HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2019 Salı - 09:37

Buca'da simsarlara suç üstü: Sahibinden satılık orman arazisi!

İzmir’in akciğerleri konumundaki Buca ormanlarında yaşanan işgale karşı seferberlik başlatan Buca Belediyesi, Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.  Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının Hazine arazisindeki ormanlık alana “satılık” ilanı koyması dikkat çekti. Vatandaşları mağduriyet yaşamamaları için uyararak belediye ile iletişim çağrısı yapan Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Suça ortak olmayın” dedi.

Buca da simsarlara suç üstü: Sahibinden satılık orman arazisi!

Yaz aylarında orman yangınlarıyla binlerce ağacını kaybederek ağır yara alan İzmir’in akciğerleri Buca ormanlarında fırsatçılar tarafından yapılan talana karşı mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, Buca’nın kırsal bölgeleri Kaynaklar, Kırıklar, Karacaağaç, Belenbaşı ve Doğancılar mahallelerinde gece gündüz demeden kontrollerini gerçekleştiriyor.

50 DÖNÜMLÜK ORMANDA 13 VİLLA, ÇİFTLİK EVİ VE GECEKONDU
Kontroller sırasında, Kırıklar Mahallesi Doğancılar mevkiinde yaklaşık 50 dönümlük ormanlık Hazine arazisi üzerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde milyonlarca kaçak yapının yasallaşmasına imkân sağlayan “İmar Barışı” projesinin sona ermesine aldırmadan inşa edilen 13 yapı tespit edildi. Yasal işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından ormanları katlederek yapılan villa, çiftlik evi ve gecekondu tipi 13 yapı, Buca Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

2 BİN 800 METRELİK ORMAN ALANI 400 BİN TL’YE SATIYOR
Öte yandan, yıkımı gerçekleştirilen yapılar içerisinde havadan ve karadan görüntü çekimleri gerçekleştirildi. Çekimler sırasında, bir yapıdaki “satılık” ilanı dikkat çekti. Mülk sahibi olduğunu iddia eden ve söz konusu ormanlık arazideki 2 bin 800 metrekarelik alanı çitlerle çeviren şahıs, Hazine arazisi ve içerisinde kaçak yapı için 400 bin TL para karşılığında satışını yapacağını ifade etti.

SUÇA ORTAK OLMAYIN
Yıkılan arazilerin en kısa sürede İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ağaçlandırılacağını ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşları devlet arazisini satanlara karşı uyardı.

Başkan Kılıç, “Yeşil alanlarımıza karşı fırsatçılar tarafından gerçekleştirilen talanı engellemek için seferberliğimiz devam edecek. Sadece ormanlık alanlarımızda değil, Bucamızın her yerindeki yeşil alanlarımızı koruyarak daha da arttıracağız. Bu mücadele, hepimizin mücadelesidir. İmar affından yararlanmak isteyen fırsatçılar maalesef hemşehrilerimizin hakkı olan ormanları işgal ederek yine hemşehrilerimize satıyor. Hiç kimse bu suça ortak olmasın. Hemşehrilerimizi özellikle ormanlık bölgemizde ev alırken belediye ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Bizlerin amacı bu işgallere karşı mücadele ederken kandırılmış vatandaşlarımızı mağdur etmek değil. Tapusu, imarı olmayan hiçbir yapıyı, araziyi kesinlikle satın almayın; suça ortak olmayın” diye konuştu.

 
Başkan Sandal, her gün 3 mahalleyi dinleyecek
 
Alsancak Garı’nda ‘Son Buharlı’ sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal, her gün 3 mahalleyi dinleyecek
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarıyla ...
Menderes’te otomobilsiz gün
Menderes Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ...
Selçuk 'Üzüm Festivali'nde buluştu
Gökçealan, Şerefine Salkım Hanım üzüm şenliği ile şenlendi. Üzüme dair ...
 
Menemen'de Köy Şenliği coşkusu
Menemen Belediyesi tarafından, yerelde kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ...
Kemalpaşa'nın köyleri renkleniyor
Kemalpaşa'nın köyleri renkleniyor
Bornova'da ortak projeler için inceleme
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
İzmir'de 96. yıl gururu
İtfaiye Haftası’nın ilk gününde itfaiyecilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir ...
Bornova'da aşure dayanışması
Bornova Belediyesi'nin Gökdere Mahallesi'nde düzenlediği Geleneksel Aşure ...
Gaziemir’de fark yaratan Alzheimer etkinliği
Gaziemir Belediyesi ile Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, Dünya Alzheimer ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva