HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2017 Çarşamba - 10:25

Buca'da en kıymetli yatırım: Eğitime zeytin dalı!

Buca Belediyesi sosyal projeleri kapsamında “Eğitime Zeytin Dalı”nda ilk fidanlarını dikti. Proje kapsamında  17 bin 500 zeytin ağacı Buca’nın bereketli topraklarında hayat bulacak.

Buca da en kıymetli yatırım: Eğitime zeytin dalı!

Belediyenin atıl durumdaki 175 bin metrekarelik tarım arazilerinin 33 bin metrekaresinde dikim tamamlanırken, geri kalan alanlarında tamamlanmasıyla toplam 17 bin 500 zeytin ağacı Buca’nın bereketli topraklarında hayat bulacak. Zeytin ağaçlarının her yıl 1 milyon lirayı bulan geliri ise üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtılacak. Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren projede ilk fidanları dikmiş olmanın gururunu yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bundan daha kıymetli bir yatırım düşünemiyorum” diye duygularını dile getirdi.

Türkiye’ye örnek projeleriyle son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Buca Belediyesi, fark yaratacak sosyal bir projeye daha imza attı. “Eğitime Zeytin Dalı” projesi ile belediyenin tarım arazilerine dikilecek 17 bin 500 zeytin ağacının geliri üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtılacak.

Mülkiyetinde olan ancak yıllardır boş duran ilçenin 5 köyündeki 175 bin metrekarelik tarım arazisini değerlendirmek için harekete geçen Buca Belediyesi, bölgeye 17 bin 500 zeytin ağacının dikimine başladı. 33 bin metrekarelik arazilerde dikim tamamlanırken, geri kalan arazilerde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Fidanların 3500’ü modern tarım teknikleri gereği seyreltme yöntemiyle sökülecek. Sökülen bu ağaçlar ise bölgedeki köylülere ücretsiz dağıtılacak.

175 bin metrekare alanda kalacak 14 bin ağaçtan yapılan hasattan her yıl elde edilecek 1 Milyon liralık gelir ise protokol imzalanacak bir vakıf kanalıyla yaklaşık 600 üniversite öğrencisine burs olarak dağıtılacak.

İLK FİDANLAR DİKİLDİ

Projenin mimarı olarak büyük bir heyecanla dikimine başlanan zeytinlikleri gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tarıma, eğitime ve kırsal kalkınmaya kaynak ve olanak yaratan proje için 1 yıldır çalıştıklarını, arazi belirleme ve tasfiye çalışmaların tamamlayarak, zeytin fidanı dikimine hazır hale getirdiklerini söyledi.

Başkan Piriştina, “Zeytin, siyasi mesele değil, bir ülkenin geleceğinin meselesi. Hepimiz bu nimetin anlamını biliyoruz. Bunun mücadelesini veren siyasetçilere yürek dolusu teşekkür ediyoruz. Bizim işimiz sadece yol kaldırım inşa etmek değil. İnsanların hayatına katkı koymak, yaşam kalitesini arttırmak ve bu bilinci aşılamaktır” dedi.

‘BUNDAN DAHA KIYMETLİ YATIRIM YOK’

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine sürekli katkı sağlayacak projenin heyecanını yaşayan Başkan Piriştina, “Bucamız 17 bin 500 zeytin ağacına kavuşurken, eğitime doğru bir zeytin dalı uzatmış olacağız. 2 yıl içinde 1 Milyon lira gelirle üniversite öğrencilerimize sürekli burs sağlayacağız. Belediye olarak eğitimi fonlama gibi bir çalışmaya girerken köklerinin sağlam olmasını istedik. Bu çalışmanın, bu bursun kökleri en sağlam zeytin ağacına dayanıyor. Zeytin verdikçe, doğa var oldukça her bir zeytin tanesi bir öğrenciyi okutmaya yarayacak. Yeter ki doğa anayı koruyalım, çevreye duyarlı olalım. Yıllar sonra bu alanlarda büyüyen zeytin ağaçlarının gölgesinde bursuyla okuyan çocuklarımızı göreceğiz. Bundan daha kıymetli yatırım, daha kıymetli bir yaşam kaynağı sağlamak mümkün değil” dedi.

 

 

 
Arama-kurtarma emin ellerde: Şampiyonlar İzmir'den!
 
CHP'li kadınlardan Başkan Pekdaş'a övgü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı Zeki 14 Haziran 2017 Çarşamba 20:45

2 yıl içindemi .Bu ağaçlar en az 5-6 sene sonra az az meyvelerini veriri.Size kim demiş başkanmı 2 yılda 1 milyon geliri olcak diye.ağaçlara baksana 5 yılda anca toparlar.az daha büyükleri dikilsedeydi belki 3 sene sonra olurdu.bu küçük ağaçlarla 10 yıl bekleriz.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arama-kurtarma emin ellerde: Şampiyonlar İzmir'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin arama ve kurtarma köpekleri ...
Ödemiş Belediyesi’nden gaziler ve şehit yakınlarına iftar
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.
14 iş makinesi, 18 kamyon: Büyükşehir'den Meles seferberliği!
İZSU, yağışlı mevsimin bitmesinin ardından Meles ve Arap derelerinde  temizlik ...
 
Kemalpaşalı çocuklar yaz tatilini sporla geçiriyor
Kemalpaşa Belediyesi okulların tatil olması ile birlikte çocukları sportif ...
Gazeteci Fevzi Yılmaz Narlıdere'de anıldı
Yakın Plan Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Merhum gazeteci Fevzi Yılmaz, ...
Buca’da istihdam harekatı: 754 kişi...
Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (TİM) İstihdam Masası düzenlediği ...
 
Büyükşehir'den yağış mesaisi
Aydın Büyükşehir Belediyesi; Nazilli Demirciler Ketenova yolu ile Aşağı ...
İzmir Kent Konseyleri Birliği Bornova’da toplandı
Bornova Kent Konseyi, İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne ev sahipliği yaptı. ...
Karşıyaka'da anıt mesaisi başladı: Ne zaman bitecek?
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin simgesi olan 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva