HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2014 Cumartesi - 09:49

Bornova Uğur Mumcu’yu dostlarıyla andı

24 Ocak 1993’te hain bir saldırı sonucu katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Bornova’da müzik dinletisi ve söyleşiyle anıldı. Bornova Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı’nın (TOBAV) işbirliğiyle düzenlenen “Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” etkinliğinde hem önemli mesajlar verildi hem de duygulu anlar yaşandı.

Bornova Uğur Mumcu’yu dostlarıyla andı

İZMİR - Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun, katledilişinin 21’nci yıldönümünde Bornova Belediyesi, Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’nin (ÇYDD) işbirliğiyle Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda ‘Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” etkinliği düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte TOBAV’ın hazırladığı müzik dinletisi, dans gösterileri ve koro performanslarından oluşan etkinlikte önemli mesajlar verildi, duygulu anlar yaşandı. Uğur Mumcu gibi demokrasi mücadele veren aydınların da anıldığı gecede ‘Yiğidim Aslanım’, ‘ Uğurlar Olsun’ gibi eserler hep bir ağızdan söylendi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle hınca hınç doldu.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer, Uğur Mumcu’yu sanatla anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek işbirliğinden dolayı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti.



Her yıl Uğur Mumcu’yu farklı etkinliklerle andıklarını, onu ve mücadelesini unutturmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, “Kalemini bu ülkenin geleceğinden başka hiçbir yere kaydırmamış olan Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz. Ülkemizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin bugünlere getirdiği toplumumuzu geriye götüremeyecekler” dedi.


 
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in Uğur Mumcu ile anılarını anlattığı etkinlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Uğur Mumcu ve onun gibi aydınları öldürerek unutturamayacaklarını anlayanların şimdi de gazetecileri, aydınları cezaevlerinde tutsak ettiklerini söyledi. Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık ise Uğur Mumcu’nun Türkiye’de bugün yaşanan sorunları 25 yıl öne tespit ettiğini, daha da önemlisi çözümlerini ortaya koyduğunu belirterek, “Uğur Mumcu yaşıyor. Biz de yaşadığı için buradayız” dedi.
 
Etkinlikteki sunum metinlerini hazırlayan TOBAV İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dramaturg Haluk Işık, “Uğur Mumcu tam bir klasik müzik tutkunuydu. Onu sevdiği müzikle anmak çok anlamlı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Uğur Mumcu’yu andı: ‘Namuslu insanlar kazanacak’
21 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 21. yıldönümünde ...
Karşıyaka’da Aksoy’a vefa: Alaybey Sahili artık daha renkli
Baştan sona yenilenen 16 bin metre karelik bir alanda bulunan Muammer ...
Karşıyaka’dan Mumcu’ya saygı duruşu
Katledilişinin 21. yıldönümünde Karşıyakalılar Uğur Mumcu’yu özel bir ...
 
Tartan'dan Rotary toplantısında İzmir vizyonu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Karaca Otel’de 6 Rotary Kulübü’nün ...
TAKEV öğrencilerinden hayvan dostlara ziyaret
Narlıdere'de hizmet veren TAKEV Alman Okulu öğrencileri, Güzelbahçe Belediyesi ...
Uğur Mumcu Narlıdere’de ölümsüzleşecek
Narlıdere Belediyesi ‘Demokrasi Haftası’ etkinliklerine devam ediyor. ...
 
Tütüncüoğlu’ndan o protestoya çağrı: İzmir’in Gezi Parkı…
Yarımada’nın geleceğini tehdit eden RES ve balık çiftliklerine karşı Pazar ...
Vazgeçilmez destinasyon Çeşme Limanı!
Tarihin en işlek ticari limanlardan olan Çeşme Limanı’nın bugün de turist ...
Seferihisar’dan Van’a yardım eli
Seferihisar Belediyesi’nin çağrısıyla Seferihisarlılar birleşti. Van’da ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva