HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2020 Salı - 11:05

Bornova’da temizlik devrimi

Bornova Belediyesi temizlik hizmetlerine yaptığı yatırımları sürdürüyor. Önce yeni aldığı araçlarla filosunu güçlendiren Bornova Belediyesi, ikinci aşamada takip sistemiyle hangi aracın, hangi saatte hangi konteyneri aldığını takip etmeye başladı.

Bornova’da temizlik devrimi

Üçüncü aşamada ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Temizlik İşleri Şantiyesi’nde inşa edilen Evsel Atık Transfer İstasyonu sayesinde sokaktan çöp toplayan araçlarımız 23 kilometre uzaktaki Harmandalı’na gitmesine gerek kalmadan, çöp araçları hızla sokaklara geri dönebilecek.

Aslan yattığı yerden belli olur

Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve kullandığı yenilikçi uygulamalar ile temizlikte devrim yaratmaya devam edeceğini söyleyen Boronva Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  “ ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ derler, biz de işe şantiyemizden başladık. Hem yeniden düzenleme yaptık, hem de taşan dereyi ıslah ederek genişledik. Satın aldığımız 105 araçtan 74’ü zaten temizlik işlerinde kullanılmak üzere alınmıştı. Bu yeni araçlara güçlü bir takip sistemi kurduk. Bilgisayar üzerinden araçlarımızı anlık takip ediyor, hangi konteyneri topladı, hangi sokağa girip girilmediğini görüyoruz. Bornovalılar artık çöp toplama konusundaki iyileşmeye tanık olmaya başladılar” dedi.

Hızımız çok artacak

Evsel Atık Transfer İstasyonu yatırımının temizlik hizmetlerinin hızını ve verimliliğini arttıracağını ifade eden Başkan İduğ, “Şu anda 39 çöp toplama aracımız, işlerini bitirdiklerinde ya da hazneleri dolduğunda Harmandalı tesislerine giderek İzmir’in her yerinden gelen araçlar arasında sıra bekliyor ve yükünü boşaltıyor. Eksik kalan sokakları olduysa geri dönüp toplamaya devam ediyor. Bu istasyon sayesinde haznesi dolan araçlarımız hızla kendi şantiyelerine dönecek ve sıra beklemeden çöplerini boşaltıp temizlik işlerinin başına geri dönebilecekler. Bu sayede zamandan büyük bir tasarruf sağlayacağız. Burada toplanan evsel atık, Büyükşehir Belediyemizin büyük araçlarıyla Harmandalı’na götürülecek” diye konuştu.

Sorunlu  alanlara özel düzenleme

Bornova’nın aynı zamanda İzmir’in genişleme bölgesi ve bir sanayi şehri olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Moloz ve evsel olmayan atıklarla ilgili büyük sorunlarımız bulunuyordu. Rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra bu konuların her birini ayrı ayrı ele aldık. Daha önce defalarca temizlenmesine karşın kaçak moloz dökümleri devam ettiği alanlar tespit edildi, etrafları tel örgüler ve beton bariyerlerle çevrildi. Kurduğumuz Sivil Moloz İhbar Ekipleri, bir olayla karşılaştığında hemen bilgi veriyor, yakalananlara hızla cezai işlem uyguluyoruz. Aynı şekilde Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nin olduğu yerde çöp ve moloz yığınları ile dolu alan kapsamlı bir çalışma ile temizlendi, zemini düzeltilerek otopark alanı haline getirildi. Burada  sanayicinin atığını düzenli toplayabileceği bir alan oluşturuldu” dedi.

 
Karşıyakalı öğrenciler üç boyutlu teknolojiyle tanışacak
 
'Emekli maaşında kesinti' iddiasına yanıt!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 25 Şubat 2020 Salı 13:21

Bornova da çöp tenekeleri düzenli bir şekilde boşaltılıyor. Belediye yıllardır iyi çalışıyor. Ancak caddelerde gördüğümüz temizlik görevlilerini örneğin MKemal Caddesi arkası sokaklarında göremiyoruz. Esas sokak aralarına çöp temizleyenler girmeli diyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı öğrenciler üç boyutlu teknolojiyle tanışacak
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Eğitim Kooperatifi işbirliğiyle, 5 - 12. ...
Mevlana heykeli üretici pazarı oluyor!
İzmir’i kanatlarının altına alan Mevlana Heykeli’nin yenilenmesi için ...
Çeşme'de sokak hayvanları için veteriner kliniği
Çeşme Belediyesi tarafından ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz ...
 
Bayındır’a gezici araç muayene istasyonu hizmeti
TÜVTÜRK gezici araç muayene istasyonu Bayındır’da çalışmaya başladı.
Konak 8 Mart’a damga vuracak
Konak Belediyesi, hazırladığı “Kadın Doğmak” adlı proje ile 8 Mart Dünya ...
Bayraklı'nın kentsel dönüşümünde kooperatif modeli
Kentsel dönüşüm konusunda tüm kesimlerin uzlaştığı yeni bir model üzerinde ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınık'a üniversite için onayı verdi
Kınık'ta Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulması planlanan Kınık ...
Başkan Soyer Urlalı muhtarlarla buluştu
Merkeze uzak ilçelerde muhtarlar toplantıları düzenleyen İzmir Büyükşehir ...
Başkan Gürbüz'e anlamlı hediye!
Çalışma arkadaşları Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 37.doğum gününü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva