HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2012 Çarşamba - 10:05

Bornovalılar hava kalitesini artık anlık öğreniyor

Türkiye’de ilk defa Bornovalılar soludukları havanın kalitesini anlık olarak öğrenme imkanına sahip oluyor. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında hava kalite değerlerini ölçen cihazlardan ilki geldi.

Bornovalılar hava kalitesini artık anlık öğreniyor

İZMİR - Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu kapsamda iddialı ve önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sındır’ın talimatı ile alınan hava kalitesi ölçüm cihazlarının ilki deneme ölçümlerine başladı. İlk olarak Bornova Merkezi’ne yerleştirilecek cihaz 24 saat boyunca ölçümler yaparak elde ettiği değerleri bildirecek. Bu değerler Bornova’nın değişik yerlerindeki ekranlarda görülebilecek. 

Türkiye’de ilk defa Bornovalılar soludukları havanın kalitesini anlık olarak öğrenme imkanına sahip oluyor. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında hava kalite değerlerini ölçen cihazlardan ilki geldi. Bornova Belediyesi çatısında deneme ölçümlerine başlandı. Birkaç hafta sonra cihaz Bornova Merkezi’ne yerleştirilecek ve ölçtüğü değerlere dileyen herkes dakika dakika ulaşabilecek. Elde edilen hava kalite değerleri Bornova’da çeşitli yerlere yerleştirilen ekranlardan izlenebilecek. Ayrıca
www.bornova.bel.tr adresinden de yayınlanacak.

Yaşlılar, hamileler ya da solunum ile ilgili hastalığı bulunanlar başta olmak üzere isteyen herkes bu değerleri günün her saatinde kontrol edebilecek. Ayrıca Bornova Belediyesi herhangi bir şekilde hava kalitesi konusunda sınır değerlerinin aşılması halinde durumu Hava Kalitesi Kontrol Yönetmeliği uyarınca ilgili resmi kurumlar ile de paylaşacak.

Hava kalitesinin ölçümü için alınan cihaz kükürt dioksit, karbonmonoksit ve tozluluk başta olmak üzere pek çok önemli veriyi bildiriyor. Taşınabilir nitelikteki cihaz, zaman zaman ya da ihtiyaç duyulması halinde Bornova’nın değişik yerlerine götürülerek orada da ölçümler yapılacak. İlk olarak daha çok Bornova Merkezi’nde başlayan ölçümler alınacak yeni cihazlarla ilçenin değişik yerlerinde de yapılacak.

Bornova’da hava kalitesinin korunması için yerel yönetimin yetkisinde olan tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır şöyle konuştu: “Sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre bizim için birinci öncelikte. Başta yeşil alan çalışmalarımız olmak üzere neredeyse her hizmetimizde bunu düşünüyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalarla enerji verimliliği konusunda belediye olarak örnek olmaya çalışıyoruz. Son olarak başlatacağımız çalışma ile Bornova’daki hava kalitesi değerlerini hemşerilerimizle paylaşacağız. İlk cihazımız geldi ve deneme ölçümlerine başladı. Birkaç hafta içinde hava kalitesi değerlerine herkes dilediği anda ulaşabilecek. Biz bu konudaki yetkili kurum olmadığımız için sadece vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olursa da bunu hemen ilgili kurumlara bildirilerek çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Veliler istedi Başkan Solak yaptı
Çiğli Balatçık Mahallesi’ndeki Tekel lojmanlarının boşaltılmasıyla harabe ...
Başkan Kocaoğlu'na yol teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı, Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi ...
Karşıyaka yeni yıla ve 'yeni rekorlara' hazır!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni yıla günler kala ilçe protokolünü ...
 
‘Kent kart’ ihalesi iptal: Olası kriz nasıl aşıldı?
ESHOT’un geride kalan günlerde yenilediği ve Kent Kart A.Ş. tarafından ...
Kardeş şehir Hanya’ya işbirliği ziyareti
Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş şehir olduğu Yunanistan'ın ...
Dikili’den ve Özgüven’den cezaevine mesaj var
Dikili Belediye çalışanları, Yargıtay'ca usul hatası dosyaları onanan ...
 
Karşıyaka’da örnek hoşgörü: Kiliseye Noel aydınlatması
Karşıyaka Belediyesi’nden ilçe sınırı içinde bulunan Sent Hellen Katolik ...
'Leke' en iyi film ödülünü İzmir'e getirdi
Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi film seti ...
Büyükşehir’deki ‘ilaç alım’ iddialarına yanıt
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçe Daire Başkanlığı son kadro ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva