HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 09:39

Bornova'da yıkım kararı: İmar barışı uyanıkları yandı!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, başvuruları 2018 yılı Haziran ayında başlayan İmar Barışı'nın suistimal edildiğini ve bu süreçte pek çok kaçak yapı inşa edildiğini söyledi. Bornova'da 5 bin 171 kaçak yapı tespit edildiğini vurgulayan Başkan İduğ, "Bornova Belediyesi olarak hukuki sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki ay 25 kaçak yapıyı yıkmak zorundayız" dedi. Kaçak yapılarla mücadelede tüm Bornovalılardan destek isteyen Dr. Mustafa İduğ, bu tip yapıların daha temel aşamasındayken mutlaka kendilerine bildirilmesini istedi.

Bornova da yıkım kararı: İmar barışı uyanıkları yandı!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki kaçak yapılar konusunda önümüzdeki aydan itibaren yasal sorumluluklarını yerine getirmek üzere çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini de söyleyen Başkan İduğ, "İzmir'deki 350 bin kaçak yapının yüzde 16'nın Bornova'da olduğunu öğrendik. Şu an bizim yıkmak zorunda olduğumuz 5 bin 171 bina bulunuyor. Özellikle Çiçekliköy, Yakaköy, Eğridere gibi eski köy yerleşimlerinde çok sayıda kaçak yapı var. Başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan ve süresi daha sonra 6 ay uzatılan İmar Barışı halkımızın belli bir kesimi tarafından ne yazık ki suistimal edildi. Bu tarihlerden sonra pek çok kaçak yapı inşa edildi ve bu yapılar için yıkım kararı çıktı" dedi.

Yıkımlar mesaj olarak algılanmalı
Belediyelerin taşıdıkları hukuki sorumluluk gereği yıkım kararlarını uygulamak zorunda olduğuna dikkat çeken Dr. Mustafa İduğ, bu nedenle önümüzdeki ay 25 binayı yıkmak zorunda olduklarını, yeni kaçak yapıların ortaya çıkmaması için de bu yıkımların bir mesaj olarak gitmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bundan sonra her türlü kaçak inşaattan Bornova Belediyesi olarak bizim haberdar olmamız gerekiyor. Bu konuda halkımıza ihtiyacamız var. Bir yerde kaçak inşaata başlandığını gördüğünüz an hemen bize bildirin ki; temel aşamasındayken gereğini yapalım."

 
Karşıyaka’da ‘dayanışma’ ziyaretleri
 
FaceApp uygulamasının perde arkasına dikkat!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cavit 8 Mart 2021 Pazartesi 17:21

Birçok ev yıktınız ,yazıklar olsun bu soğuk havada taşınamayan depremzedeler ne olcak,imkanı olamayanlar napcak.belediye olarak koltukta oturmakla olmaz .televizyonlara çıkıp pos kesmekle olmuyor .zaten bu güne kadar hangi hizmeti doğru düzgün verdiniz.seçim günü geldiğinde sakın kapımızı çalmayın.

Yorumu oyla      2      3  
Ayhan Yürüşen 2 Mart 2021 Salı 16:37

Belediyenizin denetleme birimi yokmu çıkın denetleyin belediyede oturacaklarina bir tim oluşturun gezin dediğinizi yapın bakalim üç beş yeri yikmakla olmuyor biz şikayer edersek sanki doğrumu siz belediye olarak üstünüze düşeni yapin bizde vatandaş olarak duyarli davaranalim bütün ağaçlari yok ettiler şantiyeye döndu dağlar yazik çok yazik bahcede bizim bildigimiz barinacak yer olur vilyalar evler olmamalı ekilip biçilmeli tavuk kuzu bakilmali

Yorumu oyla      2      3  
Murat Önen 18 Kasım 2019 Pazartesi 10:10

Bu yasa 31-12-2017'den önce yapılan kaçak yapılara af getiriyor.Peki bu tarihten önce kaçak kat yapma imkanı olup ta yasalara saygılı olduğu için yapmayanların suçu günahı ne.?

Yorumu oyla      5      5  
hamdullah 18 Eylül 2019 Çarşamba 11:05

Devlet önce kendi sahibi olduğu orman ve 2/b adı verilen hazine arazilerine yapılan kaçak yapılarla ilgili işlemleri yapsın.Yani önce kendi malına sahip çıksın.Bunları çözdükten sonra vatandaşın kendi arazisine yaptığı binalarıda yıkmak yerine yasal hale getirip,bunlara ceza kesip daha sonrasındada vergilerini alarak gelir elde etmeli.Ayrıca bu binalar yapılırken emniyet,jandarma,çevre bakanlığı,belediye nerede ne işle uğraşıyorlardı.Yıkarım demek kolay.Sadece Bornova belediyesimi işini tam yapıyor.Kahramanlık yapıp açıklama yapmak yerine elamanlarınızın neden görevlerini tam yapmadıklarını sorgulasanız daha iyi olur.5171 binayı yıkamazsanız 25 bina eğer orman veya 2/b ise tamam ama mal sahiplerine ait ise 5146 tanesini ne yapacaksınız.Yıkmaya ömrünüz yetmez.Ayrıca bunların içerisinde mahkemelerden olumlu sonuç çıkanların kazanacakları maddi ve manevi tazminatlarıda ödemeye gücünüzün yeteceğini zannetmiyorum.

Yorumu oyla      4      6  
Osman 20 Temmuz 2019 Cumartesi 20:55

İzmir’de yaklaşık 350.000 kaçak yapıdan bahsediliyor sadece Bornova belediyesi nde ki yıkımlardan bahsediliyor diğer belediyeler harekete geçmeden Bornova belediyesi neden harekete geçiyor?Bu zamana kadar hiç bir binayı yıkmaya belediye bugün neden bina yıkmaya çalışıyor

Yorumu oyla      6      5  
Kazım 20 Temmuz 2019 Cumartesi 20:51

Öncelikle yıkılması gereken kaçak yapılar 2b ve orman arazileri olmalıdır.Bence en önce onları yıkmanız gerekiyor 25 binayı yıktıktan sonra geriye kalan 5100 küsür binayı yıkabilecek misiniz? Eğer yıkamazsınız 25 binanın ne suçu var ?Bence bunları özellikle kendi arazisine inşaat yapanları yasal hale getirip işi düzeltmek daha kolay

Yorumu oyla      7      6  
Atilla Kamar 17 Temmuz 2019 Çarşamba 16:31

İmar barışı saptırıldı. Yarım ada Karaburun ve Mordoğan da çok sayıda boş konteyner araziye yerleştirilip numarataj işlemi de yapılmış. Bilahare hepsi beton ve taş bina haline gelecek. Apart otel vs. olacak aynı araziye 30 adet konteyner yerleştiren ve numarataj alan varmış. Apart otel olarak hazırlanıyor.... Anlamışsınızdır....

Yorumu oyla      9      5  
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:34

haydaaa.ne demek yıkmak ya.. devlet imkan tanımış vatandaş yapmış.

Yorumu oyla      7      10  
Mehmet79 17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:47

kentsel dönüşüm ne durumda? yeni imar planları yapılacak mı?

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘dayanışma’ ziyaretleri
Göreve geldiği günden bu yana farklı ilçe ve şehirlerin yerel yöneticileri ...
İzmir'de gıda teröristlerine operasyon: Fırın değil mikrop yuvası!
Buca’da eski bir ekmek fırınının üretim alanındaki tablo görenlere hayrete ...
Bayındır'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı açıldı
Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ...
 
Karşıyaka'da Toros heyecanlı
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen sezon 8'inci haftada görev alıp Play-Off ...
Bayraklı'da değişim sürüyor: Şirketlerin başına o isim geldi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal belediye bürokrasisinden sonra ...
Bergama'da 15 Temmuz şehitleri törenlerle anıldı
15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında şehit olanlar Bergama’da düzenlenen törenlerle anıldı.
 
Badminton’da Madalyalar Çiğli Belediyesi’nin
11-12 Temmuz tarihlerinde Buca Afetevleri Spor Salonu’nda düzenlenen İzmir ...
Ata'nın Çeşme'ye gelişinin 93. yılı coşkuyla kutlanacak
Çeşme Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çeşme Ilıca’ya gelişinin ...
Buca'da moloz seferberliği
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tadilat ve tamirat işlerinin artması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva