HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2024 Perşembe - 10:26

Bornova sağlıkta 1 numara!

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini 2022 yılında 100 tam puanla almaya hak kazanan ilk yerel yönetim olan Bornova Belediyesi, bu konudaki öncülüğünü sürdürüyor. Bornova Belediyesi, pek çok kriterin değerlendirilmesi sonucunda verilen “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini korumayı başardı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalıların sağlıklı bir çevrede yaşaması için çok yönlü çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın belgelenmesi en büyük gurur kaynağımız” dedi.

Bornova sağlıkta 1 numara!

Bornova Belediyesi, 2022 yılında Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlerin yüzde yüzünü yerine getirerek “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesi almaya hak kazanmıştı. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 75 puan alan belediyelere verilen “belgeyi” Bornova Belediyesi 100 tam puanla ilk alan yerel yönetim olmuştu. Bornova Belediyesi’nin çok yönlü çalışmaları 2023 yılında da devam etti. Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirme ve denetimleri sonucunda Bornova Belediyesi’nin “Sağlığı Geliştiren Belediye” ünvanının devam etmesine karar verildi.

Türkiye'de “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini almaya hak kazanan ilk belediye olmaları nedeniyle yaşadıkları gururun, yeni onayla birlikte katlanarak arttığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kentin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir hale gelmesi için yaptıkları çalışmaları arttırarak sürdürdüklerini söyledi.

Sağlığa öncelik verdik
Yerel yönetimlerin yaptığı önleyici görevlerin çevre sağlığını, dolayısıyla da insan sağlığını daha iyi bir noktaya taşımada önemli bir rolünün olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Belediyeler önleyici çalışmalar yapar; temiz suya, temiz havaya erişimi sağlar. Yeşil alanlar, spor tesisleri yapar, engelli bireylerin sokağa çıkmasını kolaylaştırır. Biz de öncelikli olarak bunları yapıyoruz” dedi. Daha sağlıklı bir toplum için Bornova'da amatör spora ve spor altyapı tesislerinin yapımına büyük önem verdiklerini belirten Başkanı İduğ, “Bu çerçevede pek çok futbol sahasında kapsamlı yenilemeler yaparken, Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu gibi tesisleri de halkımızın hizmetine sunduk. Fitness salonlarıyla kadınlara spor kurslarımızla çocuklarımıza ve gençlerimize imkanlar sunduk” diye konuştu.

Bornova’nın her köşesine yatırım
Sağlıklı bir yaşamın mümkün olabilmesi için kişi başına düşen yeşil alan miktarının Dünya Sağlık Örgütü tarafından 9 metrekare olarak belirlendiğini, Bornova’da ise bu rakamın 14 metrekareyi geçtiğini belirten Başkan İduğ, “Tüm parklarımıza düzenli olarak bakıyor, uygun olan her noktayı yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Spor alanları, yüzme havuzları, futbol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Üstelik bu sahaları Bornova’mızın her köşesine, özellikle de dezavantajlı bölgelere yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlık hizmetleri aralıksız sürüyor
Öte yandan Bornova Belediyesi, evde hasta ve yaşlı bakım hizmetinden, üreme ve çocuk sağlığına yönelik hizmetlere, hasta nakil hizmetinden, beslenme ve diyetisyen hizmeti ve ağız ve diş sağlığı taramalarına kadar Bornovalılar için çok yönlü hizmetlerini de sürdürüyor. Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü,  geçtiğimiz yıl boyunca 7 hemşire, 1 diş hekimi ,1 fizyoterapi teknikeri ,1 diyetisyen, 1 berber, 7 hasta bakım elemanı , 5 ebe, 3 acil tıp teknikeri, 5 şoför  ile 45 mahallede toplam 12 bin 353 kişiye hizmet verdi.

 
Evlerinin önünden kaybolmuştu... 4 yaşındaki çocuk bulundu!
 
Ünlü oyuncu Almanya'da gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fevzipaşa Bulvarı baştan sona yeniledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısı’nı düzenleme çalışmalarının ...
15 bin metrekarelik yeni alan... Menemen'e dev proje!
Menemen Belediyesi, Ulukent’te 15 bin metrekarelik alana Kent Gözü Rekreasyon ...
Başkan İduğ'dan 'Özel' ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
 
Mahkemeden dönmüştü… Tartışmalı Kiraz planlarında revize!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Aydın genelinde 21 noktada birden yol yapım çalışması
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Aydın ...
İZSU personeli bu kez sahnede olacak
İZSU Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu, 19 Ocak saat 19.30’da ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden şehitlere hayır
Aydın Büyükşehir Belediyesi, şehit olan kahraman vatan evlatlarının ruhlarına ...
Başkan Çerçioğlu, Çarşamba Pazarı'nda vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Çarşamba Pazarı’nda ...
Torbalı’da Tiyatro Günleri heyecanı başlıyor
Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan Torbalı Tiyatro Günleri’nin takvimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva