HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2021 Çarşamba - 10:43

Bornova'dan esnaf ve spor kulüplerine 'kira' müjdesi

Bornova Belediyesi, koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve spor kulüplerine kira desteği vermeye hazırlanıyor. Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen Meclis oturumunda, komisyonlardan gelen maddelerin kabul edilmesi halinde, Bornova Belediyesi taşınmazlarında kiracı olarak bulunan esnaftan Mart-Nisan-Mayıs aylarında kira almamayı hedeflerken,  Belediye mülkiyetinde bulunan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda mücadele eden kulüplerden de pandemi sonuna kadar aylık kiralarının yüzde 90'ını almamaya hazırlanıyor.

Bornova dan esnaf ve spor kulüplerine  kira  müjdesi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Bornova Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis gündemi yayınlandı.

2 Şubat tarihinde yapılması planlanan ancak İzmir'de yaşanan sel felaketi sonrası 4 Şubat tarihine ertelenen Meclis oturumunda esnafa ve spor kulüpleri için sevindirici kararların çıkması bekleniyor.

ESNAFA KİRA MÜJDESİ
Bornova Belediyesi, belediye bünyesinde bulunan mülkiyetlerdeki kiracılarına, kira desteği sunmaya hazırlanıyor. Kısıtlamalar kapsamında kapalı kalan kiracılarının 19 Mart ile 6 Mayıs tarihlerindeki kiraları almama kararı aldı.

Esnaf - Plan ve Bütçe Hukuk Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları'ndan oy birliği ile geçen maddenin Mecliste kabul edilmesi halinde, esnaftan 3 aylık kira alınmayacak. Alınan karar ile birlikte ayrıca, kira ödemelerini peşin yapan kiracılara ise 3 aylık kiraları geri ödenecek.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazlar kiracılarının Covid-19 koronavirüs hastalığı sebebi ile hastalıkla mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamındaki kısıtlamaların sonuçlarına dayalı ekonomik olarak olumsuz etkilenmeler sebebi ile kira bedellerini ödeyemediklerine yönelik dilekçelerine istinaden yapılan incelemede, 19.03.2020 tarihinden başlamak üzere 01.06.2021 tarihine kadar kira bedellerinin alınmamasına, peşin ödeme yapanların da kira bedellerinin iade edilmesine, aynı sürelerde sözleşme süresinin uzatılmasına, kiracının sözleşmesini devam ettirmek istememesi halinde ise sözleşmelerin feshedilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Esnaf - Plan ve Bütçe Hukuk Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları raporu."

SPOR KULÜPLERİNE BÜYÜK DESTEK
Bornova Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisinin ilk oturumunda ayrıca, pandemi nedeniyle zor günler geçiren spor kulüplerine de yardım için düğmeye bastı.

Koronavirüs salgını sonrası liglerin seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmesinin ardından, spor kulüplerinin gelirlerinde azalma yaşanmıştı.

Bornova Belediyesi'de sınırları içerisinde bulunan ve Belediye mülkiyetinde bulunan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda mücadele eden spor kulüplerine 'kira desteği' verme kararı aldı.

Plan ve Bütçe - Hukuk Gençlik ve Spor Komisyonları'ndan oybirliği ile kabul edilen Meclis gündeminin kabul edilmesinin ardından, kulüplerin Bornova Belediyesi'ne tahakkuk edilen kira alacaklarının %90'ını silinecek.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünce yayımlanan 15/12/2020 tarih ve 268495 sayılı yazısı ile yayınlanan 2020/27 Sayılı Genelge kapsamında mülkiyeti Belediyemize ait olan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumunda pandemi başlangıç tarihi olan 19.03.2020 tarihinden başlamak üzere, pandemi bitiş tarihine kadar (Resmi merciler tarafından yayınlanacak pandemi döneminin bitiş tarihi göz önünde bulundurulmak üzere) oynanan maçlara ilişkin olarak spor kulüplerinden tahsil edilmesi gereken (yazılı müracaatlarına istinaden) kira alacaklarımıza indirim veya erteleme yönünde karar alınması hakkında konu görüşülmüş olup, 19 Mart- 31 Aralık 2020 dönemlerinde Spor kulüplerinin Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumunda oynanan ve tahakkuk eden kira alacaklarımızın %90'ının alınmaması (silinmesi), %10'unun alınması (tahakkuk eden kira alacaklarına karşın tahakkuk eden gecikmelerin silinmesi); 2021 yılı için de komisyonca belirlenen ücret tarifesinin uygulanmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Gençlik ve Spor Komisyonları raporu."

 
Başkan İduğ, sel felaketi çalışmalarını yerinde inceledi
 
Çanakkale’den İzmir’e acı haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ, sel felaketi çalışmalarını yerinde inceledi
İzmir’de etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz yönde ...
Tireli muhtarlardan kırsal mahalle başvurusu
İzmir'in Tire ilçesindeki kırsal mahalle muhtarları, mahallelerinin "kırsal ...
Sel taşkınlarına karşı Güzelbahçe Belediyesi teyakkuzda
Güzelbahçe Belediyesi ekipleri İzmir’de yaşanan sel felaketinden dolayı ...
 
Konak Belediyesi'nden sel mağdurlarına ikram ve hijyen desteği
Konak Belediyesi, kuvvetli sağanak yağışlardan en çok etkilenen mahallelerde, ...
Seferihisar’da sel felaketine karşı seferberlik
Seferihisar’da da ciddi zarara yol açan sel ve su baskınlarına karşı Seferihisar ...
Başkan Sandal: 16 saattir sahadayız!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece saatlerinde başlayan ve ...
 
Soyer'den sel mağdurlarına destek açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi sel afetinde evleri ve işyerleri zarar görenler ...
Başkan Kılıç'tan sel seferberliği
İzmir’i vuran son yılların en büyük sel felaketi nedeniyle belediyenin ...
Selçuk'ta 'kırsal mahalle' teklifine oy birliği
Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı’nda, Kırsal Mahalle ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva