HABERLER>YAŞAM
13 Haziran 2019 Perşembe - 10:54

Buca'da yavru kediler için mama çağrısı

İzmir’de Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi bünyesinde Ege Fikir Ortaklığı Derneği'nin (EFODER) de katkıları ile kurulan Engelli Kedi Evi'nde 4 yıldır sokakta zarar görmüş, sakat kalmış, hastalık geçirmiş birçok kedinin bakımı yapılıyor. Belediye çalışanlarının yanı sıra her gün bir EFODER gönüllüsü barınağa gelerek barınak temizliği ile kedilerin beslenmesine, ilaçlarının verilmesine yardımcı oluyor. EFODER'in Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Şen Ayyıldız, engelli kedi sahiplendirmenin zorluklarına dikkat çekti.

Buca da yavru kediler için mama çağrısı

İzmir’de Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi bünyesinde 4 yıl önce EFODER’in de katkıları ile kurulan Engelli Kedi Evi’nde sokakta bulunmuş veya sokağa atılmış yavru ve yetişkin, sakat ve hasta birçok kedi bulunuyor. Kedilerin yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi amacıyla kedi yuvaları, minderleri ve oyuncakları ile düzenlenmiş olan barınakta, kedilerin hijyenik bir ortamda yaşaması için her gün düzenli temizlik ve mama desteği sağlanıyor. Belediye çalışanları tarafından yapılan bakımın yanı sıra, her gün bir EFODER gönüllüsü barınağa gelerek, engelli kedilerle ilgileniyor. Gönüllüler, barınağın dezenfekte edilmesinden mama ve suların koyulmasına, trafik kazası sonucu felç olan bir kedinin beslenmesine ve dışkı yapmasına yardımdan, enfeksiyon kapmış olan yavru kedinin göz damlasının sıkılmasına kadar kedilerin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. EFODER’in Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nde düzenlediği sahiplendirme etkinliğinde, sokak hayvanları ile buluşan çocuklardan birkaçı yavru kedi ve köpekleri sahiplendi. Çocuklara belediye tarafından hazırlanan hayvan sevgisi karnesi verildi. Hayvan severlerin desteği ve bağışları ile mama ve ilaç desteğini de sürdüren EFODER gönüllüleri, engelli hayvanlar konusunda daha büyük bir hassasiyet yaratılması ve vatandaşların bu hayvanları sahiplenmeleri için çağrıda bulundu.



'ENGELLİ KEDİ SAHİPLENDİRMEK ZOR'
2004 yılında kuruan EFODER'in Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Şen Ayyıldız, derneğin hayvan hakları, engelli hakları ve sağlık ve bilim olarak 3 kuruldan oluştuğunu belirterek, barınakta kedilere tedavi, besleme ve kısırlaştırma yapıldığını anlattı. Ayyıldız, engelli hayvanları sahiplendirmenin zorluklarına dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Onlara güzel bir yuva bulabilmek için her şeyi yapıyoruz. Altlarının temizliği, mamaları ve sularının koyulması, yerlerin dezenfekte olması, gezdirilmeleri. Gönüllü desteğine ihtiyacımız var. Buraya temizlik yapmaya değil onlarla oynamaya başlarını okşamaya sevmeye gelsinler. Buna o kadar çok ihtiyaçları var ki. Felçli olan kedimizin bakımı çok zor, özel bir bakım ve vakit gerekiyor. Buraya tek kişi gelebiliyoruz ve ona ayrılan zamanda diğerlerini aksatmış oluyoruz. Buraya sabah 8’de gelip akşam 8’de çıktığımız da oluyor. Hayvanseverlerden engelli hayvanların daha çabuk yuva bulabilmeleri konusundaki projelerle bize destek olmalarını bekliyoruz. Bu canlara elinizi uzattığınız vakit size sarıldıklarını hissedeceksiniz."



KOLU, BACAĞI OLMAYAN KEDİLER VAR
Haftada iki gün barınağa gelerek hayvanlarla ilgilenen Suzan Ayazoğlu, denge sorunu yaşadığı için yürüyemeyen ve sürekli dönen kedilerin sokakta yaşayamayacak durumda olduğunu vurgulayarak, özellikle yavru kedi mamasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ayazoğlu, şunları söyledi:

"Çalıştığım için iki gün gelebiliyorum ve o iki günü de burada geçirmeyi tercih ediyorum. Aşırı derece güzel bir spor, form tutmama yardımcı oluyor ve beni çok huzurlu kılıyor. Bu sadece onlar için değil kendim için de yaptığım bir şey. Sabahları 9 gibi geliyorum, bazen bir arkadaşım yardıma geliyor. Öncelikle tedavi olması gerekenlerin iğnelerini doktorlarımızla yaptırıyoruz. Göz tedavileri olanları kendim yapıyorum. Önce sürpriz mamaları verip, temizliğe girişiyoruz. Engelli kedilerimizin bazıları dışkılayamıyor, bunlara yardımcı oluyoruz. Gönüllü eksiğimiz var. Ben haftanın iki günü buradayım, birkaç kişi daha var. Fakat kimse gelemediği zaman bu hayvanlar bakımsız kalıyorlar. Kolu ve bacağı ampute olan kedilerimiz var, çok ufak yaşta tedavi olmadığı için kör olan kedilerimiz var, araba çarpması nedeni ile felç kalan kedilerimiz var, çocuklu anne kedilerimiz var. Denge sorunu olan kediler var, yürüyemiyorlar tam bu yüzden sürekli dönüyorlar. Bu kedilerin sokakta yaşama şansı olmadığı için burada onlarla ilgileniyoruz. Belediye bize mümkün olduğu kadar destek oluyor fakat bizim daha çok ilaç, hasta bezi ve kuru mamaya, özellikle yavru kedi mamasına ihtiyacımız var."

'SATIN ALMA, SAHİPLEN'
Göreve geldiği ilk günden itibaren sokak hayvanları ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı CHP'li Erhan Kılıç, çocuklara hayvanların bir eğlence unsuru ya da  bir oyuncak olmadığının öğretlilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, kısırlaştırıldıktan sonra bulunduğu mahalleye bırakılması özellikle sokaklarımızda tedaviye muhtaç durumdaki hayvan dostlarımızı merkezimize alarak tedavilerinin yapılması gibi birçok çalışma yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kampanyamızın ana teması ‘Satın alma sahiplen’ idi. Miniklerimizin karnelerini almadan hemen önce bir hayvan dostumuzu sahiplenerek sevince ortak olmasını amaçladık. Genç nesillere hayvan sahiplenme konusunda sorumluluk bilincinin yerleştirilmesi gerekiyor. Hayvanların bir eğlence unsuru, bir oyuncak olmadığı, onların sevgiye, şefkate ve sahiplenmeye ihtiyaç olduğu bilincinin yerleştirilmesi gerekiyor. Ailelerin de bu konuda bilinçlenerek merkezimizdeki sahiplenilmeyi bekleyen onlarca sokak hayvanımızı sahiplenmesi gerekiyor. Onları sahiplenerek bir yaşama bir ışık tutmuş olacaklar. Bu yüzden ben bütün ailelerimizi Buca Belediyesi’nin Veteriner Hizmetleri’ne bağlı olan merkezine davet ediyorum" dedi. (DHA)

 
İzmirli sanaycilerden Ankara'ya uçuş isyanı: Dönemiyoruz!
 
Mahalle bakkalının 'ucuz ekmek' zaferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın simge ismi Prof. Dr. Erkanal'dan haber var!
İzmir'in Karaburun ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren Urla Limantepe ...
'Sevgilim bana ekonomi sınıfından bilet alırsa ayrılırım!'
Şarkıcı Ebru Polat, evlilik sözleşmesi yapmadan kesinlikle evlenmeyeceğini ...
İzmir Vergi Mahkemesi Başkanı Dinç’ten üzen haber
İzmir Vergi Mahkemesi Başkanı İlhan Dinç hayatını kaybetti.
 
'Gönül Anne' ameliyatla hayata tutundu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, hayvanseverlerin sokakta beslediği ve 'Gönül ...
Düğün dansları olay oldu!
Oyuncu ve komedyen Eser Yenenler ile Miss Turkey 2015'te dördüncü güzel ...
Urla'nın iyilik dükkanı: Elde edilen gelir çocuklara harcanıyor
İstanbul'da başlayan yolculukları İzmir'e uzanan Sinem Can ve Murat Asilcan, ...
 
Deniz tutkunu Miço ilgi odağı oldu
İzmir'in Çeşme ilçesinde 'Miço' adlı Golden Retriever cinsi köpek, yüzmeyi ...
Doğal yaşamı sıcak vurdu
İzmir'de özellikle çocuklu ailelerin ilgi odağı olan Doğal Yaşam Parkı, ...
Motosikletiyle İzmir'den Mardin'e karne hediyesi götürecek
İzmir'de yaşayan Öznur Vardar (42), Mardin'de bulunan ilkokullara karne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva