca mali hizmetler müdürümüzü çağırdık ve her türlü bilgiyi aldık. Bizler avukatız, avukatların kanunu bilmeme gibi bir ihtimali yoktur. Her konuda detaylı bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.
 
“Batmaya doğru gidiyoruz”
AK Partili Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ise Buca’nın maddi anlamda çok kötü bir durumda olduğunu söyledi. Gündoğdu: “Genel olarak Buca’nın iyi gitmediğini belirtmek istiyoruz. Burada Bucalı olarak konuşuyoruz. Biz bunu araştırdığımız zaman temizlik işlerinde bende bizzat gözlem yaptım. Kadroda bulunan birçok işçinin sahada çalışmadığını görüyoruz. Biz buraya geldiğimizi de bin 486 personelimiz vardı. Herhalde yetmedi ki bin 700’lere geldi. Hizmet daha kaliteli olmasını beklerken o kaliteyi göremiyoruz. Gidişat hiç iyi değil, böyle giderse batmaya doğru gidiyoruz” diye konuştu.
 
“Buca Belediyesi 2022 yılında maddi açıdan en iyi belediyeler arasına girecek”
İddialara üzerine bir kez daha söz alan Başkan Erhan Kılıç ise belediyenin maddi durumunun kötü olmadığını aksine 2022 yılında İzmir’de belediyeler arasında en iyi maddi yapıya sahip belediyelerden biri olacaklarını iddia etti. Kılıç: “Bütün Belediyeler merkezi hükümetten gelen paralar ile idare etmektedir. Bizim yıllık 12-13 milyon gelen payımız 6 milyona düşerse tabi batarız. Kötüye gidiyor dediniz ancak 125 milyon borç ödedik bir yıl içerisinde. Biz mali disiplin konusunda da önümüzdeki yıl çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz. Bizim İller Bankası’ndaki payımız kesilmesin tam gelsin biz durumu çok çok iyi götürürüz. Buca’daki emlak vergisi miktarları çok düşük. Buca Belediyesi 2022 yılında mali açıdan İzmir’de en iyi belediyeler arasına girecektir ben bunu iddia ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Çok önemli bir değerdi"
Orkun Kalonya'lı tartışmalarınada cevap veren Başkan Kılıç: "Bir Orkun Kalonya meselesi var. Şu an Çeşme’de özel kalem. Tuncay Özkan’ı"n şoförü diyorlar. Orkun, üniversite mezunu, 2 dil bilen, donanımlı bir insan. Hiçbir zaman da şoförlük falan yapmadı. 20 yıldan beri tanırım çocuk şoförlük yapmadı. Çok kaliteli bir arkadaşımız. Orkun Kalonya 2 yıl önce CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısıydı. Ben ciddi bir değeri kaybettim. Hiç gitmesini istemezdim yani. Kalsın isterdim. O, öyle bir tercih yaptı. Şoförlük yaptı falan doğru işler değil. Yapsa da bir sakınca yok, yaptı deriz de yapmadı. Bildiğin üniversite mezunu donanımlı bir çocuk… Liyakat sahibi bir arkadaş… O seviyeye öyle geldi. Ben öyle düşünüyorum en azından. Gerçekte de olan bu" diye konuştu.

AK Parti’den canlı yayın talebi
Dilek ve temenniler bölümünde AK Parti’den meclis toplantılarının canlı yayınlanması talebi geldi. Küçük bir ücretle canlı yayının yapılabileceği hatırlatıldı. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa İnce, “Zaman zaman dedikodular oluyor. Geçen ay ‘Başkan meclis üyesini dışarı atmış’ dediler. Ben yok öyle bir şey dedim. Ama canlı yayın yaparsak bunların önüne geçeriz” dedi. Belediye Başkanı Kılıç da, “Kuyruklu yalan derler ya, bu kuyruklunun da kuyruklusu… Buna yapacak bir şey yok. 3 ay meclis yapamadık. Yaşanan ekstrem bir süreç… Seyircisiz olması doğal... Geçen mecliste meczubun biri geldi, çıkarmıştım. Yaşamın içinde var böyle şeyler, olabiliyor” diye konuştu.  

 
Bergama Belediye Meclisi tedbirlerle toplandı
 
Yeni korona kararları alındı: İzmir'de taziyeler yasaklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Belediye Meclisi tedbirlerle toplandı
Bergama Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı Koronavirüs tedbirleri ...
Beydağ'da koronavirüs denetimleri
Beydağ'da yapılan koronavirüs denetimine İlçe Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ...
Başkan Kılıç paylaştı: İşte Buca’nın Korona haritası!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden Buca ...
 
O ilçede Go-Kart pistine karşı: Doğa için nöbet!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ilçede yapılması planlanan Go-Kart ...
Torbalı’da ‘Tercih Günleri’ başladı
Her sınav ve tercih dönemi öğrencilere özel çalışmalar gerçekleştirerek, ...
Ödemiş’te Koronavirüs tedbirleri denetimi
“Kontrollü sosyal hayat dönemi” denetimleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın ...
 
Karşıyaka Zabıtası’ndan 64. yıl kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 64. kuruluş ...
Bornova’da koronavirüs denetimleri arttırıldı
Ülke genelinde koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçerek günlük ...
Başkan Batur’dan zabıtaya pandemi teşekkürü
Zabıta Haftası nedeniyle Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva