HABERLER>EGE
9 Ocak 2021 Cumartesi - 20:09

Boyu kısa çiftin mutfak dolabıyla imtihanı

Afyonkarahisar'da 1 metre 20 santim boyundaki Ercan Kubaş (33) ile 1 metre boyundaki eşi Aysun Kubaş (38), kirada oturdukları evin mutfak tezgahı ve dolabını kullanırken, zorluk yaşadıklarını söyledi. Kubaş çifti, ev sahibinin yaptırmaya karışmadığı kendilerinin ise maddi imkansızlık nedeniyle yaptıramadıkları dolap ve tezgahın hayatlarını zorlaştırdığını söyledi. Çift, kendileri gibi boyları kısa bireylerin de düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Boyu kısa çiftin mutfak dolabıyla imtihanı

Afyonkarahisar'da oturan 1 metre 20 santim boyundaki Ercan Kubaş ile 1 metre boyundaki 10 yıllık eşi Aysun Kubaş çifti, palyaçoluk ve tiyatroda oyunculuk yaparak geçimlerini sağlıyor. Pandemi dönemi nedeniyle 8 aydır çalışamayan, Yağmur (9) ve Damla (6) adlı iki çocuklu çift, aldıkları engelli maaşlarıyla geçinmeye çalışıyor. Geçen günlerde evlerini değiştirerek, şu anda oturdukları apartman dairesine taşınan Kubaş çifti, mutfaktaki tezgah ve dolap yüzünden zorluk çekiyor. Çift tezgahın önüne yaptırdıkları merdiven ile çeşmeye ve dolaplara yetişebilmek için çaba harcıyor. Daha önce düşerek yaralanan çift, mutfak tezgahı ve dolabın kendi boylarına göre olmamasından dolayı büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.

'KENDİ BOYUMA GÖRE OLSUN İSTİYORUM'
Evlerinin kira olduğunu ve tezgahın boyuna göre olmadığı için merdivenden inip çıkmak zorunda olduğunu anlatan Aysun Kubaş, "Merdivenden de birkaç sefer yere düşüm. İstiyorum ki hani ev benim de olmasa sadece ulaşabileyim, yanımda kimse olmadan rahat yemeğimi yapabileyim. Bulaşıklara ulaşıp kendi işimi görebileyim. Kendi boyuma göre olsun istiyorum. Zorlanmak istemiyorum. Kimse olmadığı zaman gerçekten zorlanıyorum. Yukarıdan almak istediğim bir şeyi alamıyorum. Bazen büyük kızım var o yardımcı oluyor, eşim olmadığı zaman. Eşim evde olursa onu çağırıyorum, 'Alabilir misin, bunu yapabilir misin' diye. Temizliği bile tek başıma yapamıyorum. Ben alt tarafları süpürüp siliyorum ama eşim yazık tabureleri üst üste koyup yukarıya çıkıp camları falan silmeye kendisi uğraşıyor. Bazı şeyler bizim gibi engelliler için, bizleri de gözeterek, bizim boyumuza göre hayatımızı, kolaylaştıracak, projeler istiyorum. Ve ilk önce kendi evimin bir an önce bulaşık lavabosunun kendi boyuma göre düzelmesini, kendime göre olmasını istiyorum" dedi.

'TEK İSTEĞİMİZ BİZLERE GÖRE DİZAYN EDİLMESİ'
Ercan Kubaş da pandemiden önce kendi ekibiyle birlikte çocuk oyunları yaptıklarını ifade ederek, "Pandemiden dolayı hiçbir iş yapamıyorum. Zaten biz engelliler evde kalmaya alışkın olduğumuz için pandemi bizi pek etkilemedi. Tabii bizler biraz sıkıntıdayız. Bizim tek isteğimiz mutfak tezgahımızın, mutfak dolaplarının bizlere göre dizayn edilmesi. Ben yokken bile eşimin rahat ulaşabileceği rahat şekilde yemek yapabileceği şeyler istiyoruz. Değerli büyüklerimizden sadece isteğimiz bu" diye konuştu.

Kubaş çifti, ev sahibinin dolap ve mutfak tezgahının kendilerine göre dizayn edilmesine karışmadığını, ancak bununla ilgili bir düzenleme de yapmadığını belirtti. (DHA)

 
Türk lirası ile sigara yakınca tepki topladılar
 
Korona Manisa’da bir can daha aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bagajda taşınan köpeğin kafası sıkıştı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, otomobilin bagajında taşınan Alman kurdu ...
Denizli'de üniversiteli Aleyna'nın sır ölümü
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi evinde ölü bulundu.
İnsanlık dışı olayda olan köpeğe oldu!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, otomobilin bagajında taşınan Alman kurdu ...
 
Muğla’nın sıra dışı il başkanı!
Doğru Yol Partisi (DYP) Muğla İl Başkanı Gizem Saatci, siyasi kimliğinin ...
Ege'nin saklı cenneti: 30 şelalelik vadi
Ege'nin saklı cenneti: 30 şelalelik vadi
Aç kalan yılkı atları Manisa'ya indi
Spil Dağı Milli Parkı'nda yaşayan ve şehrin simgesi haline gelen yılkı ...
 
Salihli'nin sevilen doktoru korona kurbanı!
Manisa’nın Salihli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi ...
Datça açıklarında 4 büyüklüğünde deprem!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Denizli'de otomobil gölete uçtu!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde hafif ticari aracın gölete düşmesi sonucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva