HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2017 Cumartesi - 10:26

Bornova'da sinemanın diliyle 'Kadına şiddete hayır'

Bornova Belediyesi’nce ilk kez düzenlenen “Kısa Film Yarışması” ödül heyecanı yaşandı

Bornova da sinemanın diliyle  Kadına şiddete hayır

Bornova Belediyesi’nin, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez düzenlendiği “Kadına Şiddete Hayır!” temalı yarışmada dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle aldı. 108 film başvuru yaptığı yarışmada Bawer Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı “Kozalak” filmi birinci, Metin İlknur’a ait “Çocuk Odası” ikinci, Tunahan Kurt’un yönetmeni olduğu “Kar Kirazı” ise filmi üçüncü oldu. Muhteşem gece, Türk Sineması’nın efsane oyuncularından Yaprak Özdemiroğlu ve Cezmi Baskın’ın katılımıyla gerçekleşti. “Kadına Şiddete Hayır” temasıyla ilk kez düzenledikleri yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımızın şiddet görmediği daha güzel bir dünya, çocuklarımızın daha güzel yaşayabileceği bir gelecek istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez düzenlendiği “Kadına Şiddete Hayır!” temalı Kısa Film Yarışması”nda ödül heyecanı yaşandı.

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki ödül töreni, Türk Sineması’nın efsane oyuncularından Yaprak Özdemiroğlu ve Cezmi Baskın’ın katılımıyla gerçekleşti. Kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel dallarında 108 başvuru yapılan, 25 filmin  yarışma şartnamesine uygun olmadığı için elendiği yarışmanın birincisi, erken yaşta evlendirme sorununa çözüm odaklı yaklaşımı ve ‘’Öğrenilmiş çaresizlik’’ yerine alternatif sunan anlatısıyla yönetmenliğini Bawer Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı “Kozalak” filmi oldu. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Aydın’ın ödülünü, Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu verdi. Sinemasal tekniklerin kullanımı ve atmosfer yaratımındaki başarısı ile yönetmenliğini Metin İlknur’un yaptığı “Çocuk Odası” ikinciliği elde etti. Metin İlknur, ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Eşi Hikmet Atila’nın elinden aldı. “Kumalık sorunu” ve ‘’Erkek çocuk sahibi olma’’ meselesine yönelik eleştirel bakış açısıyla, “Kar Kirazı” filmi üçüncü olurken, yarışmaya Adana’dan katılan Tunahan Kurt’a ise plaketini Oyuncu Cezmi Baskın verdi. Yarışmanın birincsi 5 bin TL, ikincisi 3 bin TL, üçüncüsü 2 bin TL kazanırken, jüri özel ödülü biner TL oldu.

Jüri Özel ödüllerinin sahipleri ise “Alrasheed Street” filmeyle yarışmaya Irak’tan katılan Ameer Albassri, Satır filmiyle Mehmet Çengelci, Yastık filmiyle de Aylin Kösehan ve Cem Karataş oldu. Bu isimler ödüllerini, yarışmanın jüri üyeleri; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Zühal Çetin, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Kabadayı, Avukat Nuriye Kadan,Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Murat Niyazi Emre, Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi Eğitmeni Nesli Özalp. Jüri üyelerinin teşekkür plaketlerini ise CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri ile verdi.

YOĞUN KATILIM BİZLERİ MUTLU ETTİ
“Kadına Şiddete Hayır” temasıyla ilk kez düzenledikleri yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu özel çok önemli bir konuda farkındalığımızı ortaya koymak için biraraya geldik. Bu nedenle duyarlılık gösteren değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok şanslı bir belediye başkanı olduğumu düşünüyorum. Çünkü böylesi konularda çok hassas insanların yaşadığı bir kentin belediye başkanıyım. Kadınlarımızın şiddet görmediği daha güzel bir dünya, çocuklarımızın daha güzel yaşayabileceği bir gelecek istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yarışmada ilk üçe giren filmlerin yönetmenleri ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Kozalak - Bawer Aydın: “Bu değerli ödülün benim için iki anlamı var. Birincisi filmimin ilk kez ödel alması. Diğeri, yarışmanın temasının çok önemli olması. Filmim aracılığıyla “Kadını Şiddet Hayır!” diyebilmek bana büyük gurur verdi.

Çocuk Odası - Metin İlknur: “Bu benim aldığım ilk büyük ödül oldu. Bu yüzden çok mutluyum ve bu nedenle burayı asla unutmayacağım. Buradan aldığı enerji ile de daha iyi işler çıkarmak için kendime söz verdim”

Tunahan Kurt - Kar Kirazı: Öncelikle Bornova Belediyesi’ne böyle bir yarışma düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Kadına Şiddet günümüzün kemikleşmiş sorunlarından biri. Bu soruna böylesi bir yarışma üzerinden dikkat çekilmesi, daha çok insane gösterilmesi çok önemli. Umarım kadına yönelik şiddetin olmadığı bir dünyada yaşarız. Başkan Olgun Atila’ya bu organizasyona sahip çıktığı çok teşekkür ediyorum.

 
Konak'ta 'Sadece Diktatör’ oyununa yoğun ilgi
 
Çiğli'de öğretmenler gecede buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökmen Ulu ödülüne kavuştu
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından 6'ncı ...
Kocaoğlu'ndan 24 Kasım'da anlamlı ziyaret
İzmir'de görev yapan iki fedakar öğretmenin öyküsünü gazetelerden öğrenip ...
Mehmet KARABEL yazdı... Koca “Kader”in oğlu(!)
Mehmet KARABEL yazdı... Koca “Kader”in oğlu(!)
 
Foça'da Öğretmenler Günü için özel program
Foça’da ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla, çelenk sunma töreni ve ...
Başkan Bakıcı’dan Öğretmenler Günü'nde anlamlı ziyareti
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
Başkan Sesli’den Öğretmenler Günü kutlamaları
Bayındır Belediye Dr. Ufuk Sesli Öğretmenler Günü sebebiyle Bayındır Kazım ...
 
Bayındır'da Öğretmenler Günü heyecanı
Bayındır'da Öğretmenler Günü, Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde düzenlenen ...
Kemalpaşa artık WhatsApp'ta
Kemalpaşa Belediyesi  tüm Kemalpaşalıların soru, görüş ve önerilerini ...
Bornova'da 'Öğretmenler Günü'nde 7'den 70'e kutlama
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, 7’den ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva