HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2020 Perşembe - 09:36

Bornova kazasında yeni gelişme: 'Cep telefonu' detayı!

İzmir'in Bornova ilçesinde, kaldırımdaki yayaların arasına dalıp Feride Melike Kürecili'nin (27) ölümüne neden olan servis otobüsü sürücüsü Ali S. yargılandığı davada kazanın epilepsi krizi geçirmesi nedeniyle yaşandığını savundu. Genç kızın ailesinin avukatı Aslı Deniz Ceyhan Tokat ise sanığın kaza anında telefonla konuştuğunu belgelerle kanıtladıklarını söyledi.

Bornova kazasında yeni gelişme:  Cep telefonu  detayı!

Kaza, 19 Aralık 2018 akşamı yaşandı. Kavşaktan, Mustafa Kemal Caddesi'nden Bornova Kaymakamlığı yönüne doğru dönmek isteyen Ali S. yönetimindeki 35 S 65 194 plakalı servis otobüsü, kontrolden çıkarak, yolcu indirmek için duran M.Ö. yönetimindeki 35 S 00757 plakalı servis minibüsüne çarptı. Ardından da kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Kazada otobüsün altında kalan Feride Melike Kürecili, hayatını kaybetti, genç kızın ablasının da aralarında bulunduğu 3 kişi de yaralandı. Yaralılar, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kürecili, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Güzelçamlı Mahallesi Merkez Camii'ndei tabutun üzerine serilen gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı. Abla Merve Kürecili Uygun (30) ise hastanede, yaklaşık bir ay tedavi gördü.

Tutuklanan servis şoförü Ali S. hakkında açılan 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan açılan davada, hakim karşısına çıktı. Savunmasında, 41 yıllık şoför olduğunu söyleyen Ali S., kaza sırasında epilepsi krizi geçirdiğini ve yaşananları hatırlamadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Ali S.'nin tutukluluk halinin devamına ve olay anı kamera kayıtlarının incelenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.



'MERVE SENİ PUZZLE GİBİ TOPLADIK'
Kazada kardeşini kaybeden ve aylar süren tedavinin ardından ayağa kalkan Merve Kürecili Uygun, olay anında yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Doktorlarının kendisine "Seni puzzle gibi topladık" dediklerini hatırlatan Kürecili Uygun, "Melike ile işten sonra anneme gitmek için sözleşmiştik. Mesai bitiminden sonra servise her zamankinden geç bindik ve yer kalmayınca arka koltuğa oturmak zorunda kaldık. Hatta bu yüzden Melike bana, 'İnsek mi acaba' diye sordu ancak ben gerek olmadığını söyledim. Yolculuğumuz da çok eğlenceli geçmişti. Melike orada iki yıldır iniyordu. Arkada kapıdan önce arkadaşımız sonra ben, en son Melike indi. Kafamı çevirdiğimde servis otobüsünün üzerimize geldiğini gördüm. Şoförün bir eli direksiyonda diğer eli de telefondaydı. Arkadaşıma seslendiğim sırada kendimi yerde buldum. Belimden aşağısı otobüsün altındaydı ve ayaklarımı görünce çığlık attım. Kalçam da ters dönmüştü. 'Bacaklarımı düzeltin' diye bağırdığımı hatırlıyorum. Bacaklarıma bakmamam için kafamı tutuyorlardı. Ardından Melike'yi sormaya başladım, diğer arkadaşların baktığını söylediler. Ambulansla hastaneye kaldırıldım ve birer hafta arayla üç ameliyat oldum. Kalçam, kuyruk sokumum ve leğen kemiğim kırıktı. Belime ve femur kemiğime bir plak takıldı. 27 gün hastanede kaldım ve 5 Mart'a kadar ayağa kalkamadım. 25 Mart'ta fizik tedaviye başladım. Sol tarafımda felç var. Kalçam normal anatomisinde değil. Doktorum bana, 'Merve seni puzzle gibi topladık' dedi. Fizik tedavi sürecim bitti ve ilaç kullanmaya devam ediyorum" dedi.

'FİZİKEN İYİLEŞİYORUM AMA RUHEN İYİLEŞEMEDİM'
Kardeşinin hayatını kaybettiğinin kendisinden sakladıklarını belirten Kürecili Uygun, "Sürekli Melike'nin yoğun bakımda uyutulduğunu söylediler. Ben de hep bir an önce ayağa kalkıp kardeşimin yanında olmayı düşündüm. Bana telefon da vermiyorlardı. Bir gün Melike'nin müsait zamanı bulup sosyal medyaya girdim ve yazılan yorumları görünce kardeşimin öldüğünü öğrendim. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Aileme sorduğumda 2 gün boyunca doğru olmadığını söylediler. 2.5 ay bana hiç belli etmediler. Ailem bu konuda yeterince zorlandıkları için sıkı durmak zorundaydım. Melike'nin geri gelmeyeceğini biliyordum ve tedavime odaklandım. Fiziken toparlıyorum ama ruhen iyileşmedim" diye konuştu.

'EN AĞIR CEZAYI ALSIN'
Kazada bir kızını kaybeden, diğer kızı da ölümden dönen Gülhayat Çam (59) ise sürücünün en ağır cezayı alması gerektiğini savunarak, "Melike ve Merve arasında fazla yaş farkı olmadığı için ikiz gibi büyümüşlerdi. Çok zor şartlar altında büyüdüler ama beni hiç üzmediler. Sadece beni değil çevrelerinde de hep gıptayla bakılan çocuklardı. Geride kalan iki evladım için yaşayacağım. Melike'nin mezarına her gün giderek dua ediyorum. Şoför biraz daha dikkatli olsaydı bu durumlar meydana gelmezdi. Madem telefonla konuşacaktın, kenara çekip konuşabilirdin. 27 yaşında bir çocuk kolay büyümüyor. Evlat acısı hayatın en zor acısı. Çocuğum için kara toprağa gidiyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

'TELEFON KAYITLARI EPİLEPSİ SAVUNMASINI YALANLIYOR'
Ailenin avukatı Aslı Deniz Ceyhan Tokat (40), sürücü Ali S.'nin mahkemede epilepsi krizi sebebiyle kaza yaptığı savunmasının doğru olmadığını ileri sürdü. Tokat, "Merve Küreceli'nin hatırladıklarından yola çıkarak yaptığımız araştırmalarda sanığın hızının yüksek olduğunu ve aynı zamanda cep telefonuyla konuştuğu bilgisine ulaştık. Mahkemeden telefon sinyallerini istedik ve gelen raporda Ali S.'nin olay zamanında telefonla konuştuğu ispatlanmış oldu. Bu yüzden suçun taksirle öldürmek değil, olası kastla ölüme sebep olmak suçundan yargılanmasını istiyoruz. Yapılan araştırmalarda, alkollü olarak araç kullanırken kaza riski 4 kart artıyorsa, telefonla uğraşılırsa bu risk 8 kat artıyor. Nasıl ki kırmızı ışık ihlalinde, alkol kullanımında olan kazalarda olası kast uygulanıyorsa, cep telefonu sebebiyle de olası kast olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra görüntülerde görüyoruz ki sürücü hızını kesmek için hiçbir şey yapmamış. Olay yerinde fren izi bile yok" diye konuştu. (DHA)

 
Çiğli’de ‘Memleketin Kısmeti’ne yoğun ilgi
 
Bayraklı'da aileler eğitimde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilçede 98 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına ...
İdlib'ten acı haber: İki asker şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, "Suriye İdlib'de hava saldırısında iki asker ...
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 05.08'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İzmir'de korkunç son: Lise öğrencisi canına kıydı!
Dikili ilçesinde, lise öğrencisi G.B.B. (17), kendini iple ranzaya asarak yaşamına son verdi.
2. Abdülhamid'in tahtı satıldı
Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarından II. Abdülhamid'in tahtı 100 bin TL'ye alıcı buldu.
İkna yöntemiyle 5 terörist daha teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da nöbet tutan ailelerden birinin evladının ...
 
Tüm İran uçuşları iptal edildi!
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü "Tüm İran uçuşları, kargo ve tarifesiz ...
Sızma girişiminde bulunan 7 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığından, Münbiç'ten Fırat Kalkanı bölgesine sızmaya ...
Sosyal medya karışmıştı... Valilik olayla ilgili açıklama yaptı
Gaziantep’te, Suriye uyruklu bir genç hareket halindeki bir otomobilin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva