HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2019 Pazartesi - 09:31

Bu merkeze başvurmadan ev almayın!

Bayraklı Belediyesi, birinci derece deprem bölgesi olan İzmir’de, yeni ev alacaklara ya da oturduğu binanın güvenli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlara önemli bir hizmet sunuyor. Belediyenin Deprem Etüt Merkezi’ne başvuran ev sahipleri, uzmanlar tarafından gerçekleştirilen yapı analizi sayesinde binalarının risk durumunu öğrenebiliyor. Merkez ayrıca yeni ev alacaklara da ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyor.

Bu merkeze başvurmadan ev almayın!

Bugüne kadar resmi kurumlar, site ve apartman yönetimlerinden gelen başvuruları değerlendiren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’ne bağlı ekipler, 11 bin 987 konut ve iş yerinin risk analizini gerçekleştirdi. Bayraklı’nın yanı sıra ilçe sınırları dışından gelen talepleri de geri çevirmeyen ekiplerin yaptığı testler sonucunda başvuruların yüzde 57’sinin yani 6 bin 875 konutun riskli olduğu belirlendi. Ekiplerin yaptığı testlerde, 672 konut risksiz, 4 bin 440 konut ise çok riskli çıktı.

DEPREM ANALİZİ NASIL YAPILIYOR?
Deprem analiz testinde, binanın betonarme ve mimari projelerinin yönetmeliklere bağlı olup olmadığına bakılıyor. Binanın dış mimarisi, kat yüksekliği, taşıyıcı eleman sayısı, temel tipi, malzeme kullanımı, donatı uygulamaları gibi detayları inceleyen ekipler, ölçümleri yaparken mevcut yapıya zarar vermeden tahribatsız metot yöntemini uyguluyor. Ölçümlerin ardından binalar taşıdıkları risklere göre gruplandırılıyor. 1. grup az riskli, 2. grup orta riskli ve 3. grup tehlikeli yapılar olmak üzere 3 kategoride değerlendirme yapılıyor. Daha sonra 6306 Sayılı Kanun hakkında kapsamlı bilgiler verilerek, gerekli çalışmaların yapılması için ev sahiplerine önerilerde bulunuluyor.

RANDEVU SİSTEMİ
Binalarının depreme karşı dayanıklı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi'ne başvurabiliyor. Deprem analiz testi yaptırabilmek için müstakil yapılarda mülk sahibi olmak, apartman ya da sitelerde ise yöneticinin diğer mülk sahiplerinin onayını alması gerekiyor. Mülk sahipleri ya da apartman yöneticileri, bir dilekçeyle Deprem Etüt Merkezi’ne başvurarak talepte bulunuyor. Eğer bina Bayraklı sınırları dışındaysa, başvuru sahibinin ilgili belediyeden yapısına ait betonarme, mimari proje ve statik hesapların fotokopilerini temin etmesi gerekiyor. Ekipler, randevu sistemiyle yapıya giderek deprem analiz testini yapıyor. Merkezde ayrıca, ev almak isteyenlere de binanın yaşı, yapısı, mimari ve betonarme projelerinin yönetmeliklere uygunluğu gibi konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Deprem Etüt Merkezi’ne 0 232 341 31 21 telefon numarasından ulaşılabiliyor.

HEDEFİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayarak, bu konuda tüm kesimlerin uzlaştığı yeni bir model bulacaklarını söyledi. Başkan Sandal, “Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Şu an vatandaşın yaşam kalitesini sıkıntıya sokan sorunlara çözüm bulmak için çalışıyoruz. Asıl meselemiz dönüştürmek. Vatandaşın da, müteahhidin de, belediyenin de beklentilerinin karşılandığı bir yöntemle bu işi çözmemiz lazım” dedi.

 
UKEYF’te Korneanın Sesi yankılandı
 
Başkan Karakayalı, muhtarlarla zirve
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UKEYF’te Korneanın Sesi yankılandı
Organ nakli olmuş hasta, nakli yapan doktor ve organ bağışçılarından oluşan ...
Başkan Kayalar muhtarlarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Muhtarlar Günü nedeniyle ilçede ...
Soyer'den 'sosyal devlet' vurgusu: Sosyal yardım pansumansa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer TEBİAT toplantısında sosyal ...
 
İki ilçeye yeni otobüs hattı
ESHOT Genel Müdürlüğü, 330 numaralı Bostanlı İskele – Evka 3 Metro İstasyonu ...
Bayraklı Belediyesi LÖSEV’le el ele
LÖSEV ve Bayraklı Belediyesi iş birliği protokolü imzaladı. Protokole ...
Narlıdere'de bebeklere 'hoş geldin' karşılaması
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Ailesi’ne yeni katılanlar için “Hoş geldin ...
 
İzmir'de '29 Ekim' kararı: Toplu ulaşım 1 kuruş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşımada ...
Bornovalı çocuklar Bilim Tırı'nda buluşuyor
Bornova Belediyesi, çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla büyük ilgi gören ...
Karşıyaka'nın restoranlarından çevreci adım
Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş. bünyesindeki restoranlarda pet yerine ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva