HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2018 Cuma - 09:38

Bornova ortak akılla yönetiliyor

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ilçede yaşayanların isteklerini ve önerileri dinlediği ortak akıl toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda dernekler, meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile biraraya gelen Başkan Atila, son olarak ilçedeki apartman ve sitelerin temsilcileri ile buluştu. Evka 4’te bulunan Şahin Tepesi Restaurant’ta gerçekleşen organizasyonda vatandaşların sorularını da cevapladı. 

Bornova ortak akılla yönetiliyor

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yönetim anlayışının ilk sırasına koyduğu ortak akıl ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiği toplantıları aralıksız sürdürüyor. Düzenlenen etkinliklerde ilçede faaliyet gösteren dernek, meslek odaları ve STK’larla biraraya gelen Başkan Atila bu kez ilçedeki apartman ve sitelerin temsilcileri ile buluştu. 

Mahallelerin yaşadıkları sorunları, vatandaşların yerel yönetimlerden beklentilerinin ve önerilerinin dinlendiği toplantı Evka 4 Mahallesi’nde bulunan Şahin Tepesi Restoran’da yapıldı. Katılımın yoğun olduğu kahvaltı organizasyonunda tek tek söz alarak isteklerini bildiren vatandaşlar, mahalleleri hakkında da sorularını Başkan Olgun Atila’ya sordu. 

Ortak Akıl kapsamında gerçekleştirilen toplantılar ile ilçede bulunan meslek kuruluşları, banka müdürleri, cami ve müftülük görevlileri, esnaflarla biraraya geldiklerini ifade eden Başkan Atila, “4,5 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların faydalı olduğunu gördük. Çünkü bu kenti tek kişinin bakış açısıyla yönetmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kent ancak ortak akılla, hep beraber sahip çıkarak yönetilir eksikler belirlenirse hem yeni projeler ortaya çıkar, hem de gelişmesine doğru bir şekilde katkı sağlamış oluruz. Bu yüzden de bizim için en önemli noktalardan biri kentimizi birlikte yönetmek” dedi.

“SİZLERİN ÖNERİLERİ İLE KENTİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ” 
Bornova Bizim Evimiz sloganını hatırlatan Atila, “Sizlerde ilçemizde bulunan apartmanların sakinleri ve temsilcilerisiniz. Sizlerinde hizmet ettiğiniz komşularınız var. Biz burada neyi nasıl yaptığımızı sizlere anlatarak ve nasıl daha iyi yapabileceğimizi de sizlerden dinleyerek çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Sizlerin önerilerini de bu toplantıda tartışarak, kentimize sahip çıkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu işler olduğunu da söyleyen Atila, “Bunlar dışında ama bunlar kadar önemli olan insana, sosyal projelere, engelli kardeşlerimize, eğitime ve kadınlarımıza destek sağlamak bu sayede de kentimizi daha ileriye götürmek için belirlediğimiz hedeflerimiz var” dedi. 

“YAŞANABİLİR KENTLER ARASINDA EN ÜST SIRADAYIZ”
Başkan Atila, “Son 4,5 yılda Türkiye’deki belediyeler arasında 5 kategoride 4. Sırada yer aldık. Ancak 1 ay önce açıklanan son raporda yaşanabilir kentler noktasında 5. Sıraya yani en üst sıraya çıkmış durumdayız. Şimdi bunu bir adım daha öteye götürmemiz gerekiyor. Çünkü sizler en iyisine layıksınız. Bizlerin hayalleri ve projelerimiz sonsuz. Fakat sınırlı bütçeyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar belediyenizde tüm müdürlüklerimizde tasarruf ettik. Ve etmeye de devam ediyoruz” dedi. 

 
İzmir'e Çin iltifatı
 
Bornova’da temizlik ve geri dönüşüm bir arada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e Çin iltifatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, Xiamen Deniz Mahkemesi ...
Menderes Belediyesi’nin kamulaştırma hamlesi mahkemelik oldu!
Menderes Belediyesi, Develi Mahallesi’nde bulunan bir araziyi kamulaştırmak ...
Evi yanan vatandaşın imdadına Başkan Çalkaya yetişti
Balçova Eğitim Mahallesi’nde gece çıkan yangında evleri kullanılmaz hale ...
 
Narlıdere Öykü’ye umut oldu
Narlıdere Belediyesi, ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ...
Karşıyaka’dan Şırnak’a yardım eli
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için ...
Gaziemir'de kadınlardan 'file' mesaisi: Hem çevreye hem bütçeye...
Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın ...
 
Buca'nın giysi bankası yüzleri güldürüyor
Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Buca Belediye ...
İzmir'in tarihi hamamı A'dan Z'ye değişti: Göz kamaştırıyor
İzmir'in tarihi hamamı A'dan Z'ye değişti: Göz kamaştırıyor
Bornova'da gurur tablosu: En düşük maaş...
Asgari ücret tartışmaları Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva