HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2019 Salı - 09:57

Buca'da vandallar iş başında

Buca’da oyun parklarına, spor alanlarına ve çöp konteynerlerine kimliği belirsiz kişilerin verdiği zararlar son bir haftada tavan yaptı, spor aletleri sebepsiz yere ateşe verilirken, tahterevalli ve konteyner kapakları çalındı. “Bunun adı Vandalizm’dir” diyen ve yetkili makamlarla temasa geçtiklerini belirten  Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Bucalılara duyarlılık çağrısı yaptı.

Buca da vandallar iş başında

Hırsızlık görüntülerinin kameralara da yansıdığı olaylara karşı ilçe genelinde parkların bakım ve onarımı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Buca Belediyesi, son olarak Fırat Mahallesi’ndeki bir parkta profesyonelce kesilen tahterevallinin görüntülerini paylaşmıştı. 

GÜNDÜZ VAKTİ ÇÖP KONTEYNER KAPAKLARINI ÇALDI 
Kamu malı hırsızlığıyla ilgili soruşturma başlatılırken, görenleri şaşkına çeviren yeni bir hırsızlık vakası daha yaşandı. Buca Belediyesi’nin kent genelindeki çöp konteynerlerini arttırmak için uzun uğraşlar vermesine karşın, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Aydoğdu Mahallesi’nde TOKİ Konutlarının olduğu yere konulan akıllı çöp konteynerlerinin demir kapakları söküldü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde kimliği belirsiz şahıs, gündüz vakti göz göre göre konteyner kapağını sökerek arabasının bagajına atarak olay yerinden uzaklaştı. Bir başka kamera görüntüsüne daha takılan şahıs, elinde, başka yerlerden topladığı çok sayıda demir kapağı da bagaja atarken görüntülendi.
PARKI ATEŞE VERDİLER
Öte yandan  bir Vandalizm örneği de Şirinyer’de yer alan Mustafa İtmeç Parkı’nda yaşandı. Önceki gece bir grup şehir eşkıyası, bakım ve onarım çalışması yeni gerçekleştiren parktaki demir korkulukları devirerek spor aletlerinin ateşe verdi. Kısa sürede söndürülen yangının ardından spor aletlerinin bir bölümü kullanılamaz hale geldi. 

BUNUN ADI VANDALİZM’DİR EMEK HIRSIZLIĞIDIR, HAK YEMEKTİR 
Her iki olayla ilgili de soruşturma başlatılırken, artan saldırılar üzerine açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Her gün ekiplerimiz, bu ve benzeri birçok olaylara karşı karşıya kalıyor. İlçemizde ciddi paralar vererek zorluklarla yaptığımız parklar, her gün saldırıların hedefi oluyor. Buca’da vatandaşlarımız sokaklarına çöp konteyneri konulması için bize onlarca dilekçe gönderiyor. Biz bu talepleri bin bir zorluklarla yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. İhale süreçlerini gerçekleştiriyoruz. Fakat hemşehrilerimizin hakkı, bazı kendini bilmezler tarafından ihlal ediliyor. Bunun adı Vandalizm’dir; bunun adı emek hırsızlığıdır, vatandaşın hakkını yemektir.  Halkın vergisiyle yapılan bu çalışmalara ya zarar veriliyor, ya da çalınarak hurda fiyatına satılıyor. Biz ne pahasına olursa olsun Bucalı çocuklarımızın, spor yapan gençlerimizin, vergisini veren hemşehrilerimizin hakkını asla yedirtmeyeceğiz. Bu Vandalizm son bulana kadar tüm yetkililerle koordineli bir şekilde bu kişilerin yakalanarak hak ettiği cezayı almaları için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM
Yapılan saldırılara karşı Bucalı hemşehrileri duyarlı olmaya çağıran Başkan Kılıç, “Unutmayalım Buca hepimizin. Çocuklarımızın, yarınlarımızın geleceği için sadece Buca’da değil nerede olursa olsun bu çirkin saldırılara duyarlı olmak bir vatandaşlık görevidir. Tüm hemşehrilerimizi böyle bir olaya tanıklık ettiklerinde sağduyulu bir şekilde en yakın emniyet güçlerine veya belediyemiz yetkililerine bildirmelerini rica ediyorum. Buca bizim evimiz. Evimizi yok etmeyelim; yarınlarımızı çalan bu Vandalizm’e hep birlikte dur diyelim” dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

 
Cumhurbaşkanı karar verdi: İzmir’in o ilçesinde RES için kamulaştırmalar!
 
Gaziemir'de kursiyerler emeklerini sergiledi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Haziran 2019 Çarşamba 08:33

Bu kansızları yakalayıp öyle bir döveceksin ki bir daha kimse böyle birşeye cesaret edemeyecek.

Yorumu oyla      5      5  
VATANDAŞ 25 Haziran 2019 Salı 16:11

siz bir gelin karabağlar'ınkileri görün

Yorumu oyla      4      5  
işbaşı 25 Haziran 2019 Salı 12:18

Haberin başlığı bile durumu açıklıyor; vandallar işbaşında, onu anladık da polis nerede? Ne asayiş kadifekale yangınlarını, parklardaki vandallığı önler ne trafik polisi caddeleri geçilmez kılarak parkeden sığırları engeller! Sanırsın polis hak arayanları, seslerini duyurmak isteyenleri dövmekle görevlidir!

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova trafiğini rahatlatacak köprü
Bornova Belediyesi hem ömrünü dolduran köprüleri yeniliyor hem de trafik ...
Bayraklı'da hayvanseverlere görev!
Bayraklı Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanların korunması, sorunlarının ...
Karaburun'da temizlik harekatı
Okulların kapanması ve İstanbul belediye seçiminin tamamlanmasıyla yaşanacak ...
 
İlçeler artık Büyükşehir’e soracak: İmar'da devrim gibi karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre imar kanunu kapsamında ...
Başkan Oran'dan 4 dilde açılış konuşması
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirilen ...
Foça'nın gururu Veli Finlandiya yolcusu
2019 Avrupa Gençlik Oyunlarının Paralimpik Kategorisinde ülkemizi temsil ...
 
Torbalı'da 'İmamoğlu' coşkusu
Dün akşam gerçekleşen İstanbul seçimlerinde 800 bini aşkın oy farkıyla ...
Karşıyaka’nın gurur günü!
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaret ettiği ...
Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu: Öncelik makro projeler değil Buca’nın sorunları
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca’nın mahalle muhtarlarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva