HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2020 Çarşamba - 09:45

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için bakanlıktan yeşil ışık!

İzmir'in kronik sorunlarından biri olan ve şehir merkezinin içinde kalan Buca Cezaevi'nin kaldırılması ile ilgili olarak Ankara'da bir zirve gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün cezaevi için İzmir'e gelerek yerinde inceleme yapacağı öğrenildi.

Buca Cezaevi nin kaldırılması için bakanlıktan yeşil ışık!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması çalışmalarında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün kapısını çaldı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ve meclis üyeleriyle birlikte Adalet Bakanlığı'na giden İzmir heyeti, yapılan ortak çalışmalarla ilgili Bakan Gül'e bilgi verdi.

SÜREÇ SORUNSUZ DEVAM EDİYOR
Cezaevinin kaldırılmasıyla ilgili sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Uzun yıllardır faaliyette olan Buca Cezaevi'nin artık fiziki ömrünü tamamladığını görüyoruz. Burası için ortak akıl ile değişik projeler oluşturulabilir. Yine Buca trafiğini rahatlatacak projelerin de önü açılabilir. İzmir için, Buca için oldukça önemli bir çalışma yürütülüyor. Ve bu çalışma tüm paydaşlarla koordinasyon içerisinde sürdürülüyor. Tüm bu konularla ilgili Sayın Bakanımız Abdulhamit Gül'e bilgi verdik. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Süreç sorunsuz bir şekilde ilerliyor" dedi.

ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİLİYOR
Süreci ilk başlattıklarında ortak akıl vurgusu yaptıklarının altını çizen AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, "Sürecin başında, 'Ortak akıl ile hareket edelim. Buca için, İzmir için güzel ve faydalı olan neyse onu yapalım' demiştik. Gelinen noktada Buca Belediye Başkanımızın da içerisinde olduğu, tamamıyla açık ve şeffaf bir süreç yürütülüyor. Siyasi olarak farklı görüş ve duruşa sahip olabiliriz. Ancak yaşadığımız kentin ve hemşehrilerimizin faydası söz konusu olduğunda birlikte hareket edebiliyoruz. Bunu oldukça önemli buluyorum. Sayın Bakanımız Abdulhamit Gül'e desteği için çok teşekkür ediyoruz. Kendisi en yakın zamanda İzmir'e gelerek yerinde incelemelerde bulunacağını bize ifade etti. Hem cezaevinin kaldırılması, hem de Jandarma Lojmanları'nın içinden geçen imar yolunun açılması konusunda önemli gelişmeler var. Bunları zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

61 YILLIK MAKUS TALİH TERSİNE DÖNÜYOR
Buca’nın girişinde bir zamanlar “Cennet Buca’ya hoş geldiniz” yazısının bulunduğunu, ilçenin yeşili ve tarihi ile bilindiğini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bugün 61 yıllık makus talihimiz tersine dönüyor. Biz, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'e, AK Parti İzmir Milletvekillerimiz Sayın Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya ile birlikte, cezaevi kampüsünün üst kısmında kalan imar yolunun açılması yönündeki projemizi sunduk. Sayın Bakanımızın konuya olumlu yaklaşması ve desteklerini iletmesi bizi çok mutlu etti. Kendisine ve bize eşlik eden vekillerimize tüm hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Öte yandan Sayın Bakan, bu konudaki desteğini ilettikten sonra cezaevinin tümden kaldırılması konusunda da çalışmalar yapılacağını ifade etti. Biz sürecin fitilini 'Hizmetin siyaseti olmaz' diyerek Sayın Vekilimiz Mahmut Atilla Kaya'nın çok büyük destekleri ile birlikte ateşledik ve şimdi de Ankara'da çok somut bir adım atılmasına sevinçle tanık olduk. Gösterdiğimiz bu birlikle beraber Türkiye'ye de örnek olduk" diye konuştu.

BUCA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür eden AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ise, "Bucalılar olarak oldukça mutluyuz. Cezaevi'nin kaldırılması ile Buca'mız muhteşem bir alan kazanmış olacak. Buca'nın çehresi değişecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 
Volkswagen'den 'Manisa' için yeni karar!
 
Bayraklı'da metruk binalar yıkılıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı mert 4 Mayıs 2020 Pazartesi 22:41

cezaevi yıkılırsa arkadaki yol açılmış olur.menderes caddesi biraz da olsa rahatlar.cezaevi arazisine de avrupadaki gibi insanların oturup nefes alcakları geniş çimenlik alan yapılmalı.buca yeni bina kaldırmıyor artık.evler üstümüze üstümüze geliyor.

Yorumu oyla      2      3  
Bayram 19 Şubat 2020 Çarşamba 22:33

Ceza evi kalksın, Menderes Caddesindeki tüm mekanlar ruhsatlı alanlarına çekilsinler, kaldırımdaki masalar, variller kalsın, canlı müzik yapanlar ses yalıtımı yapsın, DDY parkı işgalden kurtarılsın, Buca'da nereye baksak sorun. Başkan Vandallardan bahsediyor da kendi vandallarını görmüyor.

Yorumu oyla      3      3  
Mustafa MOROĞLU - Buca 19 Şubat 2020 Çarşamba 17:41

Cezaevinin kaldırılması yıllardır beklenen bir durum, bu toplantı ile de kaldırılacak diye peşinen sevinmeyi ihtiyaten doru bulmuyorum, çünkü farklı zamanlarda böyle düşünceler açıklandı ama sonuç yok. ayrıca ; acaba kaldırıldıktan sonra bu alan Buca'lı yurttaşların yararına olacak şekilde bir proje ile mi sonuçlanacak ? yoksa belli kişilerin yararlanacağı bir rant alanı mı olacak ? önemli olan burası ...

Yorumu oyla      4      3  
Bucalı 19 Şubat 2020 Çarşamba 13:38

Cezaevinin içinde şu an yeni inşaat var. Kabası bitti. Bu ülke nasıl yönetiliyor? Cezaevi madem kalkacak o inşaat niçin yapılıyor?

Yorumu oyla      7      4  
19 Şubat 2020 Çarşamba 11:34

EMEĞİ GEÇEN BAKANIMIZA MİLLET VEKİLLERİMİZE BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE AKPARTİ BUCA İLÇE BAŞKANIMA BU BAŞARILI

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın: Müzakerelerden sonuç çıkmadı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de kabine toplantısının ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor: İki ilçeye gidecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Ege Otoyolu'nun açılışı için ...
CHP Lideri'nden hükümete dış politika eleştirisi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
CHP’li Arslan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Gölge etmeyin yeter!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Elekktrik ...
Yücel’den kongre sonrası ilk talimat: CHP, İzmir'in röntgenini çıkaracak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), il kongresi sonrası yeni dönemin ilk başkanlar ...
CHP'li Kani Beko’dan İş Bankası tepkisi!
İktidarın İş Bankası ısrarına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani ...
 
Bahçeli'den Rusya'ya İdlib tepkisi!
MHP lideri Bahçeli, İdlib'den göç konusunda uyarıda bulundu, "Yeni sığınmacı ...
Akşener'den partideki istifalara ilişkin açıklama
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
'Türk ve Rus yetkililer karşılıklı anlayış içerisinde'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib bölgesinde bulunan Türk ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva