HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2019 Pazar - 09:21

Buca'da gövde gösterisi: Soyer ve Kılıç ne mesaj verdi?

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile birlikte Çamlık Mahallesi Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Miting havasında gerçekleştirilen açılış töreninde Büyükşehir’in perspektifini değiştireceğini söyleyen Soyer, “Bizim önceliğimiz arka sıradakiler” dedi. AK Parti iktidarının yerel seçimlerle birlikte son bulacağını söyleyen Kılıç ise yerel seçimler için “Bu iş bitmiştir" diye konuştu.

Buca da gövde gösterisi: Soyer ve Kılıç ne mesaj verdi?

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, göçmen yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Çamlık Mahallesi Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erhan Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve çok sayıda partili katıldı.

BU İŞ BİTMİŞTİR
Buca Adayı Kılıç, Çamlık Mahallesi’nin girişinde konvoylarla, bayraklarla, davullarla, meşalelerle karşılandı. Mahalle arasını hınca hınç dolduran Bucalılar, “Birleşe birleşe kazanacağız”, Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Buca’ya derman başkan Erhan” sloganları atıldı. 

Açılış töreninde konuşmasını gerçekleştiren Erhan Kılıç, seçim ofisi açılışında beklediğinden daha yüksek bir katılım gördüğünü söyleyerek, “Ben buraya gelirken sadece bir ofis açılışı var sandım. Biz bu işi bitirmişiz. Bu iş tamamdır.  31 Mart akşamı haritadaki ampulleri söndürüp altı oku çivi gibi çıkacağız. Bunu sadece Buca’da,  İzmir’de  değil tüm Türkiye’de yapacağız” dedi.

'AKP İKTİDARI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL'
Seçim turunda esnaf ve pazar yerlerinde yapılan görüşmelerdeki tespitlerini anlatan Kılıç, ”Biz yerel yönetime aday olmamıza rağmen pazarda vatandaşlarımız bizden fiyatları indirmemizi istiyor. Bu iş bitmiştir. Artık AKP iktidarı sürdürülebilir değil. Yerel seçimlerin ardından göreceksiniz kendileri erken seçime gidecekler. Biz buradan örnek olacağız. Diyecekler ki CHP Buca’yı, İzmir’i bu kadar güzel yönetiyor; Türkiye’yi daha güzel yönetirler diyecek” ifadelerini kullandı.

BUCA’YI DA BUCASPOR’U DA BİRİNCİ LİGE ÇIKARACAĞIZ
Buca ile ilgili projelerini anlatan Kılıç, “Çok alanda görev yaptım. Ama benim için en güzeli burada sizlere projelerimi anlatmaktır. Kesinlikle yüzünüzü kara çıkarmayacağım. Biz kentimizi,  halkla beraber halkça yöneteceğiz.  Biz ortak akılla, Buca’yı da Bucaspor’u da birinci lige çıkaracağız. Nasıl çıkaracağız? Kadınlarımızı her alanda istihdam ederek, kooperatifleşerek çıkaracağız. Gençlerimize istihdam olanağı sunarak çıkaracağız.  Kaynaklar bölgesinde iyi tarım projemizi hayata geçirip üreterek çıkaracağız. Sporcular, sanatçılar yetiştirerek çıkaracağız. Buca markasını dünyaya pazarlayarak çıkaracağız. Bunu biz başaracağız. Sizlerle birlikte, ortak akılla, şeffaf bir şekilde başaracağız” diye konuştu.

TAKDİRİ İLAHİ DEĞİL TAKDİRİ İDARİDİR.
Erhan Kılıç’ın ardından kürsüye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer geldi.  Ödemiş’te kırsal kalkınmaya yönelik açıkladığı 2’inci Cemre Projeleri’ni Bucalı vatandaşlara anlatan Tunç Soyer, “Kentin yarattığı refahı eşit paylaşacağız. Bu kentin yarattığı refahı büyüteceğiz. İzmir 150  - 200 yıldır kan kaybeden bir şehir. Akdeniz ticaret hacminin 3’te 1 ini tek başına yapan liman kentiymiş.  Sonra güç kaybetmişiz. Şimdi yeniden canlandıracağız. Başka bir İzmir mümkün. Biz çocukken yerli malı haftası yapılırdı. Biz dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biriyiz denirdi. Gurur duyardık. Daha sonra ne oldu da biz tahılı, tohumu ithal eder olduk? Seller mi oldu, afetler mi oldu. Bu bir kader değildir. Bu takdiri ilahi değil takdiri idaridir. Büyüklerimiz öyle uygun görmüş. Ben bunun için siyaset yapıyorum. Başka İzmir başka Türkiye mümkün. Değişimi buradan başlatacağız” şeklinde konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSPEKTİFİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Hayata geçirilecek projelerle İzmir’in hep beraber kalkınacağını söyleyen Soyer, eşit hizmet mesajı verdi. Soyer, “Bütün bu çalışmalarımız İzmir’in ekmeğini büyütecektir. İzmir’de yep yeni bir sayfa açacak. Bu refah, bu sokaklardan büyüyecek. Bizim önceliğimiz arka sıradakiler, önceliğimiz arka mahalleler. İzmir Büyükşehir Belediyesi perspektifini değiştiriyor. Büyükşehir artık ön sıradaki protokole değil arka sırada sahneyi göremeyenlere hizmet getiriyor.  Eğer bir belediye başkanı en çok ben biliyorum diyorsa geçmiş olsun. Demokrasiyi ıskalamışızdır. Ne kadar dernek varsa, ne kadar paydaşımız varsa onlarla görüşüp  ortak akılla yapacağız. Ben sizin için bir şey yapmayacağım. Ben ne yapacaksam sizinle birlikte yapacağım. Sizin için neyin iyi olduğuna beraber karar vereceğiz. Demokrasi budur kardeşim bunu beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tunç Soyer ve Erhan Kılıç tek yumruk birlik mesajı verdi. Törenin ardından Çamlık Mahallesi Seçim Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

 
İzmir'de vahşet! Yapılan saldırı ilk değil
 
Balçova'nın Topuklu Efesi'nden tam gaz seçim mesaisi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 10 Mart 2019 Pazar 15:28

Seferihisarda ne yaptın belediyenin bütün mallarını satmaktan ve 178 defa yurtdışına çıkmaktan başka? hdp sevici soyer! Ya sen kılıç bizans oyunları ile Suat Nezir in ayağını kaydırıp kendin aday gösterilince Hak Adalet neredeydi?

Yorumu oyla      7      7  
general 10 Mart 2019 Pazar 14:29

Aynı myk ve pm, Aydoğan’ı aday gösterdiğinde demokratik değil, olmaz; Suatı gösterdiğinde çok demokratik karar oluyor öyle mi? Her iki adayım profilini inceleseniz, eğitim ve kültür seviyelerini, meclis üyesi adaylarını inceleseniz aradaki farkı görmek zor değil? İllaki hep hırsızların arsizların, mafya özentisi, ilçeye silahlı adam yollayanların adayına oy vermek mi gerekiyor? Siz bu partiye oy vermeden, belediyelerden, partinin etinden sütünden faydalanan, trollersiniz. Derdiniz hak hukuk değil, seçmene kaliteli hizmet hiç değil, tek derdiniz adayın kendi adamınız olması, kendi avantacılarınızın seçilemesi.

Yorumu oyla      7      5  
Cem 10 Mart 2019 Pazar 13:46

Insanda biraz utanma olur.

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 10 Mart 2019 Pazar 11:56

Sevgili Bucalı, Tunç Soyer’in de adaylık başvurusu yoktu. Adam iki çiçek bir böcekle vizyon sahibi gösterilip, tepeden inme büyükşehir adayı yapıldı, şaka gibi. Büyükşehir adayımız ilçe adaylarını tanımıyor, cemrelerden bahsediyor. Buca başta olmak üzere CHP İzmir’de çok şey kaybedecek.

Yorumu oyla      9      9  
Eşit Hizmet, Eşit refah paylaşımı 10 Mart 2019 Pazar 11:36

Sayın Soyer şu eşit hizmet söyleminizi açıklasanız . İzmir BB nin şu an toplu ulaşımda eşit olmayan hizmet uygulaması var . Merkez ilçelere sınırsız 90 dk aktarma hk var . Çevre ilçelere yok . Bakış açılarının adlarını koyalım. Sadece geçmiş 150-200 veya 15 yılda yspılmayan , yada eksik yapılanları eleştirmekle olmuyor .

Yorumu oyla      6      10  
Bucalı 10 Mart 2019 Pazar 10:31

Erhan bey sen adaylık başvurusu yapmışmıydın?Bu göreve talip mi oldun yoksa seni birileri piyon olarak mı sahaya sürdü?Neyin karşılığında bir anda yskya senin adın bildirildi?Projelerden önce bucalılar olarak bunları bilmek istiyoruz.Bu konuda net bir açıklama gelmeden bizden oy yok, çünkü bu şekilde bir adaya oy verirsem,odun koysak seçtiririz tezini doğrulatmış olurum ve buna vicdanım elvermiyor

Yorumu oyla      14      5  
bayraklı lı 10 Mart 2019 Pazar 10:30

marttan sonrası hdp li belediye balkan göçmenleri bu oyunu bozacak .

Yorumu oyla      9      8  
Hak Hukuk Adalet 10 Mart 2019 Pazar 10:01

Anamuhalefet partisinin lideri bu sloganı atıp Ankara''dan Istanbul''a kadar günlerce yürüdü ve bu yürüyüş Istanbul''da büyük katılımlı bir mitingle sonlandı. Daha sonra parti bu slogan üzerinden kurultaylar yaptı. Aday belirlemede de slogandaki terimler kullanılarak "Aday belirlerken hakkaniyetli ve adaletli olacağız" denildi. Ancak aday belirleme sürecinde görüyoruz ki Hak Hukuk Adalet kavramları genel başkan ve parti yönetimi tarafından çok net biçimde ayaklar altına alınmıştır. Önce MYK''dan ardından PM''den onay alan Suat Nezir''e büyük bir oyun oynanıp, çok açık bir şekilde adaylık hakkı gaspedilmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Ancak bu saatten sonra da Suat Beyin yapması gereken; partililik gereği, Buca''da CHP bayrağının dalgalanmasına yardımcı olmaktır.

Yorumu oyla      16      5  
Dost 10 Mart 2019 Pazar 09:39

Suat Nezir''e yapılan haksızlığı kabul edemiyoruz.Halktan kopuk hak''sız bir şekilde adaylığı içinize sindirebildiniz. Halkça nasıl yönetebileceksiniz?

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: Kafalarını çıkaramayacaklar!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören Aliya İzzet Begoviç Parkı'nda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da TÜGVA programında konuştu. ...
'AB ile kaldığımız yerden başlayacağız'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah Avrupa Birliği ile de Gümrük ...
 
AK Parti İzmir'den saldırıya kınama
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Bayraklı Yamanlar Mahallesi’ndeki ...
'Ortaöğretimle ilgili yeni bir şey yapacağız'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ""Ortaöğretimle ilgili yeni bir şey yapacağız. ...
Zeybekci: Kemeraltı İzmir'in kalbi, markası olacak
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ...
 
CHP'li Yücel’dan silahlı saldırıya sert tepki: Ne tehditten ne de eşkıyadan korkmayız!
İzmir'in Bayraklı İlçesi Yamanlar mahallesinde açılan, Cumhuriyet Halk ...
Soyer’in 2’nci Cemre’si Ödemiş’te düştü: 28 başlıkta neler var?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer geçtiğimiz günlerde ‘1’inci ...
Başkan Selvitopu'ndan 31 Mart mesajları: Sessiz bir sel geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar’ın Fahrettin Altay, Üçkuyular, Poligon, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva