HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2017 Cuma - 01:39

Bozdağ açıkladı: Gülen o ülkede çiftlikler alıyor!

Gülen’in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, Bozdağ, "Kanada başta olmak üzere çiftlikler satın alındığına dair ciddi istihbaratlar var. Başka ülkeler de var. Kanada da biraz daha yoğunlaşmış çalışma olduğuna dair istihbaratlar var." dedi.

Bozdağ açıkladı: Gülen o ülkede çiftlikler alıyor!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Adalet Bakanlığı görevine getirilen Jeff Sessions’a Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin gönderdiği mektubun yansımalarının sorulmasına üzerine Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Tramp’ın ve sayın Başbakanımızın görüştüğü yeni başkan yardımcısının ifadeleri ve ABD adına açıklama yapan yetkililerin bu konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmelere baktığımızda bir fark var. Önceki yöneticiler bunu tamamen bir yargı işi olduğunu topu tamamen yargıya atan bir yaklaşım içerisinde idi. Ama yeni yönetim bunun hukuki bir konu olduğunu söylüyor. İşi yargıya atmıyor. Ama üzerinde konuşup, değerlendirme yapmamız, birlikte çalışmamız gerektiği konusuna daha fazla vurgu yapıyor. Yani baktığımızda bir olumlu anlamda değerlendirme görüyoruz. Daha önce de olumlu değerlendirmeler vardı.

GEREKİRSE BU KONUYU SAYIN BAKAN İLE GÖRÜŞMEK ÜZERE YENİDEN ABD’YE GİDEBİLİRİM

Yeni bakan başladıktan sonra bizden oraya giden mektup, telefon ile görüşme talebimiz var. İnşallah sayın bakan bu konuyu telefonda anlatma imkanı olacaktır. Karşılıklı görüşme imkanımız olacaktır. Bakanlıklarımız arasında uzmanların yeniden ele almasına ilişkin büyükelçilerimizin bakanlığımıza ilettiği bir not da var. Onun üzerinde uzamanalar bu konuyu yeniden ele alacaklar. Gerekirse bu konuyu sayın bakan ile görüşmek üzere yeniden ABD’ye gidebilirim. Sayın bakanı da Türkiye’ye davet edeceğim. Burada da bunu konuşabiliriz. Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından son derece önemli.

15 TEMMUZ SÜRECİ İLE İLGİLİ TÜM BELGELER ŞU ANDA AMERİKAN ADALET BAKANLIĞI’NDA

15 Temmuz süreci ile ilgili tüm belgeler şu anda Amerikan Adalet Bakanlığı’nda. Bir yanda iş yargının işi deniyor. Öte yandan da işi yargıya göndermiyorlar. Biz de diyoruz ki siz yargıya gönderin kararını yargı versin diyoruz.

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ, ABD’NİN GÖZÜ ÖNÜNDE TÜRKİYE ALEYHİNE FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Fettullah Gülen, Fetullahçı terör örgütü Pensilvanya’daki malikanesinden sevk ve idare etmeye devam ediyor. Faaliyetlerini sürdürüyor. Medya aracılığıyla, ziyaretçileri aracılığıyla yapıyor. Elini kolunu sallayarak dost ve müttefik olduğumuz ABD’nin gözü önünde Türkiye aleyhine faaliyetlerine devam ediyor.

GÜLEN’İN DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDUĞUNA DAİR BİLGİLER BİZDEN DAHA FAZLA ABD’DE VARDIR

Bu Amerika karşıtlığını büyüttüğünü çok net bir şekilde ifade ettik. Usame Bin Ladin ne ifade diyorsa ’Fettullah Gülen de onu ifade ediyor’ dedik. Bu kadar kişinin kanında eli olan terör örgütünün faaliyetlerine devam etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bu durum Türkiye - ABD ilişkilerine çok büyük zarar verecektir. Türkiye’de şu anda ABD karşıtlığı var. Fettullah Gülen’in Türkiye’de darbe teşebbüsünde bulunduğuna, bunu sevk ve idare ettiğine dair bilgiler bizim elimizden daha fazla ABD yetkili makamlarının elinde vardır. Çünkü böylesi bir örgütün ABD istihbaratı tarafından takip edilmediğini düşünmek safdillik olur."

"TÜRKİYE İLE AMERİKA ARASINA BİR MARAZA ÇIKARALIM DİYE ATEŞE ODUN ATIYORLAR" 

Bozdağ, "15 Temmuz darbe kalkışması sürecinde ABD’nin bir katkısı, rolü, bilgisi var mı?" sorusu üzerine, "Ülkeler arasındaki ilişkilere bakmamız gerekir iki ülke arasındaki ilişkiler iki ülkenin çıkarına. İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi gitmesini istemeyen çevreler, her defasında Türkiye ile Amerika arasına bir maraza çıkaralım diye ateşe odun atıyorlar. Bunu yapan büyük çevreler var. Türkiye’nin  ABD, Rusya gibi ülkeler ile iyi ilişkileri olması her zaman iyidir. Uluslararası terör ile etkin bir mücadele dayanışmayı gerekli kılıyor.  Uluslararası işbirliği şarttır. Fetullahçı terör örgütü de uluslararası işbirliğini gerektiriyor" diye konuştu.

"BİZİM DIŞIMIZDAKİ ÜLKELER EGEMEN BAĞIMSIZ ÜLKELER" 

Bozdağ, "Bizim dışımızdaki ülkeler egemen ülkeler, bağımsız ülkeler onlarla ilişkilerin de bir hukuku var. İlişkilileri bu hukuk çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. Ona  göre yürütüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE MÜTEKABİLİYET İLKESİNİ UYGULAYACAK" 

Farklı ülkelere sığınma talebinde bulunanların Türkiye tarafından iade edilmesi talebine ilişkin, "Bundan sonraki süreçte şunu yapabiliriz. Yapıyoruz da Türkiye’ye karşı bu konularda hangi hukuk uygulanıyorsa biz de mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde bizimle dayanışma içerinde bulunanlara suçluların iadesine ilişkin konuda biz de aynı dayanışmayı göstereceğiz. Türkiye’nin taleplerini kulak ardı edenler olduğu zaman da Türkiye’ye yapılan muamelenin aynısını biz de yapacağız. Bu bir terörist ise yapmayacağız. Diğer konularda mütekabiliyet ilkesini uygulayacak" diye konuştu.

"GÜLEN İADE EDİLMEZSE TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİNE ONARILMASI ÇOK ZOR BİR TAHRİBAT VERİR" 

"ABD Gülen’i iade etmezse ya da uzun bir sürece yayarsa Türkiye’nin tavrı ne olur?" sorusu üzerine Bozdağ, "Türkiye- ABD arasındaki ilişkilere büyük zarar verir. Sürecin uzaması da ilişkileri olumsuz etkiliyor. İade edilmemesi kararının çıkması elbette Türkiye- ABD ilişkilerine onarılması çok zor bir tahribat verir. Türkiye bunu kabul edemez. Usame Bin Ladin Türkiye’de olsaydı ABD’nin iade taleplerine kayıtsız kalmış olsaydık ABD bundan rahatsızlık duymaz mıydı? Elbette duyardı" diye konuştu.

"KANADA’DA ÇİFTLİKLER SATIN ALINDIĞINA DAİR CİDDİ İSTİHBARATLAR VAR" 

Gülen’in başka ülkeye gidebileceği iddialarına ilişkin, Bozdağ, "Kanada başta olmak üzere çiftlikler satın alındığına dair ciddi istihbaratlar var. Başka ülkeler de var. Kanada da biraz daha yoğunlaşmış çalışma olduğuna dair istihbaratlar var. Tramp’ın seçilmesinden sonra da bu çalışmaların daha da ivme kazandığına dair istihbaratlar geliyor. Bu bilgileri de ABD Adalet Bakanlığı’na da ilettik. Kanada’da yeni alınmış bir arazi kimlerin aldığı isimleri açıklamam istihbarat bilgisi" dedi. 

"YUNANİSTAN’A MÜTEKABİLİYET ÇERÇEVESİNDE ADLİ YARDIMLAŞMA OLACAK" 

Yunanistan’a sığınan darbe girişiminde bulunanların iadesine ilişkin Bozdağ, "Yunanistan darbe teşebbüsünde bulunup sonrasında kaçan kişilerin iade talebini reddetti. Yargı bunu yaptı. İki ülke arasındaki görüşmelerin tam tersi bir karar. İade edilecekleri yönünde bir beklenti vardı. Sonuç başka türlü çıktı. Bu sonucun böyle çıkması bundan sonraki iki ülke arasındaki ilişkilere yansıyacaktır. Mütekabiliyet çerçevesinde bu adli yardımlaşma konusu ona göre ele alacağız" ifadelerini kullandı.

BYLOCK KULLANAN, FETÖ İLE BAĞLANTILI SİYASİLER" TARTIŞMASI

"ByLock kullanan, FETÖ ile bağlantılı siyasiler" tartışmasına ilişkin Bozdağ, "Soruşturmaların içerisinde geçmişte siyaset yapmış değişik partilerden pek çok siyasetçi var. ByLock ile ilgili konuda çalışmalar devam ediyor. Kim varsa adli süreçler işler. Medyada çıkan isimlere ilişkin bir çok haber asılsız" dedi.

(DARBE TEHLİKESİ) "ÜFÜRÜYORLAR PİYASADA" 

"Darbe tehlikesi geçti mi?" sorusuna Bozdağ, "Fettullahçı terör örgütünün bundan sonra Türkiye’de bir güç kullanma ihtimali olduğuna ihtimal vermiyorum. Öyle bir gücü falan kalmadı. Üfürüyorlar piyasada. Verdikleri bütün tarihler geçti. Beklentileri canlı tutmaya çalışıyorlar. Örgütün çözülmesini engellemek için sürekli yalan söylüyorlar" dedi.

 
Maça Clup'da Recep Aktuğ fırtınası esecek
 
15 Temmuz şehitleri için sahaya çıktılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Torba kanun teklifi' yasalaştı
TBMM Genel Kurulunda,mükelleflere vergi indirimi ve yabancılar ile gurbetçilere ...
Bakan Işık'tan İzmir'de teşkilata ziyaret, 'yeni sistem' mesajları
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Işık: Bu sistemin aslında ...
Demirtaş'ın yargılandığı davada Erdoğan'dan flaş talep
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın, HDP Eş ...
 
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adamlarını bir araya topla!
İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na ...
Kılıçdaroğlu: Gerekli ders sandıkta verilmeli
Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ...
Flaş! Bakan Işık’tan İzmir’de çok önemli ‘El Bab’ mesajı
Bakan Işık, "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; ...
 
Başbakan: FETÖ 170'e yakın ülke için büyük tehdit!
Başbakan Yıldırım, "Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Rakka' çıkışı: Önce...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "El Bab'daki şehitler yetmedi, şimdi de ...
Şilili 'Mr. No’ CHP İzmir’de… O soruya ilginç cevap: İnşallah!
Pinochet’yi deviren ‘hayır’ kampanyasını yöneten reklamcı Eugenio Francisco ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva