HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2019 Cumartesi - 09:25

Buca'da 5.Balkan Panorama Film Festivali’ne geri sayım başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 5. Balkan Panorama Film Festivali, bu yıl dolu dolu programıyla Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Buca da 5.Balkan Panorama Film Festivali’ne geri sayım başladı

Tarın Akan Gençlik Merkezi’nde 23 – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Sırbistan’ın ünlü oyuncu ve yönetmeni LazarRistovski,  “Sırbistan Kralı Peter” adlı Oscar adayı filminin Türkiye’deki ilk gösterimini yapacak. Ristovski’nin yanı sıra İgorGalo, İsmet Krvavac, Robert Jazadziski, Semir Aslanyürek, Çiğdem Sezgin gibi Türk ve Balkan sinemasının önemli isimleri sinemaseverlerle buluşacak.

Buca Belediyesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü tarafından bu yıl 5’inci kez sinemaseverleri bir araya getirecek Balkan Panorama Film Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

23 – 27 Aralık 2019 tarihleri arasında Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek festival kapsamında 25 uzun, 10 kısa metrajlı film beyazperdede sergilenecek. Gösterimlerin ardından seyirciler, izledikleri filmlerin yerli, yabancı oyuncu, yönetmen ve yapımcılarının söyleşilerine katılma fırsatına sahip olacak.  Filmlerin tümü orijinal dillerinde, Türkçe altyazılı olarak seyirciyle buluşacak.

RİSTOVSKİ, OSCAR ADAYI FİLMİNİN GALASINI TARIK AKAN’DA YAPACAK 
Bu sene ilk kez Buca Belediyesi’nin destek vermesiyle daha da genişleyen festivalin sürpriz konuğu Emir Kusturica’nın ‘Yeraltı’ filmindeki ‘Bleki’ ve James Bond serisinin ‘Casino Royale’ filmindeki ‘Kaminofsky’ rolleriyle hatırlayacakları dünya çapında üne sahip Makedon kökenliSırp aktör, yönetmen, yapımcı ve yazarLazarRistovski olacak. Ristovski’nin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği, Sırbistan’ın bu yıl Oscar adayı; ‘Sırbistan Kralı Peter’  filmi festival kapsamında ülkemizde ilk kez gösterilecek. Gösterimin ardından İzmirliler kendisiyle yapılacak söyleşiye katılıp, tanışma şansı bulacaklar.

TÜRK VE BALKAN SİNEMASININ BAŞARILI İSİMLERİ BU FESTİVALDE

Festivalin bir diğer konuğu Eski Yugoslavya’nın ünlü ve üretken oyuncularından İgorGalo olacak. Festival kapsamında Eski Yugoslavya’da büyük filmlerin yönetmeni olarak tanınan Boşnak İsmet Krvavac’ın, resmi rakamlara göre 1 milyarın üzerinde seyirciye ulaşan ‘Köprü’ filmi gösterilecek. Gösterimden sonra İgorGalo ile film ve özellikle de Eski Yugoslavya’daki sinema deneyimi konusunda keyifli bir söyleşi gerçekleştirilecek. Makedonya’nın son yıllardaki en başarılı yapımcılardan Robert Jazadziski’nin ‘Bal Gecesi’ filminin de yer bulacağı etkinlik kapsamında kendisiyle söyleşi yapılacak.

Kaos filminin yapımcı ve yönetmeni SemirAslanyürek’in de katılımıyla festival konuğu olacak. Çiğdem Sezgin’in yazıp yönettiği bol ödüllü ‘Kasap Havası’ adlı filmin gösterimi ve ardından filmin yönetmeniyle söyleşi de programda yer alan bir diğer etkinlik olarak yer alacak. 

GENÇ YETENEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
Öte yandan festival genç yeteneklerin gün yüzüne çıkmasında etkili olacak.  Türkiye’nin en eski ve en verimli sinema okullarından sayılan D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nün 2. sınıf öğrencilerinin çektikleri yaklaşık 10 kısa metrajlı filmi, festival kapsamında gösterilirken, filmleri çeken geleceğin sinemacıları bu deneyimlerini seyircilerle paylaşacak.

HEDEF ULUSLARARASI FESTİVAL
Balkan Panorama Kurucusu, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. SaliSaliji, bu sene farklı ülkelerden üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan düzenleme kurulunun ve dünyaca ünlü sinemacıların da katkılarıyla Balkan filmlerinden oluşan bir sinema şöleni hazırladıklarını, beşincisi düzenlenen etkinliğin önümüzdeki yıllarda Uluslararası Balkan Film Festivali’ne dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

 
KKTC'den kritik İHA ve SİHA kararı!
 
CHP’li Kılıç: Bu bütçe AH’lar VAH’lar bütçesidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'deki çöp krizi meclis gündeminde!
Gaziemir'de yaşanan çöp krizi Büyükşehir meclisine taşındı. İzmir Büyükşehir ...
Çiğli’de Okul Kantinlerine denetim artırıldı
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, öğrencilerin sağlıklı ...
Başkan Soyer Kısıkköy'deki mobilyacıların sorunlarını dinledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Kısıkköy'deki Mobilya ...
 
Başkan Soyer'den flaş hamle: Cemevlerine 'ibadethane' ayarı!
Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri'nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
‘Şişman Güzeldir’ Karabağlar’da sahnelendi
8. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında “Şişman Güzeldir” adlı ...
Başkan İduğ'dan kırsal mahallere ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, düzenli olarak gerçekleştirdiği ...
 
Dario Moreno şarkılarıyla anıldı
7’den 70’e her yaştan İzmirli, İzmir’e büyük bir tutkuyla bağlı, usta ...
Narlıdereliler sanata doyacak
Şef Ferda Yılmaz öncülüğündeki Narlıdere Belediyesi Popüler Müzik Korosu, ...
Gaziemir'de gençlere geleceğin dili öğretilecek
Geleceğin dili olarak kabul edilen robotik kodlamayı ve gelişen bilişim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva