HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2020 Cuma - 13:55

Bornova’da tasarruf önlemleri: O projeler iptal!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 2019 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Meclis oturumunda, “Yaptığımız hizmetler var, yapmayı tercih etmediklerimiz var. Belediye hizmet binası gibi Karaçam Çocuk köyü, Hayal Bornova projelerini iptal ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bornova’da tasarruf önlemleri: O projeler iptal!

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Başkan İduğ, belediye faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, “Yaptığımız hizmetler olduğu gibi, yapmayı tercih etmediklerimiz de var. Örneğin belediye hizmet binasını yapmayacağız. Buraya harcanacak paradan sonra hepimiz bu belediyeye gelip çayımızı içer, eve gideriz. Başka da bir şey yapamayız. Yine ‘Çocuk Dünyası’ projesini iptal edip yerine çok amaçlı bir kongre merkezi yapacağız. Bunun dışında 22-D’ler benim hoşlanmadığım bir durum. Doğrudan temin başvuracağımız bir yol olmayacak. Yine Karaçam Çocuk Köyü, Hayal Bornova projesini iptal ediyoruz” diye konuştu.

15 YIL İÇİN 300 MİLYON TL TASARRUF ETTİK
Meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Mustafa İduğ, göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmaları anlattı. Kaynakları etkin verimli kullanmanın önemine dikkat çeken İduğ, “105 yeni araç satın alarak 15 yıl için 300 milyon TL tasarruf ettik. Şehir Stadı’nın olduğu alanda planlanan yeni hizmet binası projesinden vazgeçerek çok daha küçük rakamlarla satın aldığımız mülklerle hizmet binalarımızı merkeze toplamaya başladık. Bornova Özkanlar Yeni Pazarı’ndan elde ettiğimiz tezgah satış geliri ile hem bu binalara ödediğimiz ücreti karşıladık, hem de Bornovalının büyük bir sorunu ve ihtiyacını çözdük. Pandemiye rağmen yatırımlara devam ettik. Vizyon projelerimiz; Altın Bilezik ve Dijital Sınıf ile fark yarattık. Birçok belediye borç batağındayken hem borçlarımızı hem çalışanlarımızın maaşlarını ödedik” diye konuştu.

AYNI SÖZLERİ BİZ SÖYLEMİŞTİK!
İduğ’un ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, Başkan İduğ’a konuşması için teşekkür etti. Taştan,  “Çünkü bu konuşma, ne kadar iyi muhalefet yaptığımızı ortaya koydu. Geçmişte bizim neredeyse kelime kelime söylediğimiz konuları kendisi ifade etti. Hizmet binasına harcanacak parayla ilgili aynı şeyleri söylemiştik. Bu mecliste müteahhitlik yapan arkadaşlarımız var. Onlar da bu rakamların gerçekçi olmadığını söylemişti. Şantiyelerin düzenlenmesiyle ilgili ‘aslan yatağında belli olur’ ifadesinin aynı şekilde ben kullanmıştım. Bugün söylediklerimizin, muhalefetimizin doğrulanmış olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Taştan,  faaliyet raporunda iptal edilen bazı işlerin faaliyet olarak anlatıldığının altını çizerek, “Faaliyet olarak yapmış olduğunuz şeyleri dinledik. İptal edilen işleri faaliyet olarak dinledik. Burada da, İstanbul’a özenti söz konusu olduğunu görüyoruz. Temel atma yerine temel atmama gibi bir faaliyet anlayışı var” sözlerine yer verdi.

 
Cem Yılmaz'dan Ozan Güven paylaşımı
 
İşte Han bebek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Otogarı için yeni hamle: Ana transfer merkezi oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Işıkkent’teki mevcut Otogar’ı Ana ...
Menemen'de Madımak unutulmadı
Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden ve 27 yıl önce Madımak ...
Çiğli'de evde temizlik projesi yeniden başladı
Çiğli Belediyesi tarafından kimsesiz, bakıma muhtaç, engelli ve 65 yaş ...
 
161 yıllık Paterson Köşkü ayağa kaldırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin önemli sivil mimari örneklerinden 161 ...
Genel Başkan Özer Doğan: Yerel yönetimler gelişecek
Yerel yönetimlerin faaliyetlerinin daha geniş kitlelere duyurulması, zenginleştirilmesi ...
Çöpçüler Kralı Gaziemir’de ölümsüzleşti
Gaziemir Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ni sanat atölyesine ...
 
Bayraklı'da Madımak yası
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki yangında ...
Bulgurca’ya yeni orman alanı
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne yeni orman alanı kazandırıldı.
Bademli Barajı’nda tasarruflu sulama sürüyor
10 bin 480 dekar tarım alanına can suyu sağlayan Bademli Barajı’nda sulama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva