HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2021 Cuma - 23:42

Borsa İstanbul'da Hakan Atilla görevi bırakıyor!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteği ile 1 ay izne ayrıldığı öğrenildi. Atilla'nın gerekçe bildirmeksizin aldığı bu izin kararı görevi bıraktığı şeklinde yorumlandı. Atilla'nın genel kuruldan sonra görev alma niyetinde olmadığı öğrenildi. Borsa İstanbul'un 26 Mart'taki genel kurulu öncesi gelen bu izne ayrılma kulislere bomba gibi düştü. Kulislerde yorumlananın aksine Atilla'nın ailevi sebeplerden dolayı görev almak istemediği ileri sürüldü. Kimileri ise son dönemde gündeme gelen Halkbank davası ile ilgili bu kararın alınmış olabileceğini ileri sürdü.

Borsa İstanbul da Hakan Atilla görevi bırakıyor!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteği ile 1 ay izne ayrıldığı öğrenildi. Habertürk'ten Rahim AK'ın haberine göre; Atilla'nın bu izin kararı ile görevi bıraktığı anlaşıldı. Borsa İstanbul'da genel kurulu öncesi Genel Müdür Hakan Atilla'nın kendi kararı ile 1 ay izne ayrılması Atilla'nın genel kuruldan sonra yeniden görev almayacağı şeklinde yorumlandı. Borsa İstanbul'un 26 Mart'taki genel kurulu öncesi gelen bu izne ayrılma kulislerde istifa sinyali olarak değerlendirildi. Kulislerde yorumlananın aksine Atilla'nın ailevi sebeplerden dolayı görev almak istemediği ifade ediliyor. Daha önce de ABD’de Halkbank davasından yargılanıp hapis yatan ve Türkiye’ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne atanan Hakan Atilla’nın görevinden istifa ettiği iddia edilmiş ancak haber doğru çıkmamıştı. Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Borsa İstanbul Başkanı Atilla'nın da istifa söylentileri çıkmıştı.

SÖYLENTİLER DEVAM EDİYORDU

Özellikle ABD'deki seçimlerde Demokrat Joe Biden'in seçilmesinin ardından ABD’de Halkbank davasından yargılanan Hakan Atilla ile ilgili bu dava ile ilişkili söylentiler de bir süredir devam ediyordu. Borsa açısından 2020'yi bir “dayanıklılık testi” olarak nitelendiren Atilla, “Geriye baktığımızda, zorlukların üstesinden geldiğimizi ve hedeflerimizi aştığımızı gururla söyleyebilirim. 2020, Borsa İstanbul tarihinin performans açısından başarılı bir yılı oldu. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerimize, en yüksek endeks değerlerimize ulaştık. Emeği geçen çalışanlarımıza ve Borsa İstanbul’a güvenen herkese teşekkür ediyorum” demişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde Borsa İstanbul’un yatırımcı sayısının yüzde 64 artarak 2 milyona ulaştığını aktaran Atilla, “Yeni yatırımcılarımızın bilinçlendirilmesi adına hazırladığımız tanıtıcı ve bilgilendirici içerikleri ve rehberleri sosyal medyanın gücünü de kullanarak milyonlarca kullanıcıya ulaştırdık. Bu değişimi yönetirken iş sürekliliğinde kesintisiz hizmet verebilmek için önlemler aldık, piyasaları erişilebilir kılacak ve özellikle bireysel yatırımcıyı koruyacak düzenlemeler yaptık” şeklinde konuşmuştu.

HAKAN ATİLLA: O YÖNDE BİR KARAR ALIRSAM BORSA BİLGİLENDİRME YAPAR

İzne ayrıldığını doğrulayan Atilla, Odatv'ye yaptığı açıklamada, "İzne ayrıldım. İzin kararı şahsıma ait, dava veya başka konularla alakası yok" dedi.

İstifa iddiasının sorulması üzerine de Hakan Atilla, “İddialara cevap vermek anlamlı değil, o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” ifadelerini kullandı.

 
Brent petrolün varil fiyatı 69 doları aştı
 
KKTC'de kademeli açılma başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar, Ağbal'ın açıklamaları sonrası düşüşe geçti
ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hızlı tırmanış sonrası dün 7.58'i geçen, ...
'En önemli önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak'
TCMB Başkanı Naci Ağbal, "TCMB olarak bizim en önemli önceliğimiz, temel ...
Kadın istihdamı erkeklerin yarısı bile değil!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , 2020 yılına ilişkin "İstatistiklerle ...
 
Tüketicinin dikkatine: Plastikte yüzde 150 artış!
Plastik hammaddesinde yaşanan fiyat artışları sonrasında sanayici de üretimi ...
Keskinoğlu'na yeni ortak geldi
Ziraat Bankası ve Halkbank'ın Keskinoğlu A.Ş nezdindeki hisselerinin yüzde ...
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
 
Kuyumculara teminat şartı geliyor
Kuyumcuk sektöründe yeni bir döneme geçiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından ...
JP Morgan, TCMB'den faiz artırımı bekliyor
JP Morgan, TCMB'nin politika faizini 18 Mart'ta gerçekleştireceği PPK ...
Kontrollü normalleşme adımı ile turizm canlandı
Kontrollü normalleşme kararı turizmde hafta sonu rezervasyonlarını artırdı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva