HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2019 Pazar - 09:57

Bu kurstan mezun olanların işi garanti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın “Pastacılık ve Fırıncılık” kursu sektörde adeta marka oldu. Butik pasta yapımından tatlıya, unlu mamullerden böreğe kadar hem pratik hem de teorik eğitim alarak kurstan mezun olanlar sektörün aranan elemanı haline geldi. 2 yılda 545 kişinin usta yardımcısı olarak mezun olduğu kurs sayesinde iş sahibi olanların oranı yüzde 60’ı geçerken, evinde internet üzerinden satış yapanlar da her geçen gün artıyor.

Bu kurstan mezun olanların işi garanti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Meslek Fabrikası’nda 75 branşta açtığı kurslara talep her geçen gün artıyor. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilen kursiyerler iş dünyasında aranan eleman oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası’nda açılan öyle bir kurs var ki; iki yıldır hem kadınların hem de erkeklerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Pastacılık ve fırıncılık kursundan mezun olanların sayısı iki yılda 545'e ulaşırken, mezun olur olmaz işe yerleşenlerin oranı da yüzde 60’ı geçti. Usta yardımcısı olarak başladıkları işte kısa sürede pasta ustası olanlar arasında ünlü pastanelerde çalışanlar da var.

KURSTA NELER ÖĞRENİYORLAR?
4 ay boyunca haftada üç gün 8 saat eğitim gören kursiyerler butik pasta, yaş pasta, kuru pasta,  börek, poğaça, açma, baklava yapmayı öğreniyor. Müşteri ile iletişim, hijyen eğitimi de alan kursiyerler mezun olduktan sonra ya kendi işyerlerini açıyor ya da ünlü pastanelerde usta yardımcısı olarak çalışmaya başlıyor.

Kursa devam eden 96 öğrencilerinin bulunduğunu, mezun olanların direkt iş bulduğunu söyleyen eğitimci ve aynı zamanda Pastacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Latif Aslan, “Çocuğu olan kadınların bir bölümü de evinden internet üzerinden satış yapıyor. Pastacılar, fırıncılar, otel işletmecileri bizden eleman talep ediyor. Piyasada 20 – 25 bin TL civarında olan bu eğitimi İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile ücretsiz veriyoruz. İzmir’de pastanelerin ve fırınların ihtiyaç duyduğu bütün elemanlar buradan yetişiyor” diye konuştu.

14 ŞUBENİN PASTA USTASI OLDU
Ünlü bir pastane zincirinin butik pasta ustası Asuman Özdemir’in başarı hikayesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başladı. Meslek Fabrikası’nda 2017 yılında aldığı 4 ay pratik, 4 ay uygulamalı eğitimin ardından çalışmaya başlayan ve kısa bir süre sonra şu an çalıştığı pastane zincirine transfer olan Özdemir, şimdi 14 şubesi olan firmanın butik pasta bölümü sorumlusu. Kursun kendisine çok şey kattığını söyleyen Asuman Özdemir, “İşim çok  yoğun ama severek yapıyorum. İyi ki bu eğitime katılmışım. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

HAYATIM DEĞİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın pastacılık sektörüne kazandırdığı  isimlerden biri de Betül Sezal oldu. Kursta öğrendikleriyle kendini geliştiren ve şeker hamurlu pasta üzerine yoğunlaşan Sezal, şimdi çok ünlü bir pastanede çalışıyor. 'Her şey bitti dediği anda' bu kursla hayatına yepyeni bir yön çizdiğinin altını çizen Sezal, “Yurtdışından gelmiştim. Kente adapte olmaya çalışıyordum. Hem meslek sahibi oldum hem de güzel bir işim oldu. Artık hayatıma pastacılık yaparak devam edeceğim. Farklı bir mesleği bana sevdirdiği, öğrettiği ve iş sahibi yaptığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. 

 
Bayraklı'da işsizliğe karşı dev adım
 
İduğ: Bornova'da can dostlar için en iyisi yapılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe Can 26 Mayıs 2019 Pazar 23:15

Harika, Bu kurslarda yer almak istiyorum. ??

Yorumu oyla      5      5  
erdem 26 Mayıs 2019 Pazar 12:43

Belediyeler sadece asfalt, kaldırım, altyapı ve üstyapı yapmaz. Demenin En güzel yolu

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da işsizliğe karşı dev adım
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları ...
İzmir bu yıl da rekor bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki "Atık Pil Toplama Kampanyası" ...
Buca'da gündem toplumsal cinsiyet eşitliği
Kadın ve erkeğin toplumsal alandaki cinsiyet dayatmasına karşın bilinçlendirme ...
 
Dünya Menderes’te Buluştu
Menderes Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen Uluslararası Mandalina ...
İzmir Belediye Başkanları Birliği'nden İduğ'a destek
İzmir Belediye Başkanları Birliği üyesi eski belediye başkanları Bornova ...
Balçova'dan Honaz’a hemşehri desteği
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Örgütü, 2 Haziran’da ...
 
Başkanlık Konutu'nun ilk misafirleri
Bu yıl ilk defa İzmir’de düzenlenen ve 40 ülkeden genç mucitleri bir araya ...
İzmir'de bir belediyeye daha T.C. ibaresi yerleştirildi
İzmir'in Beydağ ilçesi belediye binasının girişine, Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
Urla'da yelkenler fora
Türk müzik dünyasının önemli ismi olan Tanju Okan memleketim dediği Urla'da ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva